Malaysian Joomla! Day

Moderator: mudotmy

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Malaysian Joomla! Day

Post by Fuqaha » Fri Dec 22, 2006 9:56 am

Hi guys!

Our own Joomla! Day.. is it too far fetched? Nope, jika kita bersama-sama menjayakannya.

Our very own commercial developer for Joomla! components (JomComment), Mr. Azrul and his partner Mrs. Meriza are planning to hold the big day a few months from now.

We will need volunteers as usherers, organizers, promoters, help in finding sponsorships and so on.
and as quoted from Mrs. Meriza herself
" we sure need some support from u guys as well... "


Interested?

Please contact her at merizaanna@gmail.com ..



Marilah kita bersama-sama menjayakan Hari Joomla! Malaysia..



Jika anda mempunyai apa-apa cadangan, jangan segan-segan, balaslah topic ini.



Terima kaceh...  :pop
Last edited by Fuqaha on Sun Jun 17, 2007 1:56 pm, edited 1 time in total.

nuataro
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Jan 08, 2007 12:16 am

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by nuataro » Mon Jan 08, 2007 12:28 am

nampak nya banyak membaca dari reply.

so.. dah ada venue blom. better kena buat tentative dulu nih. idea kureng. makan ada tak . hahaha

ustazmalaya
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Mon Nov 21, 2005 3:17 pm
Location: Kajang

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by ustazmalaya » Wed Jan 10, 2007 6:59 am

ade cuti umum ke?
kalau ade cuti umum kan best.. lalalalaa

rachel_seaeyez
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Thu May 11, 2006 3:06 pm

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by rachel_seaeyez » Thu Jan 11, 2007 10:32 am

salam semua,

saya dah mintak kebenaran daripada alex kempkens untuk buat joomla day malaysia.

masalah nya sekarang ni... kitorang ingatkan nak buat secara besarbesaran... siap buat kat hotel 4 bintang dan sebagainya...

tapi ongkosnya pulak bagaimana bung?

brapa bajet memasing nak buat joomla day ni.

tentative datenya march 17...

kasik cadangan venue pung boleh lah...

meriza

User avatar
shaifful
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 548
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Location: Kuantan
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by shaifful » Thu Jan 11, 2007 2:55 pm

Alamak aku ada grand dinner mlm tu,
Projek Perhubungan Awam..

pastu sebagai pengerusi lak tu... parah.. parah.. :(
Alaaaaa terlepas la peluang aku...

Dah tetap ke hari tu? Alaaaa...
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by skyjuice » Fri Jan 12, 2007 3:13 am

meriza joomla day ni nak buat macam exhibition ke?

p/s: saya keje company exhibition
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

firdaus
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 186
Joined: Fri Sep 08, 2006 10:29 am
Location: Bangi, Selangor
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by firdaus » Fri Jan 12, 2007 6:56 am

sori menyampuk skit.
Bagus gak idea utk joomla! day.Rasa cam berminat nk join.
tp aku confius skit,so klu bleh nk tau lebih detail skit.
Ape yang akan dibuat dengan joomla day tu nanti?pameran? conference?
klu nk join plak cam mane?
Komuniti Pengguna JoomlaMalaysia
http://www.joomlamalaysia.org
Forum Komuniti JoomlaMalaysia
http://forum.joomlamalaysia.org

User avatar
xflixz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Fri Nov 03, 2006 7:13 pm
Location: Cyberjaya,Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by xflixz » Sun Jan 14, 2007 1:09 am

yea..akhirnyer ade gak orang nak open topik nieh...lame dah aku nanti kan saat2 nih..nak wat kat ner???aku jadi volunteer!!!!!1000% aku sokong(aku tgh exited nih) hehee...erm..tp kalo bleh,wat la time cuti sekolah ker....coz aku skolah lagi ar...form5,nak SPM taun nieh..hehe..  ;D ;D so,camne???
Joomla! is the most powerful Content Management System in the world.

User avatar
xflixz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Fri Nov 03, 2006 7:13 pm
Location: Cyberjaya,Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by xflixz » Sun Jan 14, 2007 1:10 am

aku tambah..ape kate wat time cuti sekolah bulan 3 nanti????  :D :D
Joomla! is the most powerful Content Management System in the world.

rachel_seaeyez
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Thu May 11, 2006 3:06 pm

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by rachel_seaeyez » Wed Jan 17, 2007 10:29 am

What is Joomla Day Malaysia?

The purpose of this event is to promote Joomla! as the most prefered CMS system to use.

During this day, we will have talk sessions from the Joomla! Core Team, special guest third-party component developers, how to use Joomla!, some tutorials and question and answer sessions.

Joomla Day Malaysia will be a one day event with breaks, and lunch included held in one of the leading hotels in Malaysia.

I have confirmed with Alex Kempkens that Joomla! is willing to send their core team representative, Rey, for Joomla! Day Malaysia. Also, the Joomla! team will also sponsor some Joomla! souveniers like t-shirts for participants present during the day itself. There will be other souveniers from us (Team Jom Comment, http://www.azrul.com) complimentary to this.

This is one opportunity for the Joomla! community of Malaysia to mingle and get organized in the Joomla! team. We invite all to come as many for this event and bring Malaysia up in the Joomla! community.

Please e-mail me if you are interested in coming for this event. Tentative date is March 17, 2006. However, depending on everyone's availability, date may change.

E-mail me at merizaanna@gmail.com and please give me your mobile number as well.

Meriza Anna Mustapha

User avatar
srdotcom
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 148
Joined: Tue Sep 20, 2005 5:17 pm
Location: malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by srdotcom » Thu Jan 18, 2007 7:20 pm

saya kat uk, dan dah pernah pergi joomla day uk... jadi tak dapatlah hadir jomla day malaysia walaupun teringin sangat nak hadir.. jadi cadangan saya, kalau boleh adalah org yang organize untuk ambil video sepanjang joomla day ye utk dimasukkan dalam website. Jgn lupa....
http://internetmarketingtrack.co.uk : (Free Internet Marketing Resources)

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by skyjuice » Fri Jan 19, 2007 1:28 am

saya akan buat announcement kat Joomla-my.org :D
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

rachel_seaeyez
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Thu May 11, 2006 3:06 pm

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by rachel_seaeyez » Fri Jan 19, 2007 1:35 am

Unconfirmed but Most Likely

Johan Janssenss could probably make it for Joomla! Day Malaysia!!!

Datanglah beramai-ramai...

E-mail me! merizaanna@gmail.com

User avatar
xflixz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Fri Nov 03, 2006 7:13 pm
Location: Cyberjaya,Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by xflixz » Sat Jan 20, 2007 3:29 am

17 mac 2007??? cantek sangat la tuhh...time tu kan cuti sekolah...boleh la aku dtg jadik volunteer..huhuh..mintak2 la jadi 17 mac 2006...  ;D ;D
Joomla! is the most powerful Content Management System in the world.

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by Fuqaha » Sat Jan 20, 2007 6:14 am

hoho.. tak confirm lagi.. tak harap2 jadi lah..

by da way, untuk my-J Day nih, aku rase baik kite wat gatherin dulu jap... untuk kenal2 (takkan hari my-J baru nak kenal memember kot).. n lantik jawatankuasa.

:pop

User avatar
xflixz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Fri Nov 03, 2006 7:13 pm
Location: Cyberjaya,Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by xflixz » Sat Jan 20, 2007 6:33 am

hurm...btol gak tuh..  :D :D kang tetibe je wat j! day,tp x knal...ermm..so ade cadangan??aku rase baik wat gathering nih time raye cine ni..amacam???aku pun cuti time tuhh..ok x??
Joomla! is the most powerful Content Management System in the world.

User avatar
shaifful
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 548
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Location: Kuantan
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by shaifful » Mon Jan 22, 2007 5:24 am

Sapa free ahad ni?
Aku nak jumpa korang semua nak bincang pasal joomla day nih.
Kesian meriza wat keje [soran], aku pon sibuk gak tapi bila fikir sumbangan kita pada komuniti aku sanggup buat lah jugak.
So sesapa yang free, sila-sila hubungi aku 019-9837078. Ada sesautu yang perlu kita semua bincangkan. Jangan biarkan anda semua ketinggalan dan rugi kalau x attend majlis ini. Bukan senang nak suruh developer datang Malaysia. Aku cadangkan J day hari Ahad. Sebab J Day hari sabtu, ramai yang akan terlibat ngan memacam aktiviti.

So sesapa yang nak berkhidmat demi bangsa dan negara dan Joomla yang tercipa, sms atau mesej aku.
Kalau leh aku nak jumpa korang kat mid valley ahad nih. So sesapa bz ke tak bz ker.. kalau leh hadirkan diri untuk membantu digalakkan. Joomla semua!!!  8)
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info

User avatar
norfaiz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 24
Joined: Wed May 31, 2006 5:54 am
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by norfaiz » Mon Jan 22, 2007 5:42 am

Yearghhhhhhhhhhhhhhh!!

ok2.. aku baru nak keluar ni, yah yah.. ok2 Joomla! Malaysia? memang aku tunggu.
ok2 aku banyak idea dalam nak organize benda ni...
huhu... untuk event insyaallah aku boleh tolong plan

and one thing.. kita jangan lupa banyak lagi organisasi yang boleh bantu...
korang tahu tak yang MIMOS sendiri ada buat research pasal OPEN SOURCE?
and then company2 yang nak tunjuk2 kan muka

banyak sebenarnya company yang dah mula guna kan Joomla!
pow la sikit kan

ok2
aku boleh join dah bantu sepenuh nya dalam Joomla! Day
memandangkan company aku ni memang buat training Joomla!. hehehehehe

so boleh contact aku kat norfaiz [at] gmail dot com

The Sky`s The Limit
The Sky`s The Limit

User avatar
norfaiz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 24
Joined: Wed May 31, 2006 5:54 am
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by norfaiz » Mon Jan 22, 2007 5:44 am

ok satu lagi

buat hari ahad la.. ok

why not buat 2 hari ke.. kat resort ke..
hehehe

siap sukaneka ke apa ke  :pop
The Sky`s The Limit

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by skyjuice » Mon Jan 22, 2007 11:30 am

shaifful aku participate , nanti aku sms bro :) dan alang alang aku publish je la no aku kat sini

Nama : faizan
No Phone : 60124345254

jgn sms aku tawaran2 mengarut dah kalau tawaran kawin tak pa hahaha :)
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by Fuqaha » Mon Jan 22, 2007 2:05 pm

Dimaklumkan,

my-J day confirm hari ahad, 18 March 07 kat Cititel Midvalley.

Tempat adalah terhad!

By da way,


HARI AHAD NI  28.1.07 (atas saranan Shaifful) ADE SMALL GATHERING KAT MIDVALLEY.
SAPE YG DATANG?
Shaifful 019-9837078
Skyjuice 60124345254
Azrul
Meriza
Fuqaha  0174039887

Please jgn hantar message mengada2 kat nombor2 nih (tp bak kate skyjuice, msg nak meminang dialu2kan lah)  :P..

I dont know about the rest, but as for me - please jgn msg phone tanye pasal problem joomla. Kalo ade pape problem, post kat forum.

I trust u guys, so dont let my trust taken away.  :P

Ape yg akan dibincangkan?

Pelantikan committee, pelaksanaan my-J day, blabla.. and the most important, to know each other better.  :)

:pop  :pop  :pop

So, shaifful, kat mane n pukul brape specifically?

harap2 tak jadi mcm First Gathering dulu.. hek hek..
http://forum.joomla.org/index.php/topic ... #msg472182

User avatar
shaifful
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 548
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Location: Kuantan
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by shaifful » Mon Jan 22, 2007 3:02 pm

Aku x brapa biasa sgt kat sana. Tp insyaAllah aku akan ada kat sana awal x awal kol 9.30 @ 10 (p/s midvalley dah bukak lom masa tu? aku dah lama x g sana.. ahaks, Btw, senang skit aku g ngan Komuter), So sapa ada cadangan?  8)
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by Fuqaha » Mon Jan 22, 2007 3:19 pm

okeh.. So, officially kite punye gathering start pk 10.30 eh?

Tempat ? hoho..

starbucks? tolonggg la jangan... duit cam kering la now...
burger king? hehe.. fav tuh..
food court atas tuh? hoho.. byk pilihan.. pilih je. western food? hot plate?

???

User avatar
shaifful
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 548
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Location: Kuantan
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by shaifful » Mon Jan 22, 2007 3:52 pm

Betul2 tu Fuqaha, aku pon kering semacam jer nih. Pinjaman KPM plak lom masuk.. Adusss, so officiall 10.30 k. Aku sampai awal la kat sana. Takut terlepas.. BTW, this is our first meeting. 8) Pepehal kita ber SMS la ek. Hehehe :laugh:
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by syahzul » Mon Jan 22, 2007 7:48 pm

okeh, aku nak join gak! no phone aku 016-2033078 dan bak kata Fuqaha
Please jgn hantar message mengada2 kat nombor2 nih (tp bak kate skyjuice, msg nak meminang dialu2kan lah)  Tongue..

I dont know about the rest, but as for me - please jgn msg phone tanye pasal problem joomla. Kalo ade pape problem, post kat forum.

I trust u guys, so dont let my trust taken away.  Tongue
cuma part meminang skip :P
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

User avatar
tegang_berbisa
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Sun Jan 21, 2007 8:08 am
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by tegang_berbisa » Tue Jan 23, 2007 7:18 am

Eh.. kebetulan aku gi KL hari Sabtu hingga selasa 30hb ni, aku nak join boleh?
Mana tahu ada sumbangan yang boleh aku bagi.
-Think Different-

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by skyjuice » Tue Jan 23, 2007 7:51 am

amat amat di alu-alu kan
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

User avatar
norfaiz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 24
Joined: Wed May 31, 2006 5:54 am
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by norfaiz » Tue Jan 23, 2007 9:42 am

erk aku jugak

: Nor Faiz

: (012) 241 8091

aku tempah siap2.

cititel midvalley ye.. kat lobi je ke. hehe
The Sky`s The Limit

User avatar
shaifful
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 548
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Location: Kuantan
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by shaifful » Tue Jan 23, 2007 10:20 am

Aku dah mesej @ emel semua ahli forum joomla-my.org, pasal our 1st meeting @ Small Gathering ni.
Aku dah post kat joomlamalaysia.org / Sky dah buat kat joomla-my.org.

So we wait n see lah k. Hopefully ramai akan bantu kita realisasikan jOOMLA DAY kat Malaysia.
Semoga niat baik kita ini akan dapat terus memajukan joomla di kalangan peminat open source.  :pop

Jangan lupa sms bila sampai sana. So senang nak jumpa. Sekarang dah lapan orang. Aku kena cari orang lagi nih.. Sesapa yang free joomla kita bersama memajukan Joomla! dan untuk Joomla Day kita.  8) Lagi ramai lagi bagus, sebab ramai AJK pelaksana yang kita perlukan. :)
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Malaysian Joomla! Day

Post by Fuqaha » Tue Jan 23, 2007 4:41 pm

lapan?

bagus2.. meh la ramai2 pegi !!

bdway, midvalley tuh besar.. kat mane specifically?

kat foodcourt?

foodcourt ade dua.. foodcourt atas tuh ke?  ???


Locked

Return to “Solved”