Page 6 of 6

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Fri Mar 16, 2007 4:58 pm
by jasnurhadi
arrrrghhh :o .. dah book... dah bayar tak leh pergi lak....
bingit ah....

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Fri Mar 16, 2007 5:37 pm
by shaifful
Wah napa jas?

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Fri Mar 16, 2007 5:48 pm
by jasnurhadi
ker ja banyak ah... Berbukit bukit tak abis...
hahaha apa nak buat... anyway bilang fuqaha
simpan kan goodie bag tu tau ... hehehe

atau pass to my kawan kerja yang pergi..
tengok ah nanti macam mana..

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 12:39 pm
by Fuqaha
Yeah !!!

Joomla Day dah tamat!!  :P]

boleh la aku study dgn tenang..  :laugh:

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 2:31 pm
by shaifful
Aku nak Upload Gambar yang aku ada pasal JDay kat Flickr.
Fuqaha, kalau ko tunggu leh amik gambar dengan Johan.  ;)

http://www.flickr.com/photos/7381834@N0 ... daymy2007/

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 2:46 pm
by jasnurhadi
shaifful...

Cool... Tak pe this time tak dapat pergi...
I believe you've met my guys... Zep and Jas..

Heard good feedback from them... :)

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 3:04 pm
by shaifful
Yah jas.. i never thought yang kawan u lagi soorang pun nama jas. Hahahahaha  :laugh:

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 3:07 pm
by jasnurhadi
Oh...

Thats my cousin... Anyway congrats to you guys on the successfull event..

Hope to meet up with you guys one of these days when i make my way there..

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 3:13 pm
by skyjuice
hehe sungguh cute diriku di hujung gambar

btw

j-sg.org lawa gak dia punya layout hehe hopefully next year i will be 1 of participant at joomla-day kat sana hehe

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 3:22 pm
by jasnurhadi
hehehe thanks... joomlashack sponsor lah...

Insya-allah next year maybe kiter bergabung ke.. host a bigger event
for Jday.. who knows...

But overall iam kicking myself for missing this weekend event with you guys...

hahaha

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 5:02 pm
by yjasmin
salam

mmg best jas emm mcm nama saya pulak. tapi tak org dr sg ader 3 org yg dtg. Insyaallah kita jumpa lagi!!

ps: maaf lepas makan terus balik, heh he gie shopping beb esok pagi nak balik kuching !!!


Emm ada apa beritahu, mcm maner dgn Joomla day ? emm mungkin kita kena buat kaji selidik dari Joomla Day pagi tadi utk as a guide kiter utk Xtvt akan datang.



ps: Mak ai kena daftar 3 forum joomla, emm apa kata kita satu kan ajer forum Joomla! guna satu forum.
tak best lah tgk Komuniti Joomla! ada 3 group.

- joomla malaysia
- joomla org
- joomla-my.net
- emm

Apa kata anda? sekadar pandangan beb.... mata pun dah nak tidur.. esok flight jam 9am ada org nak hantar aku tak!!!

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Sun Mar 18, 2007 5:41 pm
by syahzul
aku mintak maaf banyak2 especially pada azrul sbb tak dpt dtg ke joomla-day ari ni. keje mmg byk giler, kene kejar dateline esok. dan dlm masa sama aku demam (tanyala shaifful dan Fuqaha diorang dengar la suara aku yg dah mcm katak tertelan garfu). aku tau byk masalah yg aku timbulkn. mintak maaf byk2. terperangkap antara kerjaya dan jugak minat; nak buang keje takleh gak lagipun aku baru start keje, nak buang minat akan timbulkn masalah plak...

dan kepada 'sesiapa' yg suruh org lain marah aku tu, why not u call me directly...takyah la nak pass kat org lain plak. aku bwk jumpa boss aku terus tanya dia nape tak bagi aku cuti. ooo sori lupe, ko baik dgn alex...

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 1:29 am
by ethanchai
yo. Ethan here and the joomla Days in Malaysia here is a fun and wonderful event. I hope that we the joomla guy in malaysia can always keep in touch with each other and help each other. For those user that need to use for pay membership and looking for open source solution, you can always go to aec website, link is here http://www.globalnerd.org, and you surely will find out it is wonderful too.

Keep up the good work, guys

:D

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 2:40 am
by dadu
Joomla day Malaysia dah selesai. Sayang sekali aku tak dpt dtg sbb dah penuh :(

Anyway, to anyone who attended the event, please write some kind of report or short summary on that beautiful day that I've missed. Maybe then, we can submit it to main newspage in Joomla.org too.

tertunggu2... :pop

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 7:20 am
by shaifful
Yo ethan, whatsup bro.. don't forget.. I can translate your component to Bahasa Melayu.

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 10:10 am
by ethanchai
shaifful wrote: Yo ethan, whatsup bro.. don't forget.. I can translate your component to Bahasa Melayu.
haha..yaya shaifful ..i remember well you are saying that.  you can go to aec website, http://www.globalnerd.org , register and download the component and module. All the language file is in the language directory and if you have any issue during the translation , do let me know ya so that i can point you up.

Between, it is a good mission for us to bring something good and open source for our beloved country and community. ( Maybe even indonesia community people may benifit from our translation..haha)

Cheers.

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 10:49 am
by joomlacorner
  picture from my trip for Joomla!Day Malaysia.

  http://www.flickr.com/photos/laithaievent/

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 10:52 am
by Fuqaha
Thanks!

saw my pictures! yeah.. yeah..  :P

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 11:06 am
by ethanchai
joomlacorner wrote:
  picture from my trip for Joomla!Day Malaysia.

  http://www.flickr.com/photos/laithaievent/
hey guy , you seem to have a most complete collection for the day ... :laugh: and browesing over your collection until the last page, i saw the picture regarding open source  in korea, open source in china and so on, did you spot something like open source in Malaysia :P , just curious to know.... :laugh:

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 11:52 am
by joomlacorner
this's picture from 2 events that's I have join.

- Joomla!Day Malaysia

and

- the 8th AOSS Symposium of 13-15 February 2007 at Denpasar, Bali, Indonesia, http://www.asia-oss.org/
  output from AOSS#8 you can download from this link  http://www.mambo.or.th/files/Bali_Declaration070215.pdf

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 12:06 pm
by shaifful
Thanks Joomlacorner, seems that u all quite tired after the long traveling time.
Enjoy seeing our events with others, maybe we can involved in Joomla Asean....  ;)
Lets think about the possibilities...
Yesterday we got people from Malaysia, Singapore, Thailand, our friend who are from Cambodia.. Altogether 4 countries..
We only need from Indonesia, Brunei and Philiphines, Maybe some from Myanmar or Maybe Vietnam.

Hehehehe. That is just what I think..  :pop

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Mon Mar 19, 2007 3:47 pm
by norfaiz
cool!

any maybe one day we can have Asian Joomla! Day and also International Joomla! Day

Who Knows??

We Have many colours in Joomla!  :D :D

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Wed Mar 21, 2007 2:21 am
by yjasmin
tq`s dude,

---//

Joomla Internasional Day ? okies when?

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Tue Mar 27, 2007 12:04 am
by yjasmin
Salam,

Maaf kerna lewat upload ke foto gallery

okies ini antara gambar2 di Joomla! day sila lawat ke http://melur-creative.fotopages.com/

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Wed Mar 28, 2007 4:27 am
by firdaus
Aku rasa dah tamat untuk session ni, mungkin kalau ada apa2 bleh dibincangkan untuk session 2 plak (macam cerita smallville plak ), iaitu utk tahun hadapan / joomlaDay versi 2 :) x gitu ke?

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Wed Mar 28, 2007 8:32 am
by yjasmin
emm betul juga.

--- off topik ----//

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Wed Mar 28, 2007 8:46 am
by Fuqaha
Perkara ini sudah mula dibincangkan between syahzul, shaifful, skyjuice and me..

antara agenda utama semasa gathering kecik2 kat midvalley aritu ialah mengenai status joomla day dan perancangan seterusnya..

http://forum.joomla-my.net/index.php/topic,248.0.html (server prob sket, kami sdg tukar kpd yg baru)

=)

tapi yg paling penting (pd pandangan aku) ialah penubuhan komuniti rasmi (dan berdaftar) Joomla! Malaysia.

:)

Re: Malaysian Joomla! Day

Posted: Tue May 01, 2007 1:02 pm
by Fuqaha
Thread Closed.