[Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Moderator: mudotmy

Locked
newgal
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 258
Joined: Wed Oct 11, 2006 6:40 am

[Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Post by newgal » Fri Dec 29, 2006 4:39 pm

Saya ada masalah nak offlinekan site...bila dah set kat Global Configuration tu "Site Offline" site tu masih lagi leh access...sila lihat gambarajah yg di attach...selalunya bila saya access site org lain bila dia offline kan website mereka tak plak kuar mcm nie...tapi saya buat site saya dia kuar plak mcm nie... ??? jadi saya tak nak bagi mereka nampak main page tu leh tak? nak buat mcm mana yer?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Post by Fuqaha » Fri Dec 29, 2006 4:48 pm

site tu mmg dah offline..  :pop

Since you are the super admin, only you can see the site.. Site tu hanya dipaparkn based on cookies. Try access site tu using other pc, and i guarantee you may not be able to see it.


:laugh:

newgal
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 258
Joined: Wed Oct 11, 2006 6:40 am

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Post by newgal » Fri Dec 29, 2006 4:56 pm

hehehehe  ;D sori lah....saya pun dok heran juga mcm mana dia leh show mcm tu...ok dah selesai.... :-[ rupanya saya login as admin tu yg view mcm tu... :laugh:... :-[ ingatkan offline site tu fungsinya ada masalah tadi....

nie nak tanya lagi satu nie mcm mana nak tukar logo joomla tu kat page offline tu...? leh tukar tak? kalau boleh apa step2 yang kena buat...Thanks in advance  ;)
Last edited by newgal on Sat Dec 30, 2006 3:31 am, edited 1 time in total.

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Post by Fuqaha » Sat Dec 30, 2006 4:33 am

senang je kalo nak tau kat mane logo
Image

ini disimpan..

just offlinekan webpage tuh, and then browse webpage tu gune browser lain (kalo ko sdg edit gune FF, browse plak gune IE), right click atas banner joomla! tuh, and then tgk la link dia..

ini dia.. http://www.domain.com/images/joomla_logo_black.jpg

Care plaing senang nak change imej tu ialah dengan create imej baru bernama joomla_logo_black.jpg jugak and overwrite je kat yang lame.

;)

newgal
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 258
Joined: Wed Oct 11, 2006 6:40 am

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Post by newgal » Sat Dec 30, 2006 4:56 pm

owh mcm tu... :) ok saya cuba... nie nak tanya lagi satu...tak kira size berapa beso logo tu pun boleh kan  :D apa2 pun Thanks!!  :pop

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Post by Fuqaha » Sat Dec 30, 2006 5:33 pm

a'ah.. no probs..

tapi jgn lah besar sgt, nanti lambat nak load page tuh..

newgal
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 258
Joined: Wed Oct 11, 2006 6:40 am

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Post by newgal » Wed Jan 03, 2007 4:02 am

ok Fuqaha, dah cuba tukar dah....mmg menjadi...terima kasih byk2  :laugh: ;)


Locked

Return to “Solved”