Page 1 of 1

[Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Posted: Fri Dec 29, 2006 4:39 pm
by newgal
Saya ada masalah nak offlinekan site...bila dah set kat Global Configuration tu "Site Offline" site tu masih lagi leh access...sila lihat gambarajah yg di attach...selalunya bila saya access site org lain bila dia offline kan website mereka tak plak kuar mcm nie...tapi saya buat site saya dia kuar plak mcm nie... ??? jadi saya tak nak bagi mereka nampak main page tu leh tak? nak buat mcm mana yer?

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Posted: Fri Dec 29, 2006 4:48 pm
by Fuqaha
site tu mmg dah offline..  :pop

Since you are the super admin, only you can see the site.. Site tu hanya dipaparkn based on cookies. Try access site tu using other pc, and i guarantee you may not be able to see it.


:laugh:

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Posted: Fri Dec 29, 2006 4:56 pm
by newgal
hehehehe  ;D sori lah....saya pun dok heran juga mcm mana dia leh show mcm tu...ok dah selesai.... :-[ rupanya saya login as admin tu yg view mcm tu... :laugh:... :-[ ingatkan offline site tu fungsinya ada masalah tadi....

nie nak tanya lagi satu nie mcm mana nak tukar logo joomla tu kat page offline tu...? leh tukar tak? kalau boleh apa step2 yang kena buat...Thanks in advance  ;)

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Posted: Sat Dec 30, 2006 4:33 am
by Fuqaha
senang je kalo nak tau kat mane logo
Image

ini disimpan..

just offlinekan webpage tuh, and then browse webpage tu gune browser lain (kalo ko sdg edit gune FF, browse plak gune IE), right click atas banner joomla! tuh, and then tgk la link dia..

ini dia.. http://www.domain.com/images/joomla_logo_black.jpg

Care plaing senang nak change imej tu ialah dengan create imej baru bernama joomla_logo_black.jpg jugak and overwrite je kat yang lame.

;)

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Posted: Sat Dec 30, 2006 4:56 pm
by newgal
owh mcm tu... :) ok saya cuba... nie nak tanya lagi satu...tak kira size berapa beso logo tu pun boleh kan  :D apa2 pun Thanks!!  :pop

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Posted: Sat Dec 30, 2006 5:33 pm
by Fuqaha
a'ah.. no probs..

tapi jgn lah besar sgt, nanti lambat nak load page tuh..

Re: [Lain-Lain] Mcm mana nak offline kan site?

Posted: Wed Jan 03, 2007 4:02 am
by newgal
ok Fuqaha, dah cuba tukar dah....mmg menjadi...terima kasih byk2  :laugh: ;)