Page 1 of 1

[Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Tue Jan 23, 2007 2:04 am
by pusak82
Aku ade prob post comment ngan AkoComment ...

Bile je aku post comment, type security code(confirm betol!!) die kuar "Wrong Security Code", padahal codenya dah betol ... Mcm mn nak fix tu..Semalaman dah aku try baiki ... reinstall & install beberapa kali dah component & mambotnya sekali ...

Aku dah guna AkoComment ver 2.1 & jgak ver Tweaked 1.1 yg problemnya .. bila je aku kaco setting die kat component->AkoComment->Edit Setting, terus je link "Write Comment" disable ...

Any idea how to solve this prob frens??  :'(

Re: [Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Tue Jan 23, 2007 2:49 am
by skyjuice
ada pakai SMF Bridge dari Joomlahacks dak?

Re: [Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Tue Jan 23, 2007 1:30 pm
by pusak82
skyjuice wrote: ada pakai SMF Bridge dari Joomlahacks dak?
Ade pakai ...

Die detect kt file mane?? ...

Re: [Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Tue Jan 23, 2007 2:44 pm
by skyjuice
a a still bug kena tunggu dan lihat je la :D

Re: [Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Tue Jan 23, 2007 2:58 pm
by pusak82
Selain drpd AkoComment ... component ape lg yg boleh pkai yg mana func lebih kurang ngan AkoComment ..
Kalo bole yg free lahh ..  ;)

Re: [Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Tue Jan 23, 2007 4:27 pm
by Fuqaha
Well, not much.. since most commenting systems are in fact tweaks of AkoComment.

Nonetheless, i do suggest you to try these products..
JomComment - Commercial
J! Reactions - Commercial
Gabravo - Free

Re: [Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Wed Jan 24, 2007 1:48 am
by pusak82
Heheheh ... berita baik ..

Aku punya comment function dah ok ... xde lg "wrong security code"

Aku pkai AkoComment Tweaked Special edition..die punya interface lg lawa n ade beberapa features baru..
Nak Donlod!!?? ... donlod kt cnie -->http://www.visualclinic.fr/

OKlahh... skrg sape2 nak test komen content2 dlm website aku dh bleh dah, please comment at here->www.aktechpage.com

ps : Sukanyaa ..  :pop

Re: [Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Wed Jan 24, 2007 7:22 am
by skyjuice
hehe tahniah siap promote lagi tu ekek :D :laugh:

Re: [Component]AkoComment Wrong Security Code

Posted: Wed Jan 24, 2007 12:49 pm
by shaifful
Hehe dah kira solved la ek. Mod alih dalam solved ek. banyak yang dah patut hantar kat solved nih. Hehehehe  :pop