[component]Table Content untuk senarai ahli

Moderator: mudotmy

Post Reply
User avatar
lahirul
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Fri Feb 23, 2007 9:36 am
Contact:

[component]Table Content untuk senarai ahli

Post by lahirul » Tue May 08, 2007 8:53 am

Saya tengah buat web utk organisasi. Yang memeningkan kepala ni cari component untuk masukkan senarai pekerja atau ahli organisasi tak dapat-dapat. Saya nak buat contoh mcm attach bawah tu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by lahirul on Tue May 08, 2007 8:56 am, edited 1 time in total.

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: [component]Table Content untuk senarai ahli

Post by skyjuice » Tue May 08, 2007 9:19 am

erm saya buat guna static page je buat table edit dalam dw kemudian paste dalam joomla content, (untuk yang simple2 je)
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

kodin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 114
Joined: Fri Aug 25, 2006 3:33 am

Re: [component]Table Content untuk senarai ahli

Post by kodin » Wed May 09, 2007 7:45 am

kalau di tgok kan dr gmbr yg lahirul attachkan, yg tuh mcm gune component community builder jee...
Shah Alam Portal -  http://www.shah-alam.info

User avatar
lahirul
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Fri Feb 23, 2007 9:36 am
Contact:

Re: [component]Table Content untuk senarai ahli

Post by lahirul » Wed May 09, 2007 5:37 pm

boleh tau tak plugin CB yang dia guna tu. Sbb aku pun tak try lagi guna Comunity builder..

kodin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 114
Joined: Fri Aug 25, 2006 3:33 am

Re: [component]Table Content untuk senarai ahli

Post by kodin » Wed May 09, 2007 6:08 pm

lahirul wrote: boleh tau tak plugin CB yang dia guna tu. Sbb aku pun tak try lagi guna Comunity builder..
better try dulu... baru kite tau rasa die  :P klau ckp je, tak gune.. hehe..

nih compenent CB http://extensions.joomla.org/component/ ... Itemid,35/

nih plugin die, pilihla mane yg sesuai :
http://extensions.joomla.org/index.php? ... &Itemid=35
Shah Alam Portal -  http://www.shah-alam.info

User avatar
lahirul
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Fri Feb 23, 2007 9:36 am
Contact:

Re: [component]Table Content untuk senarai ahli

Post by lahirul » Thu May 10, 2007 1:11 am

ok kodin dah nampak sikit gambaran. nak kena try dulu la.. thanks

User avatar
lahirul
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Fri Feb 23, 2007 9:36 am
Contact:

Re: [component]Table Content untuk senarai ahli

Post by lahirul » Thu May 10, 2007 7:21 am

err... kat mana nak dapat community builder main component? cari kat download joomlapolis tu tak jumpa-jumpa..
Last edited by lahirul on Thu May 10, 2007 7:33 am, edited 1 time in total.

User avatar
lahirul
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Fri Feb 23, 2007 9:36 am
Contact:

Re: [component]Table Content untuk senarai ahli

Post by lahirul » Thu May 10, 2007 8:17 am

ok, dapat dah..

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [component]Table Content untuk senarai ahli

Post by Fuqaha » Thu May 10, 2007 1:05 pm

MOVED TO SOLVED


Post Reply

Return to “Solved”