Page 2 of 2

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Fri Nov 17, 2006 6:51 am
by louiss
maksudnya salah satu sahaja la?then terima kasih banyak2 lo....haha!! :laugh:

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Fri Nov 17, 2006 6:57 am
by skyjuice
hehe mana mana pun boleh kalau tak leh nak extract try pakai winrar

http://www.download.com/3000-2250-10007677.html

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Fri Nov 17, 2006 7:10 am
by louiss
Thanks skyjuice,

btw,any ftp recommanded?i'm newbie! ;D

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Fri Nov 17, 2006 7:14 am
by skyjuice
saya guna filezilla tapi kalau awak ada banyak website yang kena handle guna la cuteftp senang organize :D

ni link download filezilla
http://www.download.com/FileZilla/3000- ... 08966.html

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Fri Nov 17, 2006 7:29 am
by louiss
terima kasih,i think i use cute better,bcoz it cute ma! :-[hehe :laugh:

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Fri Nov 17, 2006 8:28 am
by skyjuice
:D hehe asalkan kamu suka

erm sedapnya pop corn ni  :pop

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Mon Nov 27, 2006 9:17 pm
by louiss
Hi skyjuice, how can i use the shopping cart?can you tech me? ???

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Tue Nov 28, 2006 1:41 am
by skyjuice
hi louiss actually banyak component e-commerce yang integrate dengan joomla tapi yang paling ok skali ialah virtuemart+joomla awak survey la dulu dekat sini sebelum buat keputusan nak guna yang mana satu shopping cart :D

http://extensions.joomla.org/index.php? ... &Itemid=35

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Tue Nov 28, 2006 7:44 am
by louiss
bagaimana nak pakai virtue mart?tolong beri tunjuk ajar!Terima kasih! :laugh:

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Thu Dec 07, 2006 3:12 am
by shaifful
Sebelum guna dan pasang VirtueMart, Please do read the manual provided by VirtueMart..
Semua boleh didapati di http://www.virtuemart.net

Please do remember this forum does not provide support for third party components, any question regarding third party components, please go to the respective site.

Tq  :pop

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Fri Apr 13, 2007 8:43 am
by cikguiti
Cemerlang,Gemilang dan terbilang...buat semua semoga dengan adanya ruang forum ini kite boleh bentuk satu kumpulan pereka dan pentadbir sistem jomla semalaysia.

Saya masih baru dan masih belajr so ada tak sesiapa yang dah expert yang boleh saya rujuk?

Anay way nice forum...''

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Fri Apr 13, 2007 8:49 am
by Fuqaha
taklah expert pon.. cume tau sikit2 je..

kalo ade masalah silalah post kat sini, so that ramai2 boleh bantu..  :laugh:

anyway, dapat kan user manual di sini..
http://help.joomla.org/images/User_manu ... 1%2006.pdf

dan terjemahan di sini

http://www.joomla-my.org/muat-turun/ter ... /index.php

Re: [Info] Forum Malaysia

Posted: Wed May 28, 2008 7:12 am
by nosferatu2599
salam..

saya pengguna baru join forum ini. saya nak tanya, ada sesiapa yang tahu di mana saya boleh download components or modules joomla yang berunsurkan Islamic? sebab saya sedang membangunkan website berkenaan dengan masjid menggunakan platform joomla. contohnya, saya nak masukkan calendar dalam Hijrah. itu saya ada jumpa, tapi tak sesuai dengan website saya.

kalau ada components kitab-kitab atau sirah-sirah nabi, lagi bagus.

ada sesiapa yang boleh tolong saya?

terima kasih.

- naz -