[Lain-lain]Hosting murah

Moderator: mudotmy

User avatar
shaifful
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 548
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Location: Kuantan
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by shaifful » Sun Oct 08, 2006 2:14 pm

Try tgk exabytes...
Dulu aku guna exabytes untuk mambo...
Bagus sgt...
banyak kelebihannya..
RM 149 setahun kalau bayar 2 x trus...
kalau x, setahun rm 200.
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info

kn0w3r
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 39
Joined: Fri Oct 14, 2005 10:36 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by kn0w3r » Mon Oct 09, 2006 2:44 am

Fuqaha wrote: Hmm.. bile bincang pasal hosting nih, nak plak aku tukaq webhoster aku (skrang gune ES).

Dulu ok je gune ES, but after a while restriction makin banyak plak..
syahzul wrote: 1. register_globals ON!!!
2. phpmail disabled
3. no permission to php temp folder  <-- susah nak upload templates, gune Zoom pon nanti ade problem..
4. support team 9am to 5pm only
tambah lagi..
5. Doesnt support DOMXML <--- damn !! i need this (for eXpose flash gallery).

Does any of the webhosts discussed in this thread satisfy my requirement?

I would love to know if there is any.

TQ.
Exabytes domxml

DOM/XML  enabled 
DOM/XML API Version  20020815 
libxml Version  20622 
HTML Support  enabled 
XPath Support  enabled 
XPointer Support  enabled 
DOM/XSLT  enabled 
libxslt Version  1.1.16 
libxslt compiled against libxml Version  2.6.22 
DOM/EXSLT  enabled 
libexslt Version  1.1.16 

Exabytes mmg best pun. Aku sangat sangat berpuas ati ngan servis diorang  ;D

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by Fuqaha » Mon Oct 09, 2006 4:49 am

A'ah... aku ade antar email pk 3 pagi tadi.. nak tanye pasal services and a few technical thing..

tak ku sangka rupe2nye pk 3.30pg tuh ade reply!!

fuiyoo..

bagus2.. nih yg aku tak sabar2 nak blah dari ES nih..

Cube bayang, folder /tmp/ restricted!! maknenye takleh upload template, mambots, modules.. and kalo sesape yg gune zoom gallery, mmg myk masalah.

cheitt.. cheiit..  >:(

User avatar
srdotcom
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 148
Joined: Tue Sep 20, 2005 5:17 pm
Location: malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by srdotcom » Sun Oct 29, 2006 7:38 pm

Bolehlah kalau nak srbit hosting, ni kira untuk mereka yang minat ngan joomla.
unlimited webspace dan bandwidth

setahun RM 50 je tak termasuk domain name.
kalau berminat, hubungi saya di admin@srbit.com

demo srbit  hosting tu boleh klik kat sini.
http://srbit.com/content/view/39/61/

thanks.
Fuqaha wrote: Wow.. 5Gb and harga merely rm50?

You are requesting a bit out of normal pricing range, dude. Skrang promosi gila bapak pon kat ES lah, RM100 utk 10Gb. Yg lain aku tak tau plak..

Ko dah refer nih?

http://forum.joomla.org/index.php/topic,56565.0.html [Info] Joomla hosting
http://internetmarketingtrack.co.uk : (Free Internet Marketing Resources)

User avatar
zaid7e
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 150
Joined: Sat Feb 25, 2006 7:43 pm
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by zaid7e » Wed Nov 01, 2006 4:44 pm

srdotcom wrote: Bolehlah kalau nak srbit hosting, ni kira untuk mereka yang minat ngan joomla.
unlimited webspace dan bandwidth

setahun RM 50 je tak termasuk domain name.
kalau berminat, hubungi saya di admin@srbit.com

demo srbit  hosting tu boleh klik kat sini.
http://srbit.com/content/view/39/61/

thanks.
aku pakai hosting srbit ni... memang best dan boleh dikatakan murah...
http://www.Selamba.ORG/
Portal Paling Selamba

http://topsites.selamba.org/
FREE TopSitEs

kodin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 114
Joined: Fri Aug 25, 2006 3:33 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by kodin » Wed Nov 01, 2006 5:25 pm

srdotcom wrote: Bolehlah kalau nak srbit hosting, ni kira untuk mereka yang minat ngan joomla.
unlimited webspace dan bandwidth

setahun RM 50 je tak termasuk domain name.
kalau berminat, hubungi saya di admin@srbit.com

demo srbit  hosting tu boleh klik kat sini.
http://srbit.com/content/view/39/61/

thanks.
huh! biar btol unlimited webspace? hanya RM50 je? byr RM50 pastuh boleh gune brp bnyk aku nak? nak 10G? 50G? 100G? dgn hanye RM50 je?
Shah Alam Portal -  http://www.shah-alam.info

User avatar
afbizz
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Tue Sep 19, 2006 5:26 pm
Location: diamond bay,perak,malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by afbizz » Wed Nov 01, 2006 5:31 pm

aku pun dah teruja abis nih..  ;D
nak jugakkkk  :P

kodin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 114
Joined: Fri Aug 25, 2006 3:33 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by kodin » Wed Nov 01, 2006 5:45 pm

afbizz wrote: aku pun dah teruja abis nih..  ;D
nak jugakkkk  :P
aku mcm kurang yakinlaa bile tulis unlimited space nih!

cpanel die ok! bynk die support, joomla pun ade.

-----------------
ronn wrote: susah gak nak carik hosting bagus! please beware of unilimited domains or unlimited things! bila dah bnyk domain kongsi satu box dianye speed will be affected! aku dah tuko hosting dah pun! memula pakai yang unlimited la tapi slooooooooooooooooooow cam siput sedut jee!

biar mahal sikit takpe tapi laju and downtime tak selalu! ni pandangan peribadi laaa!
selalunye hosting ni jadik slow due to mysql atau database server yang lain tu! nak access jadik lembap!
hhmmm......
Shah Alam Portal -  http://www.shah-alam.info

User avatar
skyjuice
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 672
Joined: Sun Nov 20, 2005 10:58 am
Location: Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by skyjuice » Thu Nov 02, 2006 7:08 am

erm.. aku interested gak tapi bila aku whois srbit hosting ni

Whois History:  2 records have been archived since 2006-06-23
Reverse IP: 1,139 other sites hosted on this server.

1k wow banyak tu tak berat ke?

nak dicompare dengan mercumaya
Whois History:  144 records have been archived since 2003-01-03
Reverse IP: 93 other sites hosted on this server.
- Time is a created thing. To say, "I don't have time" is like saying "I don't want to." - Lao-Tzu

kodin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 114
Joined: Fri Aug 25, 2006 3:33 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by kodin » Thu Nov 02, 2006 7:25 am

ade tak hosting yg terima payment bulan2? yg Malaysia punye... yg bagosnye laa.. sbb nak wat portal community..
Shah Alam Portal -  http://www.shah-alam.info

User avatar
shaifful
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 548
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Location: Kuantan
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by shaifful » Thu Nov 02, 2006 8:33 am

Weh guna exa la.. lebih baik.. aku rasa servis dia the best. amik la 2 tahun.
atau kalau nak senang, ko pakai le ngan sesapa yang jd exa punya affiliates. Sebab kalau x silap aku pulangan untuk hosting ngan exe bagi affiliates dia besor gak.

So pepandai ler..
Beli kat affiliate exa, pastu dpt jimat kembali duit dalam 70 ringgit.. especially yg amik 2 tahun.
Lagi satu aku ada jumpa offer domain name RM 10.01 send untuk .info dan .org untuk setahun, tahun seterusnya RM 32.
Sapa nak PM aku... ni bukan iklankan, cuma nak tolong kawan2...

Bye  8)
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info

kodin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 114
Joined: Fri Aug 25, 2006 3:33 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by kodin » Thu Nov 02, 2006 12:08 pm

aku tak paham yg  paid 2 years dgn paid yearly tuh..

paid 2 years tuh bayar 2 tahun sekali ke?  klau 2 tahun sekali bayar, knp die tulis RM 149.50 / year???? murah plak dri yearly

yg
paid yearly setahun sekali kan! RM 199.00 / year


aku tak pahamlaa..
Shah Alam Portal -  http://www.shah-alam.info

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by syahzul » Thu Nov 02, 2006 12:15 pm

mcm tu la, kalau bayar dua tahun sekaligus harga rm149.50 setahun x 2 tapi kalau amik setahun aje kene la bayar rm199.00. kira diorang bagi diskaun utk org yg amik 2 tahun sekali.
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

kodin
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 114
Joined: Fri Aug 25, 2006 3:33 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by kodin » Thu Nov 02, 2006 12:28 pm

ooo.. maknenyee klau aku amik 2 tahun nyee, aku kene byr rm149.50 x 2 = Rm299 laa ekk.. daftar2 terus byr rm299 utk 2 tahun.. btol tak?

klau yg setahun rm199.00, klau nak gune lagi tahun seterusnye kene byr lg rm199... btol tak?

klau camtuh, ok gaklaa... baru pahamm..
Shah Alam Portal -  http://www.shah-alam.info

User avatar
srdotcom
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 148
Joined: Tue Sep 20, 2005 5:17 pm
Location: malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by srdotcom » Thu Nov 02, 2006 7:40 pm

skyjuice wrote: erm.. aku interested gak tapi bila aku whois srbit hosting ni

Whois History:  2 records have been archived since 2006-06-23
Reverse IP: 1,139 other sites hosted on this server.

1k wow banyak tu tak berat ke?

nak dicompare dengan mercumaya
Whois History:  144 records have been archived since 2003-01-03
Reverse IP: 93 other sites hosted on this server.
anda boleh cuba contoh pengguna yang pakai srbit hosting. Laju atau perlahan bergantung kepada teknologi server yang dipakai. juga ada kaitan dengan web yang kita design. contohnya image yang bersaiz besar, satu page yang saiznya besar, memanglah lambat load.
Tapi terpulanglah kepada anda. Srbit cuma nak bantu rakyat malaysia supaya semua berpeluang untuk ada website dengan harga yang murah.

kalau rasa tak larat nak bayar, boleh bayar bulan bulan, kalau tak puas hati boleh tukar hosting.

kalau dah ada domain name, boleh try dulu. Kalau berminat sila pm atau email admin@srbit.com
http://internetmarketingtrack.co.uk : (Free Internet Marketing Resources)

User avatar
xflixz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Fri Nov 03, 2006 7:13 pm
Location: Cyberjaya,Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by xflixz » Fri Nov 03, 2006 7:28 pm

syahzul wrote:
pusak82 wrote: Tulahh ... bukan bapak besar ... dah Gergasi dah ... smp aku x tau nak taruk ape lg kat dlm tu ...  :laugh:

Aku ade usha 1 hosting provider Exabytes -->http://www.exabytes.com.my/products/

sape penah pakai Exabytes ... dgr kate 1 hosting bleh support smp 5 domain ... btol ker??
betul la tu, dan ramai yg ckp exabytes punyer support team pon boleh tahan.
yup!!!aku pakai exabytes nyer hosting!!tabik tol ar die punyer help support...cepat giler response..
aku da gune 2 taun da..ok jerk!!!x penah ade problem..hurm...
Joomla! is the most powerful Content Management System in the world.

User avatar
zaid7e
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 150
Joined: Sat Feb 25, 2006 7:43 pm
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by zaid7e » Thu Nov 30, 2006 9:37 pm

srdotcom wrote:
skyjuice wrote: erm.. aku interested gak tapi bila aku whois srbit hosting ni

Whois History:  2 records have been archived since 2006-06-23
Reverse IP: 1,139 other sites hosted on this server.

1k wow banyak tu tak berat ke?

nak dicompare dengan mercumaya
Whois History:  144 records have been archived since 2003-01-03
Reverse IP: 93 other sites hosted on this server.
anda boleh cuba contoh pengguna yang pakai srbit hosting. Laju atau perlahan bergantung kepada teknologi server yang dipakai. juga ada kaitan dengan web yang kita design. contohnya image yang bersaiz besar, satu page yang saiznya besar, memanglah lambat load.
Tapi terpulanglah kepada anda. Srbit cuma nak bantu rakyat malaysia supaya semua berpeluang untuk ada website dengan harga yang murah.

kalau rasa tak larat nak bayar, boleh bayar bulan bulan, kalau tak puas hati boleh tukar hosting.

kalau dah ada domain name, boleh try dulu. Kalau berminat sila pm atau email admin@srbit.com
betul tu... so far aku pakai tak pernah down lagi website aku... tahniah sarbit...
http://www.Selamba.ORG/
Portal Paling Selamba

http://topsites.selamba.org/
FREE TopSitEs

User avatar
Badang
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Fri Sep 15, 2006 3:53 pm
Location: Klang

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by Badang » Sun Dec 03, 2006 5:04 pm

Exabytes???...ES???...srbit???...

Aduss...aku baru berkira-kira nak carik satu web hosting. Rupa2nya, pening gak nak pilih hosting yg laju, byk support mmedia, selamat tapi murah... :-\

Seblom2 ni, aku asyik sibuk wat tapak web utk sekolah2 jer...tak ambil tahu pasal hosting2 nih. Hosting sekolah yg ada pun dah disediakan...

Bab2 hosting ni, mesti ada yg pakar kat sini, kan? So, aku harap ade yg sudi bagi idea @ jawapan :

a) aku tak tau nak buat ape ngan laman web sendiri. Takkan kisah peribadi kot? Any idea....???
b) web hosting yg murah2 ni biasanya shared web hosting, ye ke?? Abis tu camana....selamat ke web kita nanti??
c) boleh tak pahamkan aku sikit sebanyak pasal :
    --> reseller web hosting
    --> dedicated hosting
    --> CMS hosting

Sori ar...byk sangat tanya.  :P
TQ
Tak buat baik takpa, asal tak buat jahat...

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by syahzul » Wed Dec 06, 2006 7:07 am

a) aku tak tau nak buat ape ngan laman web sendiri. Takkan kisah peribadi kot? Any idea....Huh
terpulang la, tapi biasanya ikut minat kita sendiri. ade aje org yg buat website citer pasal diri sendiri, pasal frust dgn awek, pasal komputer, pasal kereta bla bla bla...cuba tgk balik ape tujuan website utk diri kita...marketing? luahan rasa? jual barang? abis susah tatau nak wat ape try la jual barang org lain, jadi affiliates. buat review ttg sesuatu brg yg ko rasa menarik kat situ, jadi kalau ade org beli dpt la komisen sikit.

b) web hosting yg murah2 ni biasanya shared web hosting, ye ke?? Abis tu camana....selamat ke web kita nanti??
kalau dari isu keselamatan tu kena tgk, selamat dari segi ape. hackers? confidential? nie teori pasal shared hosting.

murah = ramai org guna, slow
mahal = tak ramai org guna, laju

jd, kalau byk org guna ip address yg same, katakan salah [soran] buat hal, spamming contohnya, maka ip address tu kene ban jadi kita pon kene sekali. kalau mahal, 'org-org jahat' nie akan pikir 2-3 kali nak beli. kebarangkalian org nak buat jahat jd rendah kat hosting tu. tapi so far tak pernah plak aku hadapi masalah camni.
c) boleh tak pahamkan aku sikit sebanyak pasal :
    --> reseller web hosting
    --> dedicated hosting
    --> CMS hosting
reseller:
hosting yg kita beli pastu kita boleh jual kat org lain. dan setiap akaun yg kita jual tu ade cpanel sendiri. tak mcm hosting biasa yg ade 1 cpanel aje utk semua domain yg kita ada. dan biasanya reseller akaun nie space terhad, bandwidth pon tak byk jd kalau nak jual kat org lain tu pakej yg kita sediakan jadi tak best. tgk contoh nie:
FREE 1 Domain Name *
5 GB Reselling Space
50 GB Monthly Data Transfer
Host 50 Domain Names
Web Host Manager Control Panel
CPanel Fantastico Control Panel
Unlimited E-Mail Accounts
Unlimited FTP & Sub-Domains
Unlimited SQL Databases
Yearly RM 650.00
katakan kita nak jual 50 akaun hosting dari pakej kat atas, baper byk space dan bandwidth yg kita boleh offer. hosting lain ade yg offer more than 5GB. jd aku terasa reseller pakage yg ade offer skang nie mcm tak berbaloi nak beli (pendapat peribadi aku).

dedicated hosting:
hosting nie biasanya mahal, space boleh tahan besar, ade ip address sendiri dan tak share dgn org lain. laju tu mmg takleh nak dipertikaikan. tgk website joomla nie, pakai dedicated hosting dari Rochen. dan biasanya kita bukan takat sewa space tapi sewa server (kalau silap tlg betulkan).

CMS hosting
rasanya mcm hosting biasa, tapi lebih utk host sebarang CMS software, biasanya Joomla, Mambo, Drupal dll.
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

User avatar
Badang
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Fri Sep 15, 2006 3:53 pm
Location: Klang

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by Badang » Thu Dec 07, 2006 11:43 am

Thanks syahzul....aku betul2 terharu dgn penjelasan tu  ;D

So...aku dah nampak nak buat ape....Aku nak masukkan semua asignment2 barchelor IT aku, nota2 rujukan IT...dll. :P

Wat permulaan, rasanya hosting murah2 takpe kot... :laugh:
Kalau ade spam pun takde la rugi sangat....kan??? :laugh:
Tak buat baik takpa, asal tak buat jahat...

newgal
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 258
Joined: Wed Oct 11, 2006 6:40 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by newgal » Fri Dec 08, 2006 4:47 am

Badang wrote: Thanks syahzul....aku betul2 terharu dgn penjelasan tu  ;D

So...aku dah nampak nak buat ape....Aku nak masukkan semua asignment2 barchelor IT aku, nota2 rujukan IT...dll. :P

Wat permulaan, rasanya hosting murah2 takpe kot... :laugh:
Kalau ade spam pun takde la rugi sangat....kan??? :laugh:
Well so impress... ;) Good idea kalau nak buat mcm tu...jadi kalau dah ada website tu jgn plak dok diam jeh...bagitau lah kat sini yer....i'm interested to visit lebih2 lagi bahan2 yg berkenaan IT nie...it is great! Keep a good job.  ;D

master2841
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Thu Nov 30, 2006 6:50 am
Location: Malaysia Woohoo
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by master2841 » Sun Dec 10, 2006 6:56 am

Minta maaf ada sedikit soalan berkaitan dengan web hosting ni.  :-[

Mana yang lebih bagus antara Windows package atau Linux package?  ???
~ Everything Changes but Nothing Is Truly Lost ~

http://www.mohdfazli.com ----> My Personal Website

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by Fuqaha » Sun Dec 10, 2006 8:14 am

Kalo nak gune untuk host Joomla!, better gune linux..

Although there are some reported cases where Joomla! seemed to work fine wif IIS, its good for you not to take the gamble, and use Linux hosting instead. Morever, Window hosting is tad expensive than Linux.  :pop

User avatar
Badang
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Fri Sep 15, 2006 3:53 pm
Location: Klang

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by Badang » Thu Dec 14, 2006 6:33 pm

newgal wrote: Well so impress... ;) Good idea kalau nak buat mcm tu...jadi kalau dah ada website tu jgn plak dok diam jeh...bagitau lah kat sini yer....i'm interested to visit lebih2 lagi bahan2 yg berkenaan IT nie...it is great! Keep a good job.  ;D
Wakakaaka.....Belum graduate...tinggal separuh lagi.  :-[

BIT takde mende yg bagus....sifu2 yg ada kat sini pun lagi hebat IT. :laugh:
Tak buat baik takpa, asal tak buat jahat...

User avatar
shaifful
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 548
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:08 am
Location: Kuantan
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by shaifful » Mon Feb 12, 2007 5:57 am

NO PROMOTION OR SELF PROMO PLEASE!
I'll report you the mod
http://www.joomla-my.org :: Joomla! Malaysian Community :: Malaysia Joomla User Group!
http://www.joomlamalaysia.info

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by Fuqaha » Mon Feb 12, 2007 8:48 am

tape2... dah di ban pon.  :)

User avatar
HangJebat
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue Jan 09, 2007 2:38 pm
Location: KL
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by HangJebat » Mon Jul 02, 2007 6:58 pm

well ...
i'm with Exa Bytes since 2004
and stay with them because of their great support
- 24/7

while Eternal Solutions ...
just to register domain name
- only RM35

p/s:
eh..
CT pun pakai Joomla! gak eeek

User avatar
_killer_
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Thu Mar 08, 2007 2:19 am
Location: ++ KDABB ++
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by _killer_ » Thu Jul 19, 2007 4:19 am

aku nak share je kat sini,

http://www.webhostingbuzz.com

3 domian free for life!!!!!!!

hosting pun murah gile..rm204 je setahun..agak2 ade org nak beli tu..tolong2 lah klik kat banner affiliate aku di http://www.kdabb.com

nanti aku belanja ar minum kopi jantan..hehe
Kampung Dato Abu Bakar Baginda -> http://www.kdabb.com | Qaizer Saufi -> http://www.qaizer.com

gaspersoul
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Aug 21, 2007 9:43 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Post by gaspersoul » Tue Aug 21, 2007 9:49 am

kat http://datakl.com

semua nyer boleh.

pasal register_global ke , domxl ke.

semua extention joomla leh pakai.

domain RM 35/year
kenapa nak bayar lebih RM 130/year jer.

support 24 hours - ari cuti pun berjawab support tiket.
tak percaya cuba lah..


Post Reply

Return to “Solved”