[Lain-lain]Hosting murah

Moderator: mudotmy

User avatar
pusak82
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 121
Joined: Mon Apr 10, 2006 5:19 am
Contact:

[Lain-lain]Hosting murah

Postby pusak82 » Sat Sep 23, 2006 11:50 pm

Akum ...

Selain drpd eternal solutions, yg mana lg hosting provider yg lagi murah dan servis baik yg bleh install Joomla... aku nak beli kalo bleh space dlm 5GB ... dan harganya murah separuh drpd ES tu(RM50) ... 
Joomla & Website programming newbie
Welcome to My Official Website AkTechPage.com
Your underground laptop/notebook resources LaptopNavel.com

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby Fuqaha » Sun Sep 24, 2006 3:43 am

Wow.. 5Gb and harga merely rm50?

You are requesting a bit out of normal pricing range, dude. Skrang promosi gila bapak pon kat ES lah, RM100 utk 10Gb. Yg lain aku tak tau plak..

Ko dah refer nih?

http://forum.joomla.org/index.php/topic,56565.0.html [Info] Joomla hosting

User avatar
afbizz
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Tue Sep 19, 2006 5:26 pm
Location: diamond bay,perak,malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby afbizz » Sun Sep 24, 2006 8:12 am

hoho..5gb tu..
aku pun maun kalo dapat..  bestnya:laugh:

User avatar
pusak82
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 121
Joined: Mon Apr 10, 2006 5:19 am
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby pusak82 » Sun Sep 24, 2006 9:08 am

Woiii .. aku dah konfius dah .. kat ES tu space 10GB ke bandwith die 10GB???
tp bile aku check balik cPanel aku hemmm my Disk Space available 9995.03Mb,

Masalahnya ES nie 1 hosting 1 domain jer policy nye...

.... ish .. x leh ker wat 2 domain 1 hosting ....  ???
Aku dah beli dah 1 lg domain dr ES nie ... aiyaa...
Joomla & Website programming newbie
Welcome to My Official Website AkTechPage.com
Your underground laptop/notebook resources LaptopNavel.com

User avatar
afbizz
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Tue Sep 19, 2006 5:26 pm
Location: diamond bay,perak,malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby afbizz » Sun Sep 24, 2006 9:15 am

pusak82 wrote:Woiii .. aku dah konfius dah .. kat ES tu space 10GB ke bandwith die 10GB???
tp bile aku check balik cPanel aku hemmm my Disk Space available 9995.03Mb,

Masalahnya ES nie 1 hosting 1 domain jer policy nye...

.... ish .. x leh ker wat 2 domain 1 hosting ....  ???
Aku dah beli dah 1 lg domain dr ES nie ... aiyaa...



ko dah amik pakej hosting tu ker?

aku tgok Total Disk Space 10GB..btul la tu..
bandwith 30gb sebulan...

x bleh tambah addon domain la..
ko boleh pakai satu jer..  ;)

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby Fuqaha » Sun Sep 24, 2006 10:06 am

A'ah.. Satu space satu domain je.. dulu aku nak tambah domain baru, dia tak kasi,, kedekut btol..

Dah adespace bapak besar, tapi tak utilize, ape gune kan?...

haiyaaa..

User avatar
pusak82
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 121
Joined: Mon Apr 10, 2006 5:19 am
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby pusak82 » Sun Sep 24, 2006 1:55 pm

Tulahh ... bukan bapak besar ... dah Gergasi dah ... smp aku x tau nak taruk ape lg kat dlm tu ...  :laugh:

Aku ade usha 1 hosting provider Exabytes -->http://www.exabytes.com.my/products/

sape penah pakai Exabytes ... dgr kate 1 hosting bleh support smp 5 domain ... btol ker??
Joomla & Website programming newbie
Welcome to My Official Website AkTechPage.com
Your underground laptop/notebook resources LaptopNavel.com

User avatar
afbizz
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Tue Sep 19, 2006 5:26 pm
Location: diamond bay,perak,malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby afbizz » Sun Sep 24, 2006 2:06 pm

ushar nih..
satu hosting dgn unlimited domain..  :laugh:

http://www.crazetech.net/hostingcp_my.html

aku pakai nih..  ;D

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby syahzul » Sun Sep 24, 2006 2:58 pm

pusak82 wrote:Tulahh ... bukan bapak besar ... dah Gergasi dah ... smp aku x tau nak taruk ape lg kat dlm tu ...  :laugh:

Aku ade usha 1 hosting provider Exabytes -->http://www.exabytes.com.my/products/

sape penah pakai Exabytes ... dgr kate 1 hosting bleh support smp 5 domain ... btol ker??



betul la tu, dan ramai yg ckp exabytes punyer support team pon boleh tahan.
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby Fuqaha » Sun Sep 24, 2006 3:40 pm

tetibe aku rase mcm nak tukar hosting plak.. hehe..

tapi exabytes tu domain dia mcm mahal lak.. uhumm..
Last edited by Fuqaha on Sun Sep 24, 2006 3:41 pm, edited 1 time in total.

User avatar
afbizz
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Tue Sep 19, 2006 5:26 pm
Location: diamond bay,perak,malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby afbizz » Sun Sep 24, 2006 3:44 pm

tukar2...mcm2 ada  :D

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby syahzul » Sun Sep 24, 2006 4:25 pm

Fuqaha wrote:tetibe aku rase mcm nak tukar hosting plak.. hehe..

tapi exabytes tu domain dia mcm mahal lak.. uhumm..


ape susah, beli kat netfirms aje la domain, USD4.95 aje..dlm RM20 camtu kut
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

User avatar
pusak82
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 121
Joined: Mon Apr 10, 2006 5:19 am
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby pusak82 » Sun Sep 24, 2006 4:42 pm

afbizz wrote:ushar nih..
satu hosting dgn unlimited domain..  :laugh:

http://www.crazetech.net/hostingcp_my.html

aku pakai nih..  ;D


Waahhh ... betol ke nie unlimited domain??

Brape byk dah ko create domain??  :laugh:

Kalo create domain drpd CrazeTech lps tu redirect ke folder dlm hosting ES boleh ker???
Joomla & Website programming newbie
Welcome to My Official Website AkTechPage.com
Your underground laptop/notebook resources LaptopNavel.com

User avatar
afbizz
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Tue Sep 19, 2006 5:26 pm
Location: diamond bay,perak,malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby afbizz » Sun Sep 24, 2006 4:50 pm

yup..betul..  ;)
aku dah add lagi 2 domain jadi 3 skrg..  ;D

em..bab tu aku x sure plak..
maksud ko redirect ke folder ES ko tu ek?
tp ko kena ade akaun ngan crazetech gak rasenya  ???

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby Fuqaha » Sun Sep 24, 2006 5:36 pm

pada pandangan aku lebih baik create domain kat ES pastu redirect ke folder CT since domain kat ES lagi murah.

tapi kat space ES byk plak, uhuu.. cheit.. Or cari domain yg murah (RM35) pastu redirect ke ES.

User avatar
pusak82
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 121
Joined: Mon Apr 10, 2006 5:19 am
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby pusak82 » Mon Sep 25, 2006 12:54 am

Aku dah create domain kat ES dah ... masalahnya utk masa depan nanti ...

Mana tau aku perlukan domain yg lbh banyak ....

Redirect Domain dr ES ke CT bolehkan ??... lgpun CT hosting tu cuma $100 jek ....  :laugh:

Xdelah mahal sangat ...Lps nie create domain kat CT, redirect ke ES plak ... hmmmm...

Boleh ke hosting ES amik domain dr provider yg lain ...
Joomla & Website programming newbie
Welcome to My Official Website AkTechPage.com
Your underground laptop/notebook resources LaptopNavel.com

udang_kara
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 55
Joined: Fri Sep 23, 2005 12:59 pm

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby udang_kara » Mon Sep 25, 2006 1:16 am

hostin...-hosting. hurm.....space besor.tapi leh domain satu jer..hurmmm

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby syahzul » Mon Sep 25, 2006 7:42 am

dulu sblm aku amik hosting ES aku beli domain dari bizpartner. mesti boleh punye. netfirms domain murah, USD4.95 aje lebih kurang RM20. tapi kene pakai kredit kad, ape susah pakai ambank NextG prepaid mastercard, settle..
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby Fuqaha » Mon Sep 25, 2006 8:24 am

NextG prepaid mastercard ?

Ape tuh.. tolong cite siket... ade link tak?  :laugh:

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby syahzul » Mon Sep 25, 2006 8:28 am

disclaimer:
ini bukan iklan promosi, ini nak tolong kawan2 aje.

tgk sini, http://ambg.com.my/personal/promotions/ ... g/nexg.asp

ala prepaid mastercard, masukkan duit baru boleh guna. starter pack rm25 aje. so far nak buat bayaran online takde masalah. cuma yuran bulanan rm3 aje dia tolak dari balance credit.
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

User avatar
afbizz
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 62
Joined: Tue Sep 19, 2006 5:26 pm
Location: diamond bay,perak,malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby afbizz » Mon Sep 25, 2006 10:50 am

syahzul wrote:disclaimer:
ini bukan iklan promosi, ini nak tolong kawan2 aje.

tgk sini, http://ambg.com.my/personal/promotions/ ... g/nexg.asp

ala prepaid mastercard, masukkan duit baru boleh guna. starter pack rm25 aje. so far nak buat bayaran online takde masalah. cuma yuran bulanan rm3 aje dia tolak dari balance credit.


huhu..mmg bagus nih..kalo korg nak buat pymnt online..
nak pakai pun sonang..beli kat 7eleven..isi form pastu antar kat ambank..
pastu topup kredit & guna jer..  ;)

User avatar
ronn
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Mon Jul 24, 2006 9:20 am
Location: Shah Alam, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby ronn » Thu Oct 05, 2006 6:53 pm

susah gak nak carik hosting bagus! please beware of unilimited domains or unlimited things! bila dah bnyk domain kongsi satu box dianye speed will be affected! aku dah tuko hosting dah pun! memula pakai yang unlimited la tapi slooooooooooooooooooow cam siput sedut jee!

biar mahal sikit takpe tapi laju and downtime tak selalu! ni pandangan peribadi laaa!
selalunye hosting ni jadik slow due to mysql atau database server yang lain tu! nak access jadik lembap!
We care and we share at http://www.kedaikopionline.com

gulhalim
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 159
Joined: Sun Apr 16, 2006 12:51 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby gulhalim » Thu Oct 05, 2006 9:47 pm

Aku ada jumpa satu hosting,korang rasa bagus tak
tapi mahal!
http://www.gethosted.com.my/

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby Fuqaha » Fri Oct 06, 2006 12:15 am

Its priced relatively higher than the other webhosters...

But is kinda ok, since the price does include 
  3gb of disk space
  30gb of monthly data transfer
  directadmin control panel
  rm168/year

But, bare in mind that some hosting solution, particularly ES offers a better competitiveness. But currently i encounter a few minor issues with ES, of which i hope will be solved shortly. hmmm..  :(

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby syahzul » Fri Oct 06, 2006 12:44 am

Fuqaha wrote:...
But currently i encounter a few minor issues with ES, of which i hope will be solved shortly. hmmm..  :(



minor issues:

1. register_globals ON!!!
2. phpmail disabled
3. no permission to php temp folder
4. support team 9am to 5pm only

hmm..solved shortly? i don't think so...
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby Fuqaha » Fri Oct 06, 2006 3:05 am

Fuqaha wrote:solved shortly.


In other words, changing the webhoster. hehe..  ;)

kn0w3r
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 39
Joined: Fri Oct 14, 2005 10:36 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby kn0w3r » Sun Oct 08, 2006 4:24 am

syahzul wrote:disclaimer:
ini bukan iklan promosi, ini nak tolong kawan2 aje.

tgk sini, http://ambg.com.my/personal/promotions/ ... g/nexg.asp

ala prepaid mastercard, masukkan duit baru boleh guna. starter pack rm25 aje. so far nak buat bayaran online takde masalah. cuma yuran bulanan rm3 aje dia tolak dari balance credit.


erm nak tanya sikit boleh? Benda ni boleh guna untuk register kat PayPal tak? Ada sesapa yang dah cuba?

Monthly Fee  :  RM3 per month - deducted automatically from top-up value


Kalau kita dah berhenti topup dan credit kita dalam tu kurang daripada RM3 macam mana plak tu?

Btw thanks for sharing the information :D

User avatar
syahzul
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 537
Joined: Wed May 31, 2006 12:45 pm
Location: Shah Alam
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby syahzul » Sun Oct 08, 2006 4:29 am

kn0w3r wrote:
syahzul wrote:disclaimer:
ini bukan iklan promosi, ini nak tolong kawan2 aje.

tgk sini, http://ambg.com.my/personal/promotions/ ... g/nexg.asp

ala prepaid mastercard, masukkan duit baru boleh guna. starter pack rm25 aje. so far nak buat bayaran online takde masalah. cuma yuran bulanan rm3 aje dia tolak dari balance credit.


erm nak tanya sikit boleh? Benda ni boleh guna untuk register kat PayPal tak? Ada sesapa yang dah cuba?

Monthly Fee  :  RM3 per month - deducted automatically from top-up value


Kalau kita dah berhenti topup dan credit kita dalam tu kurang daripada RM3 macam mana plak tu?

Btw thanks for sharing the information :D


boleh register paypal, tapi takleh nak transfer duit dari paypal ke credit card tu.

kalau balance kurang, kira ko berhutang la dgn bank, masa topup nanti dia tolak.
Your problem is not your problem. Your attitude - how you handle your problems - is your problem.

http://www.joomla-my.org :: http://www.syahzul.com

kn0w3r
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 39
Joined: Fri Oct 14, 2005 10:36 am

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby kn0w3r » Sun Oct 08, 2006 6:38 am

syahzul wrote:
kn0w3r wrote:
syahzul wrote:disclaimer:
ini bukan iklan promosi, ini nak tolong kawan2 aje.

tgk sini, http://ambg.com.my/personal/promotions/ ... g/nexg.asp

ala prepaid mastercard, masukkan duit baru boleh guna. starter pack rm25 aje. so far nak buat bayaran online takde masalah. cuma yuran bulanan rm3 aje dia tolak dari balance credit.


erm nak tanya sikit boleh? Benda ni boleh guna untuk register kat PayPal tak? Ada sesapa yang dah cuba?

Monthly Fee  :  RM3 per month - deducted automatically from top-up value


Kalau kita dah berhenti topup dan credit kita dalam tu kurang daripada RM3 macam mana plak tu?

Btw thanks for sharing the information :D


boleh register paypal, tapi takleh nak transfer duit dari paypal ke credit card tu.

kalau balance kurang, kira ko berhutang la dgn bank, masa topup nanti dia tolak.


Ermm kalau kita nak transfer duit dari paypal ke credit card still kena guna REAL CREDIT CARD lar yer?

Terima kasih Syahzul sebab jawab soalan saya :D

User avatar
Fuqaha
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Fri Jan 13, 2006 3:58 pm
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: [Lain-lain]Hosting murah

Postby Fuqaha » Sun Oct 08, 2006 10:42 am

Hmm.. bile bincang pasal hosting nih, nak plak aku tukaq webhoster aku (skrang gune ES).

Dulu ok je gune ES, but after a while restriction makin banyak plak..
syahzul wrote:1. register_globals ON!!!
2. phpmail disabled
3. no permission to php temp folder  <-- susah nak upload templates, gune Zoom pon nanti ade problem..
4. support team 9am to 5pm only


tambah lagi..
5. Doesnt support DOMXML <--- damn !! i need this (for eXpose flash gallery).

Does any of the webhosts discussed in this thread satisfy my requirement?

I would love to know if there is any.

TQ.


Return to “Solved”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests