Install error - Restricted access

Joomla version 1.0 is end-of-life and are no longer supported. Please use Joomla 3.x instead.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
flynner
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue Apr 10, 2007 12:02 pm

Install error - Restricted access

Post by flynner » Tue Apr 10, 2007 12:20 pm

I'm very new to this CMS stuff so forgive my ignorance.

Here's my problem, when I tried to install joomla to my server I followed all the steps and it appeared to work, I deleted the installation folder, then I tried viewing the site at http://76.162.9.143/index.php but I get this error

"Restricted accessRestricted accessRestricted accessRestricted accessRestricted access
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: database in /hsphere/local/home/stephenf/aquariussound.ie/includes/joomla.php on line 79"

I had the unwritable configuration.php issue but just copied it up manually. Also ixhosting is my host if that makes any difference.

Cheers

Steve

 
User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22515
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: Install error - Restricted access

Post by pe7er » Tue Apr 10, 2007 1:33 pm

Could you check the permissions (CHMOD) of /includes and /includes/joomla.php ?
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

barastanda
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Apr 10, 2007 4:51 pm
Contact:

Re: Install error - Restricted access

Post by barastanda » Tue Apr 10, 2007 4:56 pm

I have the same problem. :'(
First I put the permission of all directories at the surface to 777, but then I got the warning from the server or host that my maps were writable, so I put them back to 755 and now there is a restricted acces.

flynner
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue Apr 10, 2007 12:02 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by flynner » Tue Apr 10, 2007 11:23 pm

pe7er wrote: Could you check the permissions (CHMOD) of /includes and /includes/joomla.php ?
Can I do that myself or do I need to ask my hosting company to do it?

Cheers

Steve

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22515
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: Install error - Restricted access

Post by pe7er » Wed Apr 11, 2007 10:54 am

You can do that in FTP software (e.g. FileZilla).

Or ask your host...

Another thing you could check: Could you check if all necessary Joomla files are on the server?
Joomla Diagnostics is a helpful tool to check if all Joomla files have been uploaded correctly
http://extensions.joomla.org/component/ ... Itemid,35/
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

flynner
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Tue Apr 10, 2007 12:02 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by flynner » Wed Apr 11, 2007 11:07 am

Thanks for your help Peter,

It's working now. I deleted the installation and started from scratch. This time I got my hosting company to fix all the permission before I went through the install steps.

Cheers

Steve

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 22515
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, Netherlands
Contact:

Re: Install error - Restricted access

Post by pe7er » Wed Apr 11, 2007 11:56 am

You're welcome!


PS: Could you please mark your first message in this thread as "solved" ?
(Modify the first message and choose the Message Icon [solved] Image).
This way the list of messages shows that the question has been solved, and other users can benefit from it.
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-developer of d2 Content https://data2site.com/joomla-extensions/d2-content

thanjeys
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Jul 16, 2008 7:15 am

Re: Install error - Restricted access

Post by thanjeys » Wed Jul 16, 2008 7:26 am

Hi !!

I am new bie to Joomla !!! I just transferred joomla1.0 in my own server!! I got error message..

- Restricted accessRestricted accessRestricted accessRestricted accessRestricted access

can u explain!! what r the file shud i change permission !!

But now changed permission in some folder
administrator/
cache/
images/
includes/
media/
templates/
mambots/
language/
modules/

even i got same error messgae !!!!

eratl
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Fri Apr 06, 2007 2:40 pm

Re: Install error - Restricted access-

Post by eratl » Thu Jul 24, 2008 6:47 pm

I was following some instructions to diagnose problems accessing some areas of my site using the diagnotics tool. Here's the information I tried to follow:

REGISTER GLOBALS EMULATION

By default, Joomla will emulate register_globals = on, to not brake backwards compatibility with older components, modules or plugins. This will cause the same security issues as using normal register_globals on. You can turn this off however.

Open globals.php located in the root of your joomla installation. Search for:

define( 'RG_EMULATION', 1 );

and change it to:

define( 'RG_EMULATION', 0 );

That should keep you a bit safer against attacks.

-----------------------------------------------------------------------------------

The problem: After changing the global.php from ( 'RG_EMULATION', 1 ); to ( 'RG_EMULATION', 0 );, I now get this error when trying to access my login:

Restricted Access

I changed it back to ( 'RG_EMULATION', 1 ); but still cannot get into my control panel. When I go to mysite/administrator/index2.php, I get the login page and can imput my login and password. That's when I get the Restricted Access message. To my knowledge, the globals.php file is the only one I changed. I've even copied what I believe was the original globals.php file back to the root directory but continue to get the Restricted Access. Any Idea what I could have done wrong?

Here's my actual gobals.php file content that's on the server:

<?php
/**
* @version $Id: globals.php 4675 2006-08-23 16:55:24Z stingrey $
* @package Joomla
* @copyright Copyright (C) 2005 Open Source Matters. All rights reserved.
* @license http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html GNU/GPL, see LICENSE.php
* Joomla! is free software and parts of it may contain or be derived from the
* GNU General Public License or other free or open source software licenses.
* See COPYRIGHT.php for copyright notices and details.
*/

// no direct access
defined( '_VALID_MOS' ) or die( 'Restricted access' );

/**
* Use 1 to emulate register_globals = on
* WARNING: SETTING TO 1 MAY BE REQUIRED FOR BACKWARD COMPATIBILITY
* OF SOME THIRD-PARTY COMPONENTS BUT IS NOT RECOMMENDED
*
* Use 0 to emulate regsiter_globals = off
* NOTE: THIS IS THE RECOMMENDED SETTING FOR YOUR SITE BUT YOU MAY
* EXPERIENCE PROBLEMS WITH SOME THIRD-PARTY COMPONENTS
*/
define( 'RG_EMULATION', 0 );

/**
* Adds an array to the GLOBALS array and checks that the GLOBALS variable is
* not being attacked
* @param array
* @param boolean True if the array is to be added to the GLOBALS
*/
function checkInputArray( &$array, $globalise=false ) {
static $banned = array( '_files', '_env', '_get', '_post', '_cookie', '_server', '_session', 'globals' );

foreach ($array as $key => $value) {
$intval = intval( $key );
// PHP GLOBALS injection bug
$failed = in_array( strtolower( $key ), $banned );
// PHP Zend_Hash_Del_Key_Or_Index bug
$failed |= is_numeric( $key );
if ($failed) {
die( 'Illegal variable <b>' . implode( '</b> or <b>', $banned ) . '</b> passed to script.' );
}
if ($globalise) {
$GLOBALS[$key] = $value;
}
}
}

/**
* Emulates register globals = off
*/
function unregisterGlobals () {
checkInputArray( $_FILES );
checkInputArray( $_ENV );
checkInputArray( $_GET );
checkInputArray( $_POST );
checkInputArray( $_COOKIE );
checkInputArray( $_SERVER );

if (isset( $_SESSION )) {
checkInputArray( $_SESSION );
}

$REQUEST = $_REQUEST;
$GET = $_GET;
$POST = $_POST;
$COOKIE = $_COOKIE;
if (isset ( $_SESSION )) {
$SESSION = $_SESSION;
}
$FILES = $_FILES;
$ENV = $_ENV;
$SERVER = $_SERVER;
foreach ($GLOBALS as $key => $value) {
if ( $key != 'GLOBALS' ) {
unset ( $GLOBALS [ $key ] );
}
}
$_REQUEST = $REQUEST;
$_GET = $GET;
$_POST = $POST;
$_COOKIE = $COOKIE;
if (isset ( $SESSION )) {
$_SESSION = $SESSION;
}
$_FILES = $FILES;
$_ENV = $ENV;
$_SERVER = $SERVER;
}

/**
* Emulates register globals = on
*/
function registerGlobals() {
checkInputArray( $_FILES, true );
checkInputArray( $_ENV, true );
checkInputArray( $_GET, true );
checkInputArray( $_POST, true );
checkInputArray( $_COOKIE, true );
checkInputArray( $_SERVER, true );

if (isset( $_SESSION )) {
checkInputArray( $_SESSION, true );
}

foreach ($_FILES as $key => $value){
$GLOBALS[$key] = $_FILES[$key]['tmp_name'];
foreach ($value as $ext => $value2){
$key2 = $key . '_' . $ext;
$GLOBALS[$key2] = $value2;
}
}
}

if (RG_EMULATION == 0) {
// force register_globals = off
unregisterGlobals();
} else if (ini_get('register_globals') == 0) {
// php.ini has register_globals = off and emulate = on
registerGlobals();
} else {
// php.ini has register_globals = on and emulate = on
// just check for spoofing
checkInputArray( $_FILES );
checkInputArray( $_ENV );
checkInputArray( $_GET );
checkInputArray( $_POST );
checkInputArray( $_COOKIE );
checkInputArray( $_SERVER );

if (isset( $_SESSION )) {
checkInputArray( $_SESSION );
}
}
?>

seraaj
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 20
Joined: Sat Mar 08, 2008 11:20 pm
Location: Orlando, FL
Contact:

Re: Install error - Restricted access

Post by seraaj » Wed Aug 06, 2008 10:35 am

eratl wrote:I was following some instructions to diagnose problems accessing some areas of my site using the diagnotics tool. Here's the information I tried to follow:

REGISTER GLOBALS EMULATION

By default, Joomla will emulate register_globals = on, to not brake backwards compatibility with older components, modules or plugins. This will cause the same security issues as using normal register_globals on. You can turn this off however.

Open globals.php located in the root of your joomla installation. Search for:

define( 'RG_EMULATION', 1 );

and change it to:

define( 'RG_EMULATION', 0 );

That should keep you a bit safer against attacks.

-----------------------------------------------------------------------------------

The problem: After changing the global.php from ( 'RG_EMULATION', 1 ); to ( 'RG_EMULATION', 0 );, I now get this error when trying to access my login:

Restricted Access

I changed it back to ( 'RG_EMULATION', 1 ); but still cannot get into my control panel. When I go to mysite/administrator/index2.php, I get the login page and can imput my login and password. That's when I get the Restricted Access message. To my knowledge, the globals.php file is the only one I changed. I've even copied what I believe was the original globals.php file back to the root directory but continue to get the Restricted Access. Any Idea what I could have done wrong?
. . . . .
If you intend to stay with 1.0.x version series, you really should upgrade to 1.0.15. It's fast and simple. This problem will in all likelihood then go away. In 1.0.15 definition of globals emulation is handled by configuration.php instead of globals.php. It was a meaningful change.

seraaj

fisiosimo
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Mon Jan 05, 2009 1:17 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by fisiosimo » Mon Jan 05, 2009 1:42 pm

I have the same problem, now i am only able to access the website by ftp, but I am a beginner I don't know what to modify...

fisiosimo
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Mon Jan 05, 2009 1:17 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by fisiosimo » Mon Jan 05, 2009 1:43 pm

I changed the permissions but the problem remains the same

cespinoza
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Sat May 17, 2008 6:52 pm
Location: Ecuador

Re: Install error - Restricted access

Post by cespinoza » Mon Jan 12, 2009 7:13 pm

I got the same problem after the disable of the System - Legacy plugin. I had to enable it again even though I don't use joomla 1.0.x components, modules and plugins anymore. Somebody knows what to do to disable this function?

Chloe
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Feb 03, 2009 9:35 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by Chloe » Tue Feb 03, 2009 9:43 pm

Hi Every1,

I've got a huge problem. I now have this Restricted Access on my site. Tonight i installed RokBox and when i enabled it i recevied this Restricted Access on both the Front end and in the back end? The only access i've got to the site is through FTP.

How can i fix this?

I've put alot of work into it, writing loads of articles, if i have to re-install am i going to loose all the work i've done?

Please help!
Chloe ~X~

cespinoza
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Sat May 17, 2008 6:52 pm
Location: Ecuador

Re: Install error - Restricted access

Post by cespinoza » Tue Feb 03, 2009 11:13 pm

I resolved this problem by deactivating the legacy plugin and uninstalling all the modules, componentes and plugins that are not compatible with joomla 1.5.x. If you can't access to admin cpanel then delete the folder of RokBox via FTP that should work.

Remember to make a backup of your files and database before do that.

mikeyb11
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Thu Oct 30, 2008 4:41 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by mikeyb11 » Wed Feb 04, 2009 8:23 am

What if i can't find the RokBox folders using FTP?

mikeyb11
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Thu Oct 30, 2008 4:41 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by mikeyb11 » Wed Feb 04, 2009 8:49 am

Hi There,

Thankyou i have deleted the RokBox and now have my site back.

How do i upgrade the version of joomla to v1.5? Would i loose the work i have done so far?

Thanks,
Chloe ~X~

cespinoza
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Sat May 17, 2008 6:52 pm
Location: Ecuador

Re: Install error - Restricted access

Post by cespinoza » Wed Feb 04, 2009 8:15 pm


User avatar
mavarsim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Thu Feb 05, 2009 11:26 am

Re: Install error - Restricted access

Post by mavarsim » Thu Feb 05, 2009 7:09 pm

follow the docs & make it a habit to backup atleast once a day.. or put some cron job...
If I have ever helped U or even if I haven't (The Joomla! Masters) U can indirectly support my education. Plz link me from Ur site or add me to Ur Blogroll or both. I desperately need it. Anchor Text: Web Hosting , URL - http://hostingwebsitecoupons.com

juankysmith
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Wed Aug 27, 2008 11:52 am

Re: Install error - Restricted access

Post by juankysmith » Fri Feb 06, 2009 12:00 pm

Hello everybody!

I am building a component in joomla 1.5

I am using a external php file to export HTML to Excel. The problem is in this php file:
I get the message 'Restricted access' everytime i try to use it, the problem is in this line in the begining:

$path = getcwd();
require_once( $path.'/libraries/joomla/import.php' );


I made sure every folder has permissions (777) but i still get 'Restricted access' :(

Does anybody know how to fix it?? Thank uuuuuuuuuuu!

lga1983
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Thu Jul 16, 2009 1:42 pm
Contact:

Re: Install error - Restricted access

Post by lga1983 » Tue Jul 28, 2009 8:06 am

Hi, I can only have access to my webpage by FTP... Ireally don't know how to fix it... any idea??

Shiv D
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun Dec 20, 2009 9:53 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by Shiv D » Sun Dec 20, 2009 11:01 pm

Need some help here please i've just created a template install in to Joomla 1.5 successfully and when i go to preview the file i am getting restricted access.

I'm not using FTP i'm using localhost

sionnyn
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Jan 29, 2010 12:08 pm

Re: Restricted access

Post by sionnyn » Fri Jan 29, 2010 12:43 pm

I've got a brand new vanilla installation on Localhost (Xampp) and I can log in to the admin control panel, but many options, though not all, give the 'Restricted Access' message. What should I do?
(Joomla 1.5 XP Sp3)

User avatar
Adamdg
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Mar 12, 2010 3:21 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by Adamdg » Fri Mar 12, 2010 3:26 pm

I use Firefox instead of IE, and the problem solved! I'm not professional so i don't know why. But it solved in my case. Hope this help you
A vasectomy means never having to say you're sorry :) :) -- Anonymous
http://langbian.net

vkalasa
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri Mar 12, 2010 3:53 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by vkalasa » Fri Mar 12, 2010 3:57 pm

hello guys,
please help me out,i'm new o joomla.i'm getting these errors while trying to install joomla on wamp server

Apache Version :2.2.11
PHP Version :5.3.0
Warning: Unknown: failed to open stream: Permission denied in Unknown on line 0

Fatal error: Unknown: Failed opening required 'C:/wamp/www/Joomla_1.5.15-Stable-Full_Package/index.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in Unknown on line 0

thanks in advance,
vinay

blubox
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Apr 27, 2010 8:31 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by blubox » Wed Jul 21, 2010 12:47 pm

I changed the footer and not I am getting restricted access.

here's the code

<?php
/**
* @copyright Copyright (C) 2005 - 2008 Open Source Matters. All rights reserved.
* @license GNU/GPL, see LICENSE.php
* Joomla! is free software. This version may have been modified pursuant
* to the GNU General Public License, and as distributed it includes or
* is derivative of works licensed under the GNU General Public License or
* other free or open source software licenses.
* See COPYRIGHT.php for copyright notices and details.
*/

defined('_JEXEC') or die('Restricted access');
$url = clone(JURI::getInstance());
$path = $this->baseurl.'/templates/'.$this->template;
$showLeftColumn = ($this->countModules('left'));
if(JRequest::getCmd('task') != 'edit') $Edit = false; else $Edit = true ;
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $this->language; ?>" lang="<?php echo $this->language; ?>" dir="<?php echo $this->direction; ?>" >
<head>
<jdoc:include type="head" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $path ?>/css/template.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="<?php echo $path ?>/css/constant.css" type="text/css" />
</head>
<body id="body">
<div class="main">
<div id="logo">
<a href="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']?>" class="logo"><img src="<?php echo $path ?>/images/logo.jpg" alt="" /></a>
</div>
<div id="topmenu">
<jdoc:include type="modules" name="user3" style="topmenu" />
</div>
<div id="wrapper">
<div class="corner-top-right">
<div class="corner-bottom-left">
<div class="corner-bottom-right">
<div class="width clr">
<?php if ($showLeftColumn && !$Edit) : ?>
<div id="left">
<div class="space">
<jdoc:include type="modules" name="left" style="user" />
</div>
</div>
<?php endif; ?>
<div class="container">
<div class="width">
<jdoc:include type="modules" name="user5" />
<jdoc:include type="modules" name="user1" style="user2" />
<?php if ($this->getBuffer('message')) : ?>
<div class="error err-space">
<h2><?php echo JText::_('Message'); ?></h2>
<jdoc:include type="message" />
</div>
<?php endif; ?>
<div class="indent">
<div class="width">
<jdoc:include type="component" />
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div id="footer">
<div class="space">
<?php echo JText::_('Powered by') ?> Blubox Design
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>

can anyone help?

graphicgrub
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Wed Oct 13, 2010 2:27 am

Re: Install error - Restricted access

Post by graphicgrub » Sat Nov 06, 2010 12:22 pm

I have been working on a site all afternoon. All was fine until I tried to insert the favicon.ico into the index.php and update the server file. Now I have 'restricted access' when I try to log in to http://www.toyswithpizzazz.com.au/. I have removed the favicon.ico from the server and also taken out the reference in index.php however I still can't access my site publicly.

It is Joomla 1.5.20 version.

I had not done a back-up as I was finishing off working on some changes. I am hopeful that I won't lose everything I've done.

I am new to Joomla so any help would be seriously appreciated. :'(

jorgepelaez
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 17
Joined: Fri Apr 01, 2011 9:40 pm

Re: Install error - Restricted access

Post by jorgepelaez » Thu Oct 27, 2011 11:38 pm

I have been working with a new site and in my dev server with the same conditions I don't have the restricted access problem.

I used akeeba backup to get the files ready to move to another server. Once everything is up and running if I try to use joomfish I get the restricted access message. Do I need to reinstall joomfish or just CHMOD my components folder?

This is driving me crazy.
Any help is appreciated.

 

Locked

Return to “Installation - 1.0.x”