Can't login to admin after install

Joomla version 1.0 is end-of-life and are no longer supported. Please use Joomla 3.x instead.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
fando
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Aug 19, 2005 7:30 pm

Can't login to admin after install

Post by fando » Fri Aug 19, 2005 7:37 pm

Hi, I've tried to install mambo multiple times and can't seem to login with the admin account. Entering the correct password does nothing. An incorrect password results in an error dialogue box. I noticed a bugfix regarding this in the CHANGELOG. This is using the latest mambo: MamboV4.5.2.3-stable.tar.gz on SuSE Linux 9.1 (i586) (all packages from install DVD).

I also tried the other tarball on mamboforge. Anyway, thought I'd post here. I'll try a quick workaround by editing the admin index.php, but if anyone knows what the problem is, please post!

User avatar
tjay
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 325
Joined: Thu Aug 18, 2005 1:50 am
Location: New Orleans
Contact:

Re: Can't login to admin after install

Post by tjay » Fri Aug 19, 2005 8:09 pm

Did the configuration.php file in your mambo root get modified and uploaded correctly?
This day it is my wish that I helped you to live

fando
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Aug 19, 2005 7:30 pm

Re: Can't login to admin after install

Post by fando » Fri Aug 19, 2005 8:15 pm

Yep, there's a configuration.php that wasn't there before, it has my database info in it. Is it a database problem, or could it be something with https? Here's the configuration.php

[Edit: took out configuraiton.php due to clutter and solution below -fando]
Last edited by fando on Fri Aug 19, 2005 10:32 pm, edited 1 time in total.

fando
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Aug 19, 2005 7:30 pm

Re: Can't login to admin after install

Post by fando » Fri Aug 19, 2005 9:21 pm

I looked at the apache logs, it turns out I'm getting a segmentation fault, signal 11 from something. It also happens to sugarCRM, so maybe mod_php4 is suspect, or something along those lines.

fando
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Aug 19, 2005 7:30 pm

Re: Can't login to admin after install

Post by fando » Fri Aug 19, 2005 10:31 pm

My problem is covered in this thread at sugarcrm:

http://www.sugarcrm.com/forums/showthre ... 490&page=1

Essentially, apache is crashing with some setup combination of php4, apache and mysql. Someone found a solution by upgrading to the latest versions, including php5.

d3vlabs
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 426
Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am
Contact:

Re: Can't login to admin after install

Post by d3vlabs » Sat Aug 20, 2005 8:25 am

so this is a problem with SugraCRM component? never heard of such a bug. what files does that script exactly affect?

User avatar
lcanton
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 99
Joined: Sat Aug 20, 2005 5:07 pm
Location: Guatemala, Central America

Re: Can't login to admin after install

Post by lcanton » Sat Aug 20, 2005 6:10 pm

I heard that a similar problem appers after install multisites component. (I was a victim  :-[)

After read a lot of replay of forums the solution was update the field "usertype" in the table "mos_users" in the row of the admin user. The original value was "Super Administrator" the new value is "superadministrator" without the Capital letters and the space; Like an act of magic i can login to the backend again.

Regarts,

Leonel

arniej
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Nov 28, 2005 7:16 pm
Location: Denver CO

Re: Can't login to admin after install

Post by arniej » Mon Feb 02, 2009 11:14 pm

lcanton wrote:I heard that a similar problem appers after install multisites component. (I was a victim  :-[)

After read a lot of replay of forums the solution was update the field "usertype" in the table "mos_users" in the row of the admin user. The original value was "Super Administrator" the new value is "superadministrator" without the Capital letters and the space; Like an act of magic i can login to the backend again.

Regarts,

Leonel
I know this is an old post - I just wanted to thank you. I was moving a Mambo to Joomla 1.0 site, and had to roll back since the migration went badly. After this, no admin access at all!

Your suggestion fixed the problem (I actually changed the accounts back to "Super Administrator" from "superadministrator" since I was going backwards back to Mambo).

Thank you!

User avatar
mavarsim
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Thu Feb 05, 2009 11:26 am

Re: Can't login to admin after install

Post by mavarsim » Thu Feb 05, 2009 7:15 pm

All the best for a re - migration... Joomla! is waiting :)
If I have ever helped U or even if I haven't (The Joomla! Masters) U can indirectly support my education. Plz link me from Ur site or add me to Ur Blogroll or both. I desperately need it. Anchor Text: Web Hosting , URL - http://hostingwebsitecoupons.com

large_potato
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun Apr 25, 2010 9:00 pm

Re: Can't login to admin after install

Post by large_potato » Sun Apr 25, 2010 9:13 pm

I just installed 1.5.16, and met the same problem as fando described, i.e can't login to admin but no error message was displayed. I tried to change the usertype field from "Super Administrator" to "superadministrator" did not work for me. I did another fresh install of Joomla 1.5.15 and it was fine to login to admin. Therefore I suppose it's a bug with 1.5.16? I read a lot of posts but cann't find the solution. I hope this can raise the attention of Joomla Project team.

User avatar
addwa_syakirin
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Mon Jan 24, 2011 3:55 am
Location: Kuala Lumpur, Malaysia
Contact:

Re: Can't login to admin after install

Post by addwa_syakirin » Fri Mar 04, 2011 4:50 am

large_potato wrote:I just installed 1.5.16, and met the same problem as fando described, i.e can't login to admin but no error message was displayed. I tried to change the usertype field from "Super Administrator" to "superadministrator" did not work for me. I did another fresh install of Joomla 1.5.15 and it was fine to login to admin. Therefore I suppose it's a bug with 1.5.16? I read a lot of posts but cann't find the solution. I hope this can raise the attention of Joomla Project team.
Same goes with me right now. I need a solution right away. someone please help me?
We can be what we want to be.

User avatar
beededea
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2809
Joined: Wed Oct 31, 2007 3:48 pm
Location: Victorian England 1885

Re: Can't login to admin after install

Post by beededea » Fri Mar 04, 2011 5:00 pm

Last two posters, you are in the wrong section - this is the Joomla 1.0 section...let's keep it 1.0
Yereverluvinunclebert
Steampunk widgets. Platforms of choice: Joomla 1.0/1.5, Joostina 1.2, OSCommerce
Site aims: Optimisation, Security and Solidity
http://widgets.yahoo.com/widgets/steamp ... k-calendar


Locked

Return to “Installation - 1.0.x”