[KNOWN ISSUE] Wrong itemid on frontpage

rembrandt
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Mon Dec 19, 2005 5:37 pm
Contact:

Re: [KNOWN ISSUE] Wrong itemid on frontpage

Post by rembrandt » Mon Nov 13, 2006 5:35 pm

Interesting .. I made the blog page and it works.  I used "All Categories" for the blog and now everything except the Quick Polls and Community Builder Memebers show up.  When the menu item for the blog page is unbublished though, the "Recent Items" do not work.  When the menu item is published, the recent items works.  When a Categor Item is posted to a menu that I am not using (other menu) the links on the home page work. I can also link any content item to a menu and it works. So ... I think this is a work around for some items, but not all. Is this a known bug?

I also have the same problem with "Newest Members" with Community builder, and "Poll Results" with "Quick Poll". 

Thanks again for your help. 
Last edited by rembrandt on Mon Nov 13, 2006 5:54 pm, edited 1 time in total.

rembrandt
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Mon Dec 19, 2005 5:37 pm
Contact:

HELP Re: [KNOWN ISSUE] Wrong itemid on frontpage HELP!

Post by rembrandt » Tue Nov 21, 2006 9:06 am

I still can't get links working off my front page for anything except the content items I added to the hidden "other" menu.  Is there a fix for this?  Is this just an unfixable bug in 1.0.11?  Should I just revert back to a previous version of Joomla?  Please help, my links have been broken on dirt.com for weeks, I've tried everything, read a thousand posts, tried all the modifications suggested in the htaccess comments, I'm at a loss.  :(

friesengeist
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 842
Joined: Sat Sep 10, 2005 10:31 pm

Re: [KNOWN ISSUE] Wrong itemid on frontpage

Post by friesengeist » Tue Nov 21, 2006 9:58 am

You could try the following: add a link (URL) to the hidden menu: "index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile".

Looks more like something else though, I don't think this has to do with the Wrong Itemid issue. If you have a link to the user profiles in the menu somewhere, with access level registered or special, this might be a reason as well. Try unpublishing those menu items completely.
We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails

rembrandt
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Mon Dec 19, 2005 5:37 pm
Contact:

FIXED! Re: [KNOWN ISSUE] Wrong itemid on frontpage

Post by rembrandt » Fri Nov 24, 2006 3:59 am

IT WAS MY TEMPLATES!  I really don't know what the problem was, but I deleted all my templates from the server and then uploaded the same templates back to the server and the home page links worked for all components and content items. 

At first I just changed the default template to the Rhuk_Solarflare template as a test.  The links worked.  Then I changed the default back to mine, and the links didn't work. I then deleted my template and uploaded it again and all links worked.  Still not sure what the problem was after upgrade, the links showing blank pages to my template, but happy that it is fixed.  Thanks for replying to my posts and trying to help.  Hope this helps anyone else with similar problem.

Thanks again.
Brian
Last edited by rembrandt on Sun Nov 26, 2006 9:28 pm, edited 1 time in total.

anhpt
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Oct 11, 2005 7:21 am

Re: [KNOWN ISSUE] Wrong itemid on frontpage

Post by anhpt » Wed Dec 27, 2006 7:26 am

jjohnsen wrote: Using Joomla 1.0.7

All links on frontpage have wrong itemid, titles and read more links, they all come up with the same itemid, and that is 1 (one).

Anyone got the same trouble.

Got the same Problem after upgraded from 1.0.11 to 1.0.12. It may cause duplicate link for same content. Is there any solution?

sourpuss
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Sep 12, 2005 7:13 pm

Re: [KNOWN ISSUE] Wrong itemid on frontpage

Post by sourpuss » Fri Dec 29, 2006 10:15 pm

:(
J! 1.0.11

Code: Select all

	function _Itemid( &$row ) {
		global $task, $Itemid, $mainframe;
		
		if ( $task != 'view' && $task != 'category' ) {
			$row->_Itemid = $mainframe->getItemid( $row->id, 0, 0 );
		} else {
			// when viewing a content item, it is not necessary to calculate the Itemid
			$row->_Itemid = $Itemid;
		}
		
		if ( $row->_Itemid && $row->_Itemid != 99999999 ) {
			// where Itemid value is returned, do not add Itemid to url
			$row->Itemid_link = '&Itemid='. $row->_Itemid;
		} else {
			// where Itemid value is NOT returned, do not add Itemid to url
			$row->Itemid_link = '';
		}	
	}
J! 1.0.12

Code: Select all

	function _Itemid( &$row ) {
		global $task, $Itemid, $mainframe;
		$row->_Itemid = $Itemid;
		
		if ( $row->_Itemid && $row->_Itemid != 99999999 ) {
			// where Itemid value is returned, do not add Itemid to url
			$row->Itemid_link = '&Itemid='. $row->_Itemid;
		} else {
			// where Itemid value is NOT returned, do not add Itemid to url
			$row->Itemid_link = '';
		}
	}
on frontpage Itemid = 1 for all items. It's bug?
Last edited by sourpuss on Fri Dec 29, 2006 10:55 pm, edited 1 time in total.

User avatar
RobS
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1367
Joined: Mon Dec 05, 2005 10:17 am
Location: New Orleans, LA, USA
Contact:

Re: [KNOWN ISSUE] Wrong itemid on frontpage

Post by RobS » Sat Dec 30, 2006 12:03 am

Rob Schley - Open Source Matters
Webimagery - http://www.webimagery.net/ - Professional Consulting Services
JXtended - http://www.jxtended.com/ - Free and Commercial Joomla! Extensions


Locked

Return to “Known Issues - Archive”