[KNOWN ISSUE] mod_whosonline bugs when no user online (joomla 1.0.10)

User avatar
meriturva
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Wed Jun 07, 2006 10:10 am
Location: Italy
Contact:

[KNOWN ISSUE] mod_whosonline bugs when no user online (joomla 1.0.10)

Postby meriturva » Fri Aug 25, 2006 12:26 pm

First time i open a site and there is no user online the mod whosonline dosen't show any message.

I found this define into the language file:
/** whos_online.php */
DEFINE('_NONE','Nessun utente online');

but is never user into the mod_whosonline.php module.

I have modified that file and replaced in the end.
Old end code:

echo $output;
?>


New end code:

if ($output==''){
  $output .= _NONE;
}

echo $output;
?>

Meriturva

User avatar
stingrey
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2756
Joined: Mon Aug 15, 2005 4:36 pm
Location: Marikina, Metro Manila, Philippines
Contact:

Re: mod_whosonline bugs when no user online (joomla 1.0.10)

Postby stingrey » Fri Aug 25, 2006 1:05 pm

meriturva wrote:First time i open a site and there is no user online the mod whosonline dosen't show any message.

I found this define into the language file:
/** whos_online.php */
DEFINE('_NONE','Nessun utente online');

but is never user into the mod_whosonline.php module.

To be honest I think it would just look wierd if the module showed none, when you do know someone is on the site - you.

The reason it cant show you on first visit is a performance issue we have had to compromise on.
Rey Gigataras
http://www.wizmediateam.com <-- great team of talented Web Designers and Programmers!
http://about.me/reygigataras <-- About Me :)
Partner, Business Development & Project Manager, Event Manager, Sports Coach :D

User avatar
meriturva
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Wed Jun 07, 2006 10:10 am
Location: Italy
Contact:

Re: mod_whosonline bugs when no user online (joomla 1.0.10)

Postby meriturva » Fri Aug 25, 2006 1:20 pm

When i'm the first one there is no message, if i refresh the page all is ok.

I though about a bug because i found the:
/** whos_online.php */
DEFINE('_NONE','Nessun utente online');

into the language file and not used into the module.

now i'm looking for some old posts about the performance issue you wrote.

but i thinks is a good strategy to be sure that in the output variable there is something anyway.

thanks.

Meriturva

aleksee
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Oct 27, 2006 5:05 pm

Re: mod_whosonline bugs when no user online (joomla 1.0.10)

Postby aleksee » Fri Oct 27, 2006 5:07 pm

Hello,

I have the same problem with the mod whosonline.
Have you fixed the problem ?

Thank you.

Alex.

User avatar
RobS
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1367
Joined: Mon Dec 05, 2005 10:17 am
Location: New Orleans, LA, USA
Contact:

Re: mod_whosonline bugs when no user online (joomla 1.0.10)

Postby RobS » Sat Oct 28, 2006 9:58 pm

This is a known issue for the 1.0.x Branch.  It will not be fixed for 1.0.12. 

Q&T Note; Tagging as Known Issue and moving to appropriate forum.
Rob Schley - Open Source Matters
Webimagery - http://www.webimagery.net/ - Professional Consulting Services
JXtended - http://www.jxtended.com/ - Free and Commercial Joomla! Extensions


Return to “Known Issues - Archive”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests