External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Thu Jul 06, 2006 2:27 pm

I thought I had escaped this once and for all but seems not lol.  All new links created and images have the live site prepend to them.  An example of a link is here.

http://www.mylivesite/%5C%22%5C%22http: ... C%22%5C%22

Also words that contain special characters such as ' " come out as, doesn\\\\\\\\'t, here\\\\\'s \\\\\\\"quote\\\\\\" so on...  Every edit made to an article adds another slash.  I've disabled the email, smf and any non critical bot.  Checked livesite and character encoding.  Flushed the browser and site cache, created a new article using non-wysiwyg mode.  Issues above still remain.  Except in non-wysiwyg mode the url shows fine??? 

Unfortunately, thats all the information I have.  Development of the replacement site had been fine prior to yesterday and as far as I'm aware nothing has change. We upgraded to Joomla 1.0.10 the day after it was released.  Any ideas?

PHP Version:  4.4.2
Web Server: Zeus/4.3
WebServer to PHP interface: cgi
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Thu Jul 06, 2006 10:01 pm

Well to make things even more interesting.  If I view source the url is fine and displayed correctly.  However, if I hover over the link or click on it, it shows the above???
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

User avatar
brian
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11715
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:19 am
Location: Leeds, UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by brian » Thu Jul 06, 2006 10:04 pm

I wonder if it a Zeus thing?
"Exploited yesterday... Hacked tomorrow"
Blog http://brian.teeman.net/
Joomla Hidden Secrets http://hiddenjoomlasecrets.com/

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Thu Jul 06, 2006 10:13 pm

Nah, had Joomla running on Zeus for just over 2 years.  The problem cropped up in 1.0.8 then disappeared in 1.0.9.  As of yesterday its back.  Although I'm noticing between here and Joomlapolis quiet a number are experiencing the same problem.

Note: standard sef is in use and not 3rd party sef components.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

User avatar
brian
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11715
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:19 am
Location: Leeds, UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by brian » Thu Jul 06, 2006 10:23 pm

it was just a thught as there have been some wierd reports recently that turned out to be related to an apache module
"Exploited yesterday... Hacked tomorrow"
Blog http://brian.teeman.net/
Joomla Hidden Secrets http://hiddenjoomlasecrets.com/

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Thu Jul 06, 2006 10:50 pm

I think with this issue that wouldn't be the case.  Nothings really changed since the upgrade to 1.0.10.  I've tagged one post that maybe related to us, \" in titles.  The url things got me stumped though.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

User avatar
phoebe
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 132
Joined: Wed Mar 22, 2006 8:00 am
Location: UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by phoebe » Sat Jul 08, 2006 10:05 pm

I found this today with a new site install of 1.0.10.

It's a right pain in the arse.  Anyone have ideas of how to fix it?
Phoebe
--
I'm not bossy, I just have better ideas.

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Sat Jul 08, 2006 10:30 pm

For us we just went back to 1.0.9.  Not a live site but least our work can continue.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

User avatar
RobS
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1367
Joined: Mon Dec 05, 2005 10:17 am
Location: New Orleans, LA, USA
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by RobS » Sat Jul 08, 2006 11:33 pm

Are you guys using any kind of addon mambots? 
Rob Schley - Open Source Matters
Webimagery - http://www.webimagery.net/ - Professional Consulting Services
JXtended - http://www.jxtended.com/ - Free and Commercial Joomla! Extensions

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Sun Jul 09, 2006 2:42 am

cbauthor bot, smfs own forum bot and jce editor.  Latest releases.  I've tried disabling 3rd party bots and the issue remained.  Made another copy of the site we're developing and I've upgraded it to 1.0.10. Apart from the slash stripping problem the links remain as they should.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

User avatar
phoebe
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 132
Joined: Wed Mar 22, 2006 8:00 am
Location: UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by phoebe » Sun Jul 09, 2006 6:24 pm

I found it on a brand new install, very simple, only half a dozen content items.  The only 3pd extension is JoomlaXplorer.  Because it's so basic and simple, I just removed the couple of external links for now, but that's not a permanent solution, obviously.

I have yet to check my big site under development.  I upgraded that from .8 to .10 last week.
Last edited by phoebe on Sun Jul 09, 2006 6:27 pm, edited 1 time in total.
Phoebe
--
I'm not bossy, I just have better ideas.

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Sun Jul 09, 2006 7:00 pm

It didn't affect our existing links which was a good thing.  Seems to happen when you either edit a content item or create a new item.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

diri
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 702
Joined: Wed Sep 21, 2005 9:27 am
Location: Somewhere

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by diri » Mon Jul 10, 2006 9:04 am

Those input fields being used for links are of type 'textarea', aren't they?

User avatar
phoebe
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 132
Joined: Wed Mar 22, 2006 8:00 am
Location: UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by phoebe » Mon Jul 10, 2006 9:20 am

My links are part of content articles, so yes, they're in a textarea.
Phoebe
--
I'm not bossy, I just have better ideas.

diri
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 702
Joined: Wed Sep 21, 2005 9:27 am
Location: Somewhere

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by diri » Mon Jul 10, 2006 9:46 am

Hm.  ???

I already mentioned strange behaviour with plain textareas and special characters (i.e. menu title). New entry might be correct but, editing them most often caused transformation of those characters. They where unreadable afterwards (see posting from last_exile above).

For me all works fine when using one of those editors.

In one test setup I even changed Virtuemart in relation to short description to double check it. Normally this field is plain textarea. Using an editor all is fine. Not using it characters are transformed to UTF-8. When entering HTML entities for myself all is fine, too. No dependancy on platform, PHP/mySQL/Apache visible.

User avatar
eyezberg
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2860
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:48 pm
Location: Geneva mostly
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by eyezberg » Tue Jul 11, 2006 10:39 am

We have a report about this from a french user on joomla.fr too, using JCE.
He's gonna test with Tiny.
Sometimes one pays most for the things one gets for nothing.
The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. AE
http://joomla15.[URL banned].com for J! 1.5 screenshots
http://www.eyezberg.com

User avatar
phoebe
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 132
Joined: Wed Mar 22, 2006 8:00 am
Location: UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by phoebe » Tue Jul 11, 2006 5:57 pm

My links were posted using TinyMCE.
Phoebe
--
I'm not bossy, I just have better ideas.

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Tue Jul 11, 2006 6:04 pm

issue shows both on tinymce, jce and the non-wysiwyg mode.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

wanderingtraveler
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:04 pm

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by wanderingtraveler » Wed Jul 12, 2006 4:05 pm

I've got the same problem.....I tried fixing it in PHPMySql directly but it would still prepend.
Last edited by wanderingtraveler on Wed Jul 12, 2006 4:08 pm, edited 1 time in total.

User avatar
eyezberg
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2860
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:48 pm
Location: Geneva mostly
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by eyezberg » Thu Jul 13, 2006 6:42 am

Can someone please confirm if this is a bug or not?
Or what this could be related to?

I do not have this problem on my own site though..
Sometimes one pays most for the things one gets for nothing.
The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. AE
http://joomla15.[URL banned].com for J! 1.5 screenshots
http://www.eyezberg.com

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Thu Jul 13, 2006 12:30 pm

Issue cropped up again for us.  Works for a few days and then all of a sudden it happens.  Nothings being changed or edited.  Really starting to get on my nerves now.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Resolved: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Fri Jul 14, 2006 3:29 am

After some investigation I found the cause of the problem.  I checked the content in the database and the links remained intact.  So I disabled the joomla cache and all the mambots we had running.  I activated one, edited an article and saved.  Cleared the browser cache too.  Soon as I did that the links saved normally.  Went through all the mambots until I hit the smf header mambot. Bang, the links showed again.

I'll file a bug report to smf once I've troubleshooted the bot more.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

diri
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 702
Joined: Wed Sep 21, 2005 9:27 am
Location: Somewhere

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by diri » Fri Jul 14, 2006 7:25 am

Due to unclear state of fixes in this relation:

Cache is off in between at all of my systems, at some systems it has never been enabled. It can not be the onliest causing issue.

cu, diri

User avatar
last_exile
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 19
Joined: Tue Jun 13, 2006 7:33 pm
Location: Western Isles Scotland
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by last_exile » Fri Jul 14, 2006 8:31 pm

well I've done this on 3 sites and disabling the smf header bot resolved the problem.  So I'm happy with that.  The fix was pretty clear.  Disable all the bots and then reenable them one by one.  Until you get to the trouble maker.
"Coming together is a beginning.  Keeping together is progress.  Working together is success. - Henry Ford"

Linux Daily Community Portal
http://www.linuxdaily.org.uk

User avatar
phoebe
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 132
Joined: Wed Mar 22, 2006 8:00 am
Location: UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by phoebe » Sun Jul 16, 2006 7:33 am

I don't know... as I said there was no 3pd stuff on my install except Joomla Xplorer.  Certainly not SMF.  (I've since installed OpenSEF, but the problem was there before I did that.)

Cache is also off.
Phoebe
--
I'm not bossy, I just have better ideas.

diri
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 702
Joined: Wed Sep 21, 2005 9:27 am
Location: Somewhere

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by diri » Sun Jul 16, 2006 10:27 am

Like phoebe said:

No extensions installed makes no difference. SMF is not installed at any system.

I'm not sure but, changing encoding from 8859-15 to 8859-1 looks like a working solution for me. I need to perform more tests.

Drawback:
What happens with Euro sign?
This character is not included in 8859-1 but 8859-15.

UTF-8 is no real solution because there are operating systems like OS/2 which have problems with UTF-8. OS/2 is still a business case for me, though ...  :'(

cu, diri

User avatar
eyezberg
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2860
Joined: Thu Aug 25, 2005 5:48 pm
Location: Geneva mostly
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by eyezberg » Tue Aug 01, 2006 6:57 am

Still have users reporting this problem, any word on this yet? Rey?..
Sometimes one pays most for the things one gets for nothing.
The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing. AE
http://joomla15.[URL banned].com for J! 1.5 screenshots
http://www.eyezberg.com

Darren996
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 69
Joined: Tue Jan 17, 2006 1:21 pm
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by Darren996 » Mon Sep 11, 2006 3:32 pm

Hi.

I unpublished the  SMF_header_include mambot and the problem went away.  It must have something to do with it.

Thanks,
Darren

User avatar
phoebe
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 132
Joined: Wed Mar 22, 2006 8:00 am
Location: UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by phoebe » Tue Oct 03, 2006 2:36 pm

Well, I've STILL got this as a problem, and now on a new site with 1.0.11.

I do not use SMF, so it isn't necessarily to do with that.  But right now I have two Joomla sites on which it is apparently impossible to link anywhere outside the site. 

EDIT:  Sorry, I sound really grumpy above.  But this is extremely frustrating -- this site is going live in two weeks, being advertised to 40,000 interested users and I can't create external links!
Last edited by phoebe on Tue Oct 03, 2006 2:39 pm, edited 1 time in total.
Phoebe
--
I'm not bossy, I just have better ideas.

User avatar
brian
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 11715
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:19 am
Location: Leeds, UK
Contact:

Re: External links have live site prepend in Joomla 1.0.10

Post by brian » Tue Oct 03, 2006 5:04 pm

check your configuration.php

iirc this sounds like a problem with a missing /

or

are you inserting links as http://www.... or http://www...
"Exploited yesterday... Hacked tomorrow"
Blog http://brian.teeman.net/
Joomla Hidden Secrets http://hiddenjoomlasecrets.com/


Locked

Return to “Superseded Issues - Archive”