The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out! Topic is solved

Discuss the development and implementation of Joomla! modules here.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
hopis
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Sun Feb 05, 2006 7:36 pm

Module class suffix within Transmenu 2.0

Post by hopis » Sun Feb 05, 2006 7:56 pm

First of all thanks for this great menu!!

One small question: How can I add the "module class suffix" parameters?

I want to use copies of the transmenu 2.0 module with different styles for different pages.
Looks like I can do that with the module class suffix parameters.

But where do I have to put that css info?
I added them into transmenuv.css i.e.

Code: Select all

a.mainlevel-transgreen:link, a.mainlevel-transgreen:visited {
	display: block;
	background: url(img/menu_bg_green.png) no-repeat;
	vertical-align: middle;
	font-size: 11px;
	font-weight: bold;
[...]
By adding the suffix "-transgreen"

I also tried to add the following in the tamplate's css:

Code: Select all

table.moduletable-transgreen {
	margin: 0px 0px 0px 0px;
	width: 95%;
[...]
No luck  ???

Any clue what I could do?

Thanks for the help.
hp

 
User avatar
LocaLizeR
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 331
Joined: Thu Sep 15, 2005 4:44 am
Location: Hungary
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by LocaLizeR » Thu Feb 09, 2006 1:57 pm

I will launch a new site (Joomla! 1.0.7 eCommerce Edition) shortly on a subdomain. The site is installed into http://www.domain.com/folder/ and will be available on folder.domain.com. Testing the site on http://www.domain.com/folder/ this cool piece of menu worked excellently. When the system administrator activated the subdomain on the folder, browsing to the home page the load of the page stopped after the header. I guessed the problem, adn reloaded the page, finally unpublished JA Trans Menu 2.0 and the rest of the page loaded properly except the Trans Menu used as Top Menu.

I would appreciate a solution for this problem quickly.
Jozsef Tamas Herczeg // Member of the Hungarian Joomla Translation Team :: Follow me on Twitter: @jtherczeg
:: "Do not give fish to the hungry man teach him how to fish instead" ::

ChrisSoft
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Tue Feb 07, 2006 8:44 am

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by ChrisSoft » Mon Feb 20, 2006 10:49 am

I have a problem with items of the type "Link-url", which do not stay in active mode.
Is this a known problem?

rainerk
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Feb 28, 2006 8:28 pm

Re: safari + Transmenu 2.0 + problems installing

Post by rainerk » Tue Feb 28, 2006 9:17 pm

nielsg wrote: hi there all

The singel submenu drop down works fine in Safari (ydwy.org), but the first site, gowanifamily doesn't work as it should. The second submenu that should pop up doesn't show, the fist one does...

Anywayzz, i have some problems getting the dropdown menu to work myself.
if i look in my source code i get this result...
I've got the same problem. I don't get an error, but in my IE there are no Submenus (I use the vertical mode). I found this hint, but don't know what to do:
TRANSMENU HORIZONTAL NOT EXPANDING IN INTERNET EXPLORER (IE) BUT IN FIREFOX IT DOES:

SOlution: I had to play around for a couple of hours but then I found the reason why TRANSMENU was not expanding in Internet Explorer.

I put out every ""ALIGN"" HTML Command of my table-data, behind the "
Last edited by rainerk on Tue Feb 28, 2006 9:18 pm, edited 1 time in total.

entelich
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:26 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by entelich » Wed Mar 01, 2006 5:22 pm

hi
i was using transmenu
dut i dot know how i did it,
sub menu is not working nowadays!!!
any comment?
thanks

kspades
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 17
Joined: Fri Mar 03, 2006 8:32 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by kspades » Fri Mar 03, 2006 8:45 pm

ok, possibly stupid question. I'm new at this and though i've read the docs, tehy still dont make sence as to how to really edit stuff. Im good at HTML formating but ok at understanding php. I would like to make this template 1024x768...and I cant find a way to do it. Can someone help a newbie out...throw me a bone, or a link...something. I got no more hair I can rip out.

fredouil
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Tue Mar 07, 2006 2:48 am

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by fredouil » Tue Mar 07, 2006 6:13 am

very nice menu thanks a lot

i have a small issue :

the submenu are not aligned on the menu

i mean i get that

    menu
            sub1
            sub2

but i would to have that

    menu
    sub1
    sub2

i try all dropbox with having this result

Thanks

m23
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:48 pm
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by m23 » Wed Mar 15, 2006 5:02 pm

Are there issues with transmenu and Open SEF in Joomla? Also, is there a place where all transmenu issues are documented? Is there a way to report bugs?

I have someone who is having a lot of issues. I've been helping but there always seems to be another issue. I fixed some of the issues with CSS when using the Macphoria template, but the menu seperators (in the template) no longer worked and one of the menu item's is not being set as active. See this thread:

http://dhtmldev.com/forums/index.php?topic=13.0
Last edited by m23 on Wed Mar 15, 2006 5:33 pm, edited 1 time in total.
http://dhtmldev.com - help me help you

ekae
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 12
Joined: Sun Jan 22, 2006 7:47 am

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by ekae » Sat Mar 25, 2006 9:07 am

I've got some problems with transmenu and Hope someone can help me.  :'(

everything seems fine but when I click on the menu link, it becomes distorted.  I've looks through the css and such but i still can't figure out whats the problem.

Image

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

IE Problem on submenues?

Post by dudaah » Tue Mar 28, 2006 8:50 pm

Hi,

Got transmenu up and running ok but for some reasons unknown to me, the mouse over of the submenues is lost? It's lost even on a clean install of the transmenu so it's not something I have screwed up settings wise...

The css file content:

Code: Select all

/* TRANSMENU CSS FOR RHUK_PLANETFALL TEMPLATE*/
/* this is the clipping region for the menu. it's width and height get set by script, depending on the size of the items table */
.transMenu {
	position:absolute;
	overflow:hidden;
	left:-1000px;
	top:-1000px;
	}
/* this is the main container for the menu itself. it's width and height get set by script, depending on the size of the items table */
.transMenu .content {
	position:absolute;
	}

/* this table comprises all menu items. each TR is one item. It is relatively positioned so that the shadow and background transparent divs can be positioned underneath it */
.transMenu .items {
	position:relative;
	left:0px; top:0px;
	z-index:2;
	text-indent:5px;
	}
.transMenu.top .items {
	border-top:none;
	}

/* each TR.item is one menu item */
.transMenu .item{
    font-size:11px;
    text-decoration:none;
	font-weight:bold;
    margin: 0px;
	display:block;
	/* this is a hack for mac/ie5, whom incorrectly cascades the border properties of the parent table to each row */
	border:none;
	cursor:pointer;
	cursor:hand;
	border-bottom: 1px solid #B0D8F1;
	}
/* this DIV is the semi-transparent white background of each menu. the -moz-opacity is a proprietary way to get transparency in mozilla, the filter is for IE/windows 5.0+. */
/* we set the background color in script because ie mac does not use it; that browser only uses a semi-transparent white PNG that the spacer gif inside this DIV is replaced by */
.transMenu .background {
	position:absolute;
	left:0px; top:0px;
	z-index:1;
	-moz-opacity:.8;
	filter:alpha(opacity=80);
	}

/* same concept as .background, but this is the sliver of shadow on the right of the menu. It's left, height, and background are set by script. In IE5/mac, it uses a PNG */
.transMenu .shadowRight {
	position:absolute;
	z-index:3;
	top:3px; width:2px;
	-moz-opacity:.4;
	filter:alpha(opacity=40);
	}

/* same concept as .background, but this is the sliver of shadow on the bottom of the menu. It's top, width, and background are set by script. In IE5/mac, it uses a PNG */
.transMenu .shadowBottom {
	position:absolute;
	z-index:1;
	left:3px; height:2px;
	-moz-opacity:.4;
	filter:alpha(opacity=40);
	}

/* this is the class that is used when the mouse is over an item. script sets the row to this class when required. */
.transMenu .item.hover {
	background: #0072BC;
	color: #474747;
}
.transMenu .item.hover td {color:#FFF;}
/* this is either the dingbat that indicates there is a submenu, or a spacer gif in it's place. We give it extra margin to create some space between the text and the dingbat */
.transMenu .item img {
	margin-left:10px;
	}
.transMenu .item#active {
	background:#0072BC;
	color:black;
	-moz-opacity:.6;
	filter:alpha(opacity=60);
	}
.transMenu .item#active.hover {
	background:#0072BC;
	}
.transMenu .item td{
	color:#000;
	font-weight:bold;
}
/* For first level menu.*/
#wrap {
   margin: 0px;
   padding: 0px;
}
#menu {
}
a.mainlevel-trans:link, a.mainlevel-trans:visited {
   font-family: Tahoma, Helvetica, sans-serif;
   text-decoration:none;
   font-size: 11px;
   font-weight:bold;
   color:#666666;
   white-space:nowrap;
   line-height: 26px;
   border-right: 1px solid #E7E7E7;
   display: block;
   height: 26px;
   width:auto;
   margin: 0px;
   padding: 0px 10px 0px 15px;
}
a.mainlevel-trans:hover {
  background: url(img/menu_back_on.gif);
  background-repeat: repeat-x;
  color:#3C3C3C;
}
a.mainlevel_active-trans, a.mainlevel_active-trans:visited {
   font-family: Tahoma, Helvetica, sans-serif;
   text-decoration:none;
   font-size: 11px;
   font-weight:bold;
   color:#2F3192;
   white-space:nowrap;
   line-height: 26px;
   border-right: 1px solid #E7E7E7;
   display: block;
   height: 26px;
   width:auto;
   margin: 0px;
   padding: 0px 10px 0px 15px;
}
a.mainlevel_active-trans:hover {
  background: url(img/menu_back_on.gif);
  background-repeat: repeat-x;
  color:#3C3C3C;
}
/* End added */
I then load this into a table in the layout that looks like this:

Code: Select all

<tr>
<td class="menuBack" style="padding-left: 10px; padding-top: 2px;"><?php mosLoadModules ( 'user2' ); ?><br /></td>
</tr>
This works fine in Firefox but in IE it just won't do mouse over on the submenu items. See http://www.sjeren.net/taide/ and try them in IE and see if the colour change on the submenue items???

Thanks,

Patrik

m23
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:48 pm
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by m23 » Wed Mar 29, 2006 7:44 am

The transmenu issues were fixed on the post I posted earlier (see link in above post of mine).

Examples:

http://23dimensions.com/~devtest/

http://srijit.info/
Last edited by m23 on Wed Mar 29, 2006 7:49 am, edited 1 time in total.
http://dhtmldev.com - help me help you

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by dudaah » Wed Mar 29, 2006 3:15 pm

m23 -> Not sure if you reply was regarding my problems or not? The example sites you had though was having problems with the top level items while my problem seem to be submenu related... Have tried tons of stuff I have read in your posts on the other thread and on other threads but I have still no clue why the submenu hover does not work... I have even compared css files with that dif application but I can't find anything that explains why it doesn't work... *hmm*

Duelmonster.org
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 60
Joined: Sat Feb 04, 2006 4:57 am

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by Duelmonster.org » Thu Mar 30, 2006 3:27 am

I'm having problems with vertical sliding menu(the one designed for solarflare) in IE. In Firefox it works fine but in IE the background of the menu is white in any state (active, hover ect.) despite the background colors being set to different colors in the CSS.

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by dudaah » Thu Mar 30, 2006 9:38 am

Duelmonster.org -> Well it sounds like the same problem I hade with my menu in IE. I managed to figure my problem out yesterday though. In my template file I had placed it as;

Code: Select all

<?php mosLoadModules ( 'user2' ); ?>
Yesterday though I changed this to;

Code: Select all

<?php mosLoadModules ( 'user2', -1 ); ?>
And suddenly the mouse over on submenues worked.

Also note that the mouseout state of the submenu colours is defined in the .js file and not the css file...

Now I'm left with another problem though. When I uploaded it to my clients live server which is Linux, the menu have a 15px extra padding to the right of the submenu items which is not updated with the mouseover. This did not show up on my dev environment on windows.

But this is a completely different story. Check the above and see if it does not help you out?

m23
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:48 pm
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by m23 » Thu Mar 30, 2006 10:49 pm

dudaah,

I thought the other post might help. Sorry it didn't. Your site is timing out on me. I was going to look at it again. If I can remember, I'll look again later.

duelmonster,

Your menus aren't working for me in firefox or IE , and I get JavaScript errors on War Roster and Chat Room pages. Template looks cool, though. Is your site about an online game?
http://dhtmldev.com - help me help you

Duelmonster.org
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 60
Joined: Sat Feb 04, 2006 4:57 am

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by Duelmonster.org » Thu Mar 30, 2006 11:58 pm

m23: Thanks. Hmm really its not showing on the left menu bar?

duddah: Tried but its still not working. The background color of the submenu is white and I don't know what could be causing it
Last edited by Duelmonster.org on Fri Mar 31, 2006 12:10 am, edited 1 time in total.

m23
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Sep 02, 2005 5:48 pm
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by m23 » Fri Mar 31, 2006 2:11 am

Yes, that is working. I thought you had one on the top menu.

And they are two shades of orange. So apparently it's working out now?
http://dhtmldev.com - help me help you

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by dudaah » Fri Mar 31, 2006 6:22 am

m23-> Yeah the one was on my local dev environment so it's not up 24/7. All seems to be good now although on the live client site the mouse over does not follow all the way through on the submenues in Firefox and are showing a space to the right that doesn't get on mouse over effect. Not sure what causes this yet though...???...

https://webdev.taide.net/ is the live client dev space which is up 24/7.

Best,

Patrik

Haribo85
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 306
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:09 pm
Location: UK
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by Haribo85 » Fri Mar 31, 2006 9:44 am

I was wondering whether someone can point me in the right direction.

I know that the width of the menu is set by the amount of menu items + a bit more at the ends. I want to reduce the amount that sticks off the ends and would like to know which file i should edit.

Hope someone can help.
Thanks
Please visit our site for any Joomla! related hosting/design needs you may have. Also other IT Support including Web 2.0, Technology Reports, Email Hosting, Forum Hosting.

http://www.bitservices.co.uk

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by dudaah » Fri Mar 31, 2006 1:04 pm

Haribo85-> Are you talking about a horizontal menu and then the top level spacing? If so try and experiment with the padding setting in the menu css file. I.e. padding: 0px 10px 0px 15px;

I found this page doing a quick google search which explains what each of the four represent starting at top for the first 0px and so on.

http://www.davesite.com/webstation/css/chap09.shtml

If you meant something else please provide more info so that we can help you out as I'm not completely sure that this was what you meant.

/P/

Haribo85
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 306
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:09 pm
Location: UK
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by Haribo85 » Fri Mar 31, 2006 1:22 pm

I think i meant somehting else.

The attatched photo is my Transmenu at the top of my site - horizontal. As you can see seperating the 'home' link from the end and the 'test' link from the end is blank space, I want to decrease this.

Thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Please visit our site for any Joomla! related hosting/design needs you may have. Also other IT Support including Web 2.0, Technology Reports, Email Hosting, Forum Hosting.

http://www.bitservices.co.uk

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by dudaah » Fri Mar 31, 2006 2:08 pm

Haribo85-> Well if you add more padding to the left and right of the menu text items in the css file you will expand the actual menue items to the ends no? Then the actual placement, well it depends on what your template file looks like I guess. If you have div tags with absolute placement you can change the left: pixels and so on.

Haribo85
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 306
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:09 pm
Location: UK
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by Haribo85 » Fri Mar 31, 2006 2:47 pm

I know if I add more items the menu will increase, I want to know how to decrease the blank space. This must be fairly straight foward as it will either be set in the JS or the CSS, so I was just after being pointed in the right direction.
Please visit our site for any Joomla! related hosting/design needs you may have. Also other IT Support including Web 2.0, Technology Reports, Email Hosting, Forum Hosting.

http://www.bitservices.co.uk

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by dudaah » Fri Mar 31, 2006 3:09 pm

Haribo85-> Well I didn't tell you to add more items. I told you to add pixels to the padding part in the css so that the few items you have there will expand out to the ends filling up that space. :)

MikeRz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Fri Mar 31, 2006 2:55 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by MikeRz » Fri Mar 31, 2006 3:11 pm

I like this template except I can't seem to get the drop down menu to function correctly.  The menu links on the right work OK but the same identical links in the top menu generate various errors.  You can see this on my demo site : www.canc.org/mos/

I've installed this template at other sites and the errors seem to follow.  Weblinks generates a 'not authorized' error - other links generate an 'undefined function' error.

Any help would be appreciated.  I'm using Mambo V4.3.

Thanks,
Mike

Haribo85
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 306
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:09 pm
Location: UK
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by Haribo85 » Fri Mar 31, 2006 3:13 pm

dudaah - I want to keep the amount of items I have but decrease the blank space at the ends.
Please visit our site for any Joomla! related hosting/design needs you may have. Also other IT Support including Web 2.0, Technology Reports, Email Hosting, Forum Hosting.

http://www.bitservices.co.uk

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by dudaah » Fri Mar 31, 2006 3:20 pm

Hariboi85-> Yeah I get that but what does adding pixels to the padding part in the menu css file has to do with adding items or not? If you change

Code: Select all

padding: 0px 10px 0px 15px;
to i.e.

Code: Select all

padding: 0px 25px 0px 25px;
you will add more space between the seperator and the menu link texts no and in that way your menu will expand horizontally minimizing the blank space. Play with it... :)

Haribo85
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 306
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:09 pm
Location: UK
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by Haribo85 » Fri Mar 31, 2006 3:23 pm

Sorry I dont think im being very clear here!! I want to completely remove the blank space and make the menu shorter!
Please visit our site for any Joomla! related hosting/design needs you may have. Also other IT Support including Web 2.0, Technology Reports, Email Hosting, Forum Hosting.

http://www.bitservices.co.uk

dudaah
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 45
Joined: Tue Jan 10, 2006 8:23 pm

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by dudaah » Fri Mar 31, 2006 3:27 pm

Haribo85-> Yeah then you lost me. Isn't your template a certain width? How do you plan to schrink it then if the layout has a fixed width? Or you want to align it left/right?

Yeah as I said you lost me completely now. Don't know what your template looks like either so it's hard for me to get an overall idea of what you are trying to do... :)

Haribo85
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 306
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:09 pm
Location: UK
Contact:

Re: The hot Transmenu 2.0 for Joomla is out!

Post by Haribo85 » Fri Mar 31, 2006 3:29 pm

Yes my template is a certain width.

The way i understand transmenu width settings it is however long for the menu items and then it adds extra on at the sides. I want to reduce the extra it adds on the sides
Please visit our site for any Joomla! related hosting/design needs you may have. Also other IT Support including Web 2.0, Technology Reports, Email Hosting, Forum Hosting.

http://www.bitservices.co.uk

 

Locked

Return to “Modules”