Set Module to frontpage only but appearing on other page?

Discuss the development and implementation of Joomla! modules here.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
qcyzjg
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Sun Nov 04, 2007 8:34 am

Set Module to frontpage only but appearing on other page?

Postby qcyzjg » Sun Sep 14, 2008 7:57 am

Hi everyone, I'm using the "frontpage slide show" module to display some items on my frontpage. In the settings for the module I've set the "Menu Item Links" to "mainmenu | Home" which is my frontpage.
Now this works as expected on the front page, however when I view the main body of some of my content items the "frontpage slide show" module appears on those pages too! None of these content items are linked in any menus so I definitely haven't accidentally left those pages selected in the "Menu Item Links" for the module.
So can somebody tell me where is the problem?
Thank you!

sfraise
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 59
Joined: Thu Sep 13, 2007 3:20 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page?

Postby sfraise » Sat Sep 27, 2008 8:28 pm

I have this problem also when you click on any thing from the front page on my site. If I try to edit a content item from the front page it overlaps the front page only modules, if I click a cb profile from the front page module it loads it on the front page, and if you click on a video from the front page module it overlaps the video over the front page only modules.

I have a hunch it is pulling these things as a front page item (item=1).

Does anyone know of a way to get around this and to have these things pull as a non front page item?

skal90
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sun Oct 19, 2008 1:16 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page?

Postby skal90 » Sun Oct 19, 2008 6:08 pm

I also have the same problem cant find help anywhere..... :'(

erroring
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sun Dec 28, 2008 11:00 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page?

Postby erroring » Thu Nov 05, 2009 8:51 pm

i have the same problem too. frontpage modules displayed every where (only in google.com i can't see them!)

str8talkingbob
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Dec 09, 2009 5:08 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page?

Postby str8talkingbob » Mon Jan 25, 2010 12:52 pm

This is happening to me too, does anybody have a solution please please please, i have a slideshow that is only assigned to "home" in my main menu and no other menu items and in no other menus, yet it appears on every single page on my site, i really need to sort this out as the slideshow is big and i don't want people to have to scroll down past it on every page before the get to the content they are trying to navigate to. Will PM my site address to anyone that wants to help.

str8talkingbob
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Wed Dec 09, 2009 5:08 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page?

Postby str8talkingbob » Mon Jan 25, 2010 6:16 pm

Solved the problem and it is within Joomsef that the problem is if you're using joomsef then this is how to solve the problem. (From Joomsef forums)

Hello,

This seems like the problem with Itemid not handled correctly. Go to JoomSEF configuration, Advanced page, and check that "Exclude source info (Itemid)" and "Reappend source (Itemid)" are both set to No or both to Yes. You can also try setting the "Ignore multiple sources (Itemids)" option to No.


Don't forget to delete the already created URLs and clear the JoomSEF's cache after the changes in configuration.

Best regards,
ARTIO Support Team


Worked for me, thank god this problem has been doing my head in

Expi1
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Sep 10, 2010 6:15 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby Expi1 » Tue Nov 09, 2010 5:15 pm

I don't have JoomSEF, how would I solve the problem? with sh404SEF?

IanE
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Tue Nov 04, 2008 8:45 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby IanE » Thu Nov 18, 2010 6:23 pm

With sh404SEF the item id configuration is on the Advanced Tab under "Item id Management".

Setting "Insert menu Itemid if none" to NO fixed this for me. For the record I have all the options under Item id Management set to NO.

Hope this helps someone.

Ian
[ redated ]
Last edited by toivo on Tue Feb 20, 2018 7:55 pm, edited 1 time in total.
Reason: mod note: manual signature removed, please read the forum rules at https://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=8&t=65

seyi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Feb 16, 2011 4:38 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby seyi » Thu Feb 17, 2011 2:38 pm

Im having this exact same problem. On the front page, other modules that have links are appending the frontpage itemid to their links. So any item that should appear only on the front page also appear when clicking on those module links. I do not have Joomsef or sh404sef installed. How do I fix this without sef urls?

seyi
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Wed Feb 16, 2011 4:38 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby seyi » Fri Feb 18, 2011 1:17 pm

I solved it, but not very easily. I had to go into the template/index.php file and entered an if condition

Code: Select all

<?php
if ( JRequest::getVar('view') === 'frontpage' ) {
// display module
}
?>

pdowse
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Wed Feb 06, 2008 3:25 am

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby pdowse » Tue Jul 12, 2011 10:45 pm

HI Guys,

I found what worked for me was I had to change a setting in my SH404SEF component. (please note this solve might only work if you're using this component)\

I went to

SH404SEF / Configuration / Extensions Configuration and changed

Use Title Alias from yes to no

Once I emptied the URL Cache this fixed my issue.

Hope this helps someone out there cause I was looking for a solution for hours!!!

seraphimx
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Fri Feb 10, 2012 5:49 pm
Location: Russia

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby seraphimx » Wed Feb 29, 2012 3:05 am

I have the same problem, joomla 2.5. Have sh404sef installed, but none of the advices didn't help. I'm almost in despair. Please, somebody help

revamper
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Thu Jul 03, 2008 3:27 pm
Location: India, Singapore
Contact:

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby revamper » Thu Mar 01, 2012 6:29 am

This is due to Joomla limitation.
When some articles/categories dont have menu (read item id) they go under frontpage itemid. Disable sef url from Global Config and you'll see the problematic article is using frontpage itemid (menu id).

As Module is assigned to that item id, that module appears in those articles.

To solve this issue, create menu (may be hidden) to the articles or their categories thus they will get another itemid

works in joomla 2.5 with sh404sef

waltun
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Jun 08, 2012 5:54 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby waltun » Fri Jun 08, 2012 6:18 pm

Make a new menu. Choose either "Category Blog" or "Category List" in your Menu Item Type. Then, choose the category you used in the slideshow. That's all.

online100
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Mon Jul 11, 2011 5:22 am
Contact:

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby online100 » Sat Jun 30, 2012 2:01 am

I am using Joomla2.5 and Sh404sef. The problem was solved after I purged all of sef url in sh404 and cleaned cache.

luiscam
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sat Oct 08, 2011 7:57 pm

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby luiscam » Thu Aug 30, 2012 2:31 pm

revamper wrote:This is due to Joomla limitation.
When some articles/categories dont have menu (read item id) they go under frontpage itemid. Disable sef url from Global Config and you'll see the problematic article is using frontpage itemid (menu id).

As Module is assigned to that item id, that module appears in those articles.

To solve this issue, create menu (may be hidden) to the articles or their categories thus they will get another itemid

works in joomla 2.5 with sh404sef


The revamper explanation is the solution. I have Joomla 2.5 without any SEF component.

User avatar
chiappa
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 82
Joined: Wed Oct 26, 2011 6:53 pm
Location: Mostly Northeast Asia
Contact:

Re: Set Module to frontpage only but appearing on other page

Postby chiappa » Thu Oct 31, 2013 12:35 pm

My problem was related with sh404SEF. On Joomla 2.5x the modules that were set to show up on the main page only were showing up on the 404 page. To fix this:

Under "Error page configuration" there is a item ID setting which was set to 0 and it needs to have a bigger number (see picture).

Image


Return to “Modules”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests