uplny zaciatocnik - ako naistalovat Joomla?

Locked
jasomto
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sat May 08, 2010 1:08 pm

uplny zaciatocnik - ako naistalovat Joomla?

Post by jasomto » Sat May 08, 2010 1:38 pm

Ahoj!
Da sa jednoducho vysvetlit ako naistalovat Joomla, bez toho, ze by som musel poznat programovaci jazyk? Z niektorych detailov som naozaj vedla. Skusam dnes naistalovat Joomla (uz asi treti krat v zivote), ale az po odzipovanie som sa dostal, ked sa pokusam nahrat VirtualBox, zastavi sa v polovici a nejde dalej. Dalej - mam uz beziacu website (US), ako mozem do nej nainstalovat Joomla? Je to vobec mozne, alebo musim kupit uplne novu vybavu pre Joomla website? Stiahol som si zopar templates, ale samozrejme to nepracuje. Dakujem za akukolvek radu. :pop :pop :pop

Al (jasomto)

yard2006
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Tue Feb 07, 2006 12:13 am
Location: SLOVAK REPUBLIC
Contact:

Re: uplny zaciatocnik - ako naistalovat Joomla?

Post by yard2006 » Sun May 09, 2010 3:59 pm

Ahoj, pokusim sa strucne:

1. ako naistalovat Joomla, bez toho, ze by som musel poznat programovaci jazyk?

na to netreba ziaden prg jazyk vediet, pokial budes len uzivatel a nebudes chciet ist hlbsie do uprav, zaklady ale by si mal mat najma css a trosku php a mysql, bez toho budes mat asi problemy, treba sa ucit za jazdy, najlepsie, hladat v googli a na forach, kompletne navody ako nainstalovat J su na nete bezne, aj v SK

2.ked sa pokusam nahrat VirtualBox, zastavi sa v polovici a nejde dalej

nejde ti to nahrat cez ftp na server? Potom je problem bud v klientovi ftp, alebo v hostingu, ja som mal problem na DSL pri nahravani vacsich suborov, ,nechcelo dokoncit session, ale to bolo radove nad niekolko MB. Skus pouzit na ftp Filezilla, je fajn

3. Dalej - mam uz beziacu website (US), ako mozem do nej nainstalovat Joomla

ako do kazdej inej, musi to byt hosting s podporou mysql, php a nesmie obmedzovat prava na php a adresare. Joomla sa neda uplne vsade nainstalovat, hosting ju musi umoznit pouzit, spytaj sa na to mailom admina ci ju podporuju a bezi tam

Obsah terajsej www musis samozrejme "presunut" do JOOMLY ked ju rozbehas, alebo nechat ako subsystem v joomle (vytiahnes do menu ako link), pripadne zawrapujes (neodporucam)

4.Je to vobec mozne, alebo musim kupit uplne novu vybavu pre Joomla website? Stiahol som si zopar templates, ale samozrejme to nepracuje.

vid odpoved 3, ak hosting nepodporuje joomlu , musis ist tam kde podporuje. Templejty najlepsie napisat konretne co nefunguje a kde

drzim palce

tataman
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Nov 05, 2015 9:43 am

Re: uplny zaciatocnik - ako naistalovat Joomla?

Post by tataman » Thu Nov 05, 2015 9:59 am

Ahojky já bych to být tebou dal zatím někde na neplacený program třeba u nás je Endora - ale je jich víc podobných, kde se dá Joomla nainstalovat jedním kliknutím. No a když tě to bude bavit tak se všechno postupně naučíš....

seki24
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 30
Joined: Fri Mar 11, 2016 2:53 pm

Re: uplny zaciatocnik - ako naistalovat Joomla?

Post by seki24 » Sat Mar 12, 2016 9:11 am

kde na endore by som to mohol najst prosim ta? ako je to v cene hostingu alebo je to nieco zvlast? rychlost nacitania mate super.


Locked

Return to “Slovak Forum”