A Joomla! és a közösség találkozik

Locked
User avatar
LocaLizeR
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 331
Joined: Thu Sep 15, 2005 4:44 am
Location: Hungary
Contact:

A Joomla! és a közösség találkozik

Post by LocaLizeR » Tue Feb 20, 2007 10:52 am

A Joomla! projekt indítása óta teszünk lépéseket a projekt helyi Joomla! napokon, valamint a világ különböző pontjain megrendezett kiállításokon történő promotálásban, aminek eredménye az egyre az szaporodó események sora. Az elkövetkező két hónapban világszerte ismert rendezvényeken veszünk részt.

Ha tovább olvasol, megfigyelheted, hogy a Joomla! rövidesen egész közel lesz a lakóhelyedhez, ahol találkozhatsz néhány fejlesztővel, munkacsoport taggal és a fejlesztőcsapat tagjaival. A Joomla! három hónapon belül Európába, Ázsiába, Észak-Amerikába és Ausztráliába érkezik, és ez egész izgalmas.

FOSDEM 2007, Brüsszel, 2007. február 24-25.

A következő rendezvény a brüsszeli FOSDEM 2007. A Joomla! csapata ott lesz, és személyesen találkozhatsz Johan Janssensszel, Laurens Vandeputtal és Wilco Jansensszel. A holland és a belga közösség több tagja már jelezte, hogy ők is jönnek. Ha meg szeretnéd nézni, hogy kivel találkozhatsz, akkor keresd fel a Joomla! események fórumát (angol nyelvű).

A FOSDEM a közösség által a közösség számára szervezett ingyenes, nem kereskedelmi esemény. A célja az, hogy helyet adjon a szabad és nyílt forráskódú szoftverek fejlesztőinek és közösségeinek arra, hogy kapcsolatba kerülhessenek más fejlesztőkkel és projektekkel, tájékozódjanak a szabad és nyílt forráskódú világ legújabb fejlesztéseiről, érdekes beszélgetéseken és prezentációkon vehessenek részt.

Szabad és Nyílt Forráskódú Szoftverek és az e-Kormányzás konferencia, Manila, Fülöp-szigetek, 2007. március 7-8.

A Joomla! csapata meghívást kapott a fülöp-szigeteki Manilában megrendezésre kerülő szabad és nyílt forráskódú szoftverek és az e-kormányzás konferenciára. A rendezvényen bemutatják azokat a szabad és nyílt forráskódú szoftvereket, melyeket a helyi kormányzatok által fejlesztettek ki a Fülöp-szigeteken. A kétnapos konferencia összehozza a kulcsszervezeteket és a szakértőket különböző stratégiai szekciókban az információ- és kommunikáció-technológiában, fejlesztési munkában, szabályozásban és helyi adminisztrációban.

Johan Janssens vesz majd részt a konferencián, beszédében rávilágít majd, hogy a kormányzat és a civil társadalom mit nyer a Joomla! és hasonló sikeres globális és multikulturális szabad és nyílt forráskódú szoftverkezdeményezések tapasztalataiból. A konferencia alapítója az Európai Bizottság.

Joomla!Nap Malajzia, Kuala Lumpur, 2007. március 18.

A maláj közösség első alkalommal fog találkozni Kuala Lumpurban a Joomla! Napon. A Joomla!Nap a második esemény 2007-ben a maga nemében, és az első ebben a régióban. Más eseményeknek köszönhetően Johannak lehetősége volt arra, hogy csatlakozzon ehhez a találkozóhoz, és bemutassa a Joomla! 1.5 legújabb fejlesztéseit. Kezdő és profi felhasználók számára egyaránt lesznek előadások. A rendezvény kétnyelvű lesz. További információ és regisztrálás a http://www.joomla-day.org.my/ webapon.

OSCMS csúcstalálkozó, Yahoo! Sunnyvale Campus, Kalifornia, Egyesült Államok, 2007. március 22-23.

Mindig remek alkalom, mikor a fejlesztők  egyszer-egyszer találkoznak. Ez nem csak a mi projektünkre igaz, hanem sok másikra is. Ezt a pontot vette figyelembe a Yahoo!, és az internetes cég létrehozta az OSCMS (Open Source Content Manageent System, Nyílt Forráskódú Tartalomkezelő Rendszer) csúcstalálkozót, a nyílt forráskódú fejlesztők világtalálkozóját. A Joomla! is részt vesz az eseményen, egy-két előadást is tervezünk. Eddig úgy van, hogy Wilco, Louis, Rob és Chris vesz részt ezen a találkozón.

LinuxWorld Expo - Sydney 2007

Az időpontját még nem hagyták jóvá, azonban feltétlenül el akarunk ugrani idén Sydney-be. Nem csak pavilonban akarjuk bemutatni a Joomlát ezen a konferencián, hanem néhány izgalmas előadást is tervezünk. Mivel a Joomla!Nap Melbourne-ben hatalmas siker volt, úgy véljük, hogy a visszajelzés, amit kapunk, egész izgalmas lesz. Amint többet tudunk, tovább fogjuk adni.

Hogyan tovább?

Sok izgalmas eseményre kerül sor az elkövetkezőkben. Már készítjük elő a Non-Profit Technology, az It 360 és a MySQL Konferencián való részvételt áprilisban. További rendezvények, különös tekintettel a közösségi eseményekre, bejelentése várható. Ha naprakész akarsz lenni, akkor kísérd figyelemmel az események fórumát és nézd meg a nyilvános naptárat.

Forrás: Joomla.org

Note for the English speaking readers: it is the translation of this content item.
Jozsef Tamas Herczeg // Member of the Hungarian Joomla Translation Team :: Follow me on Twitter: @jtherczeg
:: "Do not give fish to the hungry man teach him how to fish instead" ::

User avatar
Pepelepew
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Thu Dec 28, 2006 9:24 am
Location: Szeged, Hungary

Magyarországi Web Konferencia 2007

Post by Pepelepew » Tue Feb 20, 2007 3:00 pm

Bár nem kimondottam Joomla!-s konferencia, de nem akartam új topicot nyitni neki.

Magyarországi Web Konferencia 2007

Üdv
Pepe


Locked

Return to “Hungarian Forum”