AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Discuss the development and implementation of Joomla! bots/Plugins here.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
roon
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Mon Mar 05, 2007 2:46 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by roon » Tue May 22, 2007 1:38 pm

I have the latest stable release according to them. Joomla 1.0.12. Should I update to a different version? Thanks for your reply.

User avatar
Spider_Mycron
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1183
Joined: Thu May 03, 2007 4:06 pm
Location: Jordan
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by Spider_Mycron » Tue May 22, 2007 1:46 pm

Well.. you need to install Al video plugin :

All-in-One_VideodePoche_Buttons_25
and also
plugin_jw_allvideos_2.4

you can find them all on extra addons

plugin_jw_allvideos_2.4


when you have it all above done ,

you will need to add any video or audeo store them in your host server or use any outside URL

if you are using [youtube]

you can click on [youtube]

and insert the movie URL as the below way :

{[youtube]}{/[youtube]}

you need to inseart [youtube] inbetween, for example you have the below URL

http://www.[youtube].com/watch?v=Y0wUCa-IwJc

you will need to prepare it as below :

{[youtube]}Y0wUCa-IwJc{/[youtube]}


That's all :)

[MOD note: URLs removed. Do not post websites that contain illegal copyrighted material, see forum rules: http://forum.joomla.org/index.php/topic,65.0.html - pe7er]
Last edited by pe7er on Mon Aug 27, 2007 4:29 pm, edited 1 time in total.
http://www.lifeheartbeat.com Online Art Community ! - Graphic & Art video tutorials !
http://www.destinylancer.com أكبر مجمع للمصممين العرب ، تنفيذ أي تصميم ومشروع على الانترنت

roon
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Mon Mar 05, 2007 2:46 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by roon » Tue May 22, 2007 2:00 pm

In case you are still handy I find myself with another problem just now. Suddenly my menu buttons are giving a 404. I don't seem to be able to make links as I have been doing quite easily the past few days. It seems almost as if I toggled some switch off, but I don't think so.

User avatar
Spider_Mycron
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1183
Joined: Thu May 03, 2007 4:06 pm
Location: Jordan
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by Spider_Mycron » Tue May 22, 2007 2:03 pm

My best advice for you ..

  install it all over again , leave the one you want for your real use .. and do all your experiments for the new instullation, andwhen you just add something and success you can do same on your prtactical real website.

just install it again , upgrade , and install that addon, you should have your database configration correctly also
http://www.lifeheartbeat.com Online Art Community ! - Graphic & Art video tutorials !
http://www.destinylancer.com أكبر مجمع للمصممين العرب ، تنفيذ أي تصميم ومشروع على الانترنت

roon
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Mon Mar 05, 2007 2:46 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by roon » Tue May 22, 2007 2:09 pm

I think I have SEF problems. I am actually just experimenting with this joomla. I will take your advice if I can't fix this SEF problem.

User avatar
nkakwani
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 88
Joined: Sun Apr 22, 2007 5:41 pm
Location: India
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by nkakwani » Wed May 23, 2007 5:30 pm

I've installed it on my local server & it worked for mpg file. Then I installed it on my server at http://www.weblayoutplan.com & mabot order is 1 & mpg file uploaded to right folder stories/videos but it shows only players image & no video is played. I checked source code it seems write but there's no playing. Can any body please tell me what the reason might be. Thanks!!
Niranjan

roon
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Mon Mar 05, 2007 2:46 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by roon » Wed May 23, 2007 6:57 pm

I have {swf}filename{/swf}playing now since I turned off SEF, but I noticed that it doesn't show the player and it shows the whole *.fla workspace image not the trim rectangle that is exported as *.swf. {mpeg}filename{/mpeg} shows the player but doesn't load. I tried another file type and had the same results. I think it was avi.

User avatar
nkakwani
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 88
Joined: Sun Apr 22, 2007 5:41 pm
Location: India
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by nkakwani » Wed May 23, 2007 7:04 pm

In my site it's working for you tube in both ff & fe but showing only box for my server mpg file. I think the problem is in server. I've few more problems as I can't edit indexc.php file. Also I can't write html in content.It seems server has problem with html code. Today my server support told me that they have facing a hard disc failure problem. I find many time my server stop working as today it was saying for saving or opening my index php file when I tried to open it. This happened for two hours. Thanks!!
Niranjan

bmwgsbill
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Thu Jun 07, 2007 10:28 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by bmwgsbill » Mon Jun 11, 2007 3:28 am

New Joomla person here, so be gentle.
I have installed the latest version AllVideos Plugin v2.0 and it says it is published.  I am trying to add a [youtube] video but when i do, I get this message:

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Unknown modifier 'c' in /home/motocame/public_html/joomla/mambots/content/plugin_jw_allvideos.php on line 201

I have the latest version of Joomla installed.  Any thoughts as to what i am doing wrong? 
One person above said something about the php mambot has to be higher ranked than the AllVideos Plugin v2.0 but I do not see a php mambot in my list.

please help me.

thanks,
Bill

fotisevangelou
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1422
Joined: Sun Jan 22, 2006 6:27 pm
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by fotisevangelou » Mon Jun 11, 2007 2:25 pm

Probably some HTML code has been mixed with the AllVideos tags. Make sure you haven't used the WYSIWYG editor to "mark" the tags red or something.  ;)
Fotis Evangelou / https://www.joomlaworks.net

bmwgsbill
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Thu Jun 07, 2007 10:28 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by bmwgsbill » Mon Jun 11, 2007 4:02 pm

fotisevangelou wrote: Probably some HTML code has been mixed with the AllVideos tags. Make sure you haven't used the WYSIWYG editor to "mark" the tags red or something.  ;)
Got it....bingo, you the man.  Another lesson learned.

Thank you,
Bill

Surfing New Zealand
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Jun 26, 2007 3:42 am

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by Surfing New Zealand » Fri Jun 29, 2007 4:40 am

Is there a tag to embed myspace videos on joomla sites?  We ( http://www.surfingnz.co.nz ) can embed video from [youtube] no worries but when we try the myspace tag it wont work.  We are currently using {myspace}....{/myspace}.

Any help would be much appreciated.

Regards,

SNZ

fotisevangelou
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1422
Joined: Sun Jan 22, 2006 6:27 pm
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by fotisevangelou » Wed Jul 04, 2007 11:49 pm

Coming in 2.5...
Fotis Evangelou / https://www.joomlaworks.net

User avatar
The One
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Wed Nov 02, 2005 6:22 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by The One » Thu Jul 05, 2007 3:38 am

Can you guys also add DailyMotion.com to the list?

fotisevangelou
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1422
Joined: Sun Jan 22, 2006 6:27 pm
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by fotisevangelou » Thu Jul 05, 2007 10:30 am

DailyMotion encrypts URLs and they cannot reflect the actual video files (in contrast to [youtube] for example).

That means the only way to add Dailymotion in Joomla is by using the full embed tag provided by this service.
Fotis Evangelou / https://www.joomlaworks.net

User avatar
The One
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 56
Joined: Wed Nov 02, 2005 6:22 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by The One » Thu Jul 05, 2007 3:34 pm

Oh I see, thanks for the great plug in.

User avatar
underskin
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2007 2:14 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by underskin » Fri Jul 06, 2007 6:15 am

Hello,  and pardon me if I am not posting the question at the right place.

I have downloaded the zip file from the website. Then installed it on my joomla site. It appears to be well installed since it is now available in the mambots section, with the basic instructions.

I did set the mambot to "published" and saved.

Now i am trying to insert , for the first time, a [youtube] video, using the tag {[youtube]}xyz123{/[youtube]}. If I understood well, i instert this tag directly in the window where i type the text (right?) .  I did so...

But when i try to see the item, either in preview or the published article... all I see is the code itself  "{[youtube]}xyz123{/[youtube]}", and obviously no video...    Is there  an additional setting I should adjust somewhere or is there something i am doing wrong ?

Thanks a lot

User avatar
_killer_
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 40
Joined: Thu Mar 08, 2007 2:19 am
Location: ++ KDABB ++
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by _killer_ » Fri Jul 06, 2007 7:27 am

underskin wrote: Hello,  and pardon me if I am not posting the question at the right place.

I have downloaded the zip file from the website. Then installed it on my joomla site. It appears to be well installed since it is now available in the mambots section, with the basic instructions.

I did set the mambot to "published" and saved.

Now i am trying to insert , for the first time, a [youtube] video, using the tag {[youtube]}xyz123{/[youtube]}. If I understood well, i instert this tag directly in the window where i type the text (right?) .  I did so...

But when i try to see the item, either in preview or the published article... all I see is the code itself  "{[youtube]}xyz123{/[youtube]}", and obviously no video...    Is there  an additional setting I should adjust somewhere or is there something i am doing wrong ?

Thanks a lot
Dude,

i think you forgot to published the mambots..look here :

Image

and please remember to RETYPE the {[youtube]}XXXXXXX{/[youtube]} and do not simply copy and paste..u can view how i use this tool at http://www.apcia2007.com..down there got two video..different format..1 is from other people website n the other 1 from [youtube]..hope this help..

;D ;D
Last edited by _killer_ on Fri Jul 06, 2007 7:41 am, edited 1 time in total.
Kampung Dato Abu Bakar Baginda -> http://www.kdabb.com | Qaizer Saufi -> http://www.qaizer.com

User avatar
underskin
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2007 2:14 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by underskin » Fri Jul 06, 2007 4:27 pm

Hello, thank you for the reply. However as I said in the question, the mambot is published, so this is not the problem.

Any other suggestion ?  Is there a way to verify if the installation of the mambot is ok ?

Thank you

nickacs
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sun Apr 08, 2007 3:09 am

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by nickacs » Thu Jul 12, 2007 3:22 pm

Hello all!

Does anyone know of a way to embed Veoh vids?

Future thanks for any help.

N.

atombee
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Sun Jul 30, 2006 7:22 am

Re: AllVideos Plugin v2.0: Thumbnail image for display in joomla

Post by atombee » Sun Jul 15, 2007 8:19 pm

Is there a way to display a screen grab/thumbnail of the video in AllVideos if I am just using my own Quicktime movies on my own server?

thanks.

atombee
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Sun Jul 30, 2006 7:22 am

screen capture

Post by atombee » Mon Jul 16, 2007 3:13 am

got my info elsewhere, thank you!

Surfing New Zealand
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Tue Jun 26, 2007 3:42 am

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by Surfing New Zealand » Mon Jul 16, 2007 10:04 pm

Are you able to let us know if you can/can't do thumbnails for videos or where you got your info from?

Thanks in advance.

mh348
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Thu Jul 19, 2007 7:52 am

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by mh348 » Fri Jul 20, 2007 8:09 am

Will it be possible to add myvideo.co.za to the list, I know there is another myvideo link, but thats for another country,

blueshoesnb
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 98
Joined: Mon Jul 09, 2007 5:29 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by blueshoesnb » Sun Jul 29, 2007 4:10 pm

Can I use this extension to play music on my site?

ellishm
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Tue Jan 16, 2007 5:45 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by ellishm » Wed Aug 08, 2007 4:58 pm

Hi,
Can anyone tell me if the problem with .flv files not displaying in IE 6 has been fixed?  My .flv file will look like it's playing, but it will not get past the first picture, and there is no sound.  It is 10MB and is stored in the images/stories/video folder on my server.
Thanks!

ndondo
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 107
Joined: Tue May 09, 2006 11:42 pm

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by ndondo » Mon Aug 13, 2007 10:24 pm

roon wrote: I have {swf}filename{/swf}playing now since I turned off SEF, but I noticed that it doesn't show the player and it shows the whole *.fla workspace image not the trim rectangle that is exported as *.swf. {mpeg}filename{/mpeg} shows the player but doesn't load. I tried another file type and had the same results. I think it was avi.
I have the same problem  the video plays but no controllers or JW players ...

tuber1981
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 282
Joined: Tue Jan 09, 2007 8:40 am
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by tuber1981 » Sun Aug 19, 2007 3:41 am

Has anybody had success using this component to embed streaming video in a forum? I am using fireboard on http://westcoastcustomkia.com/index.php ... 3&id=71#71 and changed the master video folder to the default fireboard file upload folder.

bipula
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 20
Joined: Tue Aug 14, 2007 4:04 am

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by bipula » Fri Aug 24, 2007 6:52 am

helo
I am new to joomla, I read this piece of conersation but I ended up nowhere.
I have recently installed allvideo plugin. The installation was fine but I dont know how to start up.
I have content where I should have video, but do I need to create videos inside images/stories as I find no such folder.
and I am doing everything locally, the videos are in my C:\Documents and Settings\All Users\Documents\My Music now what should I do? I am totally confused.
please do reply

tuber1981
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 282
Joined: Tue Jan 09, 2007 8:40 am
Contact:

Re: AllVideos Plugin v2.0: THE all-in-one video management solution

Post by tuber1981 » Sat Aug 25, 2007 2:08 am

bipula wrote: helo
I am new to joomla, I read this piece of conersation but I ended up nowhere.
I have recently installed allvideo plugin. The installation was fine but I dont know how to start up.
I have content where I should have video, but do I need to create videos inside images/stories as I find no such folder.
and I am doing everything locally, the videos are in my C:\Documents and Settings\All Users\Documents\My Music now what should I do? I am totally confused.
please do reply
you have to upload them through the media manager than tell the mambot what folder they are in.


Locked

Return to “Plugins/Mambots”