Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Joomla! eklentileri hakkındaki sorular, hatalar.
Locked
muhras
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 23, 2009 1:28 pm

Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by muhras » Mon Mar 23, 2009 1:31 pm

bileşenimiz 1.5 native, dil dosyası .ini olarak içinde geliyor. ve bileşenin kendisinde dil problemi yok.

Ancak databaseden çektiği içerikte türkçe karakterler siyah soru işaretleri ile çıkıyor..
Misal, alphacontent, jomcomment ve diğer bazıları.

Tekrar ediyorum, alphacontent bileşeninde meslea, dizinde ara, başlıklarda ara gibi yazılarda karakter problemi yaşamıyorum. Databasin orjindalinde de problem yok. Alphacontent içerikleri karakterli gösteriyor, sonra üzerine basında içeriğin aslına com_content uzantılı şekilde link veriyor ve yine sorun yok?

nasıl çözebilriz bu sorunu? kimse turkish language dosyasını düzeltin falan demesin bileşen 1.5 için hazırlanmış..

Arfmin
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Tue Jul 10, 2007 8:48 am
Contact:

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by Arfmin » Mon Mar 23, 2009 2:48 pm

Site adresinizi yazsaydınız sorunu görmüş olurduk.

Aşağıdaki işlemi deneyip sonucu yazarmısınız.
Türkçe karakter olan sayfada tarayıcınızın karakter kodlamasını sırasıyla; utf-8, ISO-8859-9 gibi seçeneklerle seçip baktığınızda hatalı karakterlerde düzelme oluyorsa dil dosyasının utf-8 olarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Joomla Destek ve Güvenlik :http://jomydestek.[URL banned].com

muhras
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 23, 2009 1:28 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by muhras » Mon Mar 23, 2009 4:18 pm

hocam, hatalı karakterlerde düzelme olmuyo, en düzgün hali ilk açıldığı hali sayfanın.

linkimiz burada buyrun.
http://eilahiyat.com/ei1/index.php?opti ... Itemid=315

görüldüğü gibi içeriğin devamına tıklaığmızda bir sorun olmadığını görüyoruz.
ayrıca içeriğin bozuk olduğu alpha content ana sayfasında başlıkların da sorunsuz olduğunu görebilirsiniz?

User avatar
memoc@n
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 161
Joined: Wed Feb 28, 2007 8:00 am
Location: istanbul
Contact:

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by memoc@n » Mon Mar 23, 2009 7:37 pm

Bu sorunlu olan eklentilere ait veritabanı tablolarının karşısında dil kodlaması ne olarak geçiyor
http://www.mmcn.org Joomla, Wordpress, iPhone, iPad, iOS, Apple Blogu

muhras
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 23, 2009 1:28 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by muhras » Mon Mar 23, 2009 8:22 pm

jos_alphacontent_rating >> utf8_general_ci
jos_alpha_rating >> utf8_general_ci

hocam.

Arfmin
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Tue Jul 10, 2007 8:48 am
Contact:

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by Arfmin » Mon Mar 23, 2009 8:47 pm

Bu durumda phpmyadmin bölümünden veri tabanı kodlamasına bakmak gerekecek. Genel olarak Mysql bağlantı karşılaştırması utf8_unicode_ci olarak düzenlenmektedir. Eğer bu seçenek değiştirilmiş ise sitede kullanılan utf-8 kodlaması ile yazılan scprip veya eklentiler karakter çakışması yaşadığından Türkçe karakterler sorun olabilmektedir.

Yukarıda belirtiğim bölümde kodlama değişik ise utf8_unicode_ci olarak seçip denermisiniz.
Joomla Destek ve Güvenlik :http://jomydestek.[URL banned].com

muhras
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 23, 2009 1:28 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by muhras » Mon Mar 23, 2009 9:07 pm

hocam, phpmyadmin bu iki tabloyu, utf8_unicode_ci olarak karşılaştırdım. şu an yaptığımız gibi gözüküyor ama her hangi bir değişiklik söz konusu değil..

Image

muhras
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Mon Mar 23, 2009 1:28 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by muhras » Tue Mar 24, 2009 1:04 am

Bileşenin admin panelinde,

1.Sadece Metin
2. Orjinal metin

gibi seçenekler var.
1. Sadece metin i seçtiğimizde contentteki içeriği alphacontent çekerek bize sunuyor (resimleri belirtilen px e göre küçültüyor, hizalıyor ve karakter sınırlaması getiriyor.

2. orjinal metni seçtiğimizde ise, contente nasıl girdi isek makaleyi aynen o şekilde getirerek sunuyor. (resimler, hizalama ve karakter sayısı, makaleyi contente eklerken verdiğimiz ayarların aynısı yani, değişime uğramıyor)

buradan hareketle, biz bileşenin dosyalarında "sadece metin" komutunun verildiği kodlarda oynama yapsak faydası olur mu?

components/alphacontent/views/alphacontenet/tmpl/default.php dosyasındaki ilgili kodlar şöyle, yardımcı olabilirseniz memnun olurum:

Code: Select all

case '1':
					// text only
					$numcharsintro = ( $params->get('list_numcharsintro') ) ? $params->get('list_numcharsintro') : '999999';
					$cuttext = ( strlen($listing[$i]->text) > $numcharsintro ) ? 1 : 0;
					$content = acPrepareAlphaContent( $listing[$i]->text, $numcharsintro, '' );
					break;
				case '2':
					// Original intro with plugins
					//if ( $listing[$i]->attribs!='' ) {
						// Process the prepare content plugins
						JPluginHelper::importPlugin('content');
						$dispatcher	=& JDispatcher::getInstance();
						$tparams =& $mainframe->getParams('com_content');										
						// Merge article parameters into the page configuration						
						$aparams = new JParameter( $listing[$i]->attribs );
						$tparams->merge($aparams);
						
						$results = @$dispatcher->trigger('onPrepareContent', array (& $listing[$i]->text, & $tparams, 0));
						$content = $listing[$i]->text;						
					//}
					break;
				case '3':
					// Metadesc
					$numcharsintro = ( $params->get('list_numcharsintro') ) ? $params->get('list_numcharsintro') : '999999';
					$content = ( $listing[$i]->metadesc ) ? $listing[$i]->metadesc : acPrepareAlphaContent( $listing[$i]->text, $numcharsintro, '' );					
					break;
			}			
			

Sonerrrrr
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Mar 19, 2009 2:01 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by Sonerrrrr » Thu Mar 26, 2009 3:47 pm

Eklentinin dil dosyası -ini dosyası- kodlaması ansi formadında kodlanmış. Bunu "UTF-8 BOM'suz" olarak kodlanması gerekir. Bu konuda notepad++ programı işini görür...
Yüzde yüz çözülecek çünkü karakter bozuklukları veritabanından gelen yazılarda değil dil dosyasından gelen yazılarda...

Bu da dediğimi doğruluyor.
Kolay gelsin.

Soner
Last edited by Sonerrrrr on Fri Mar 27, 2009 8:22 am, edited 1 time in total.

Sonerrrrr
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Mar 19, 2009 2:01 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by Sonerrrrr » Thu Mar 26, 2009 3:48 pm

Bence dil dosyasına odaklanın... Sizde göreceksiniz sorun orada :)

User avatar
muzaffer
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Fri Mar 27, 2009 7:18 am
Location: Türkiye

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by muzaffer » Fri Mar 27, 2009 8:08 am

bu eklentilerin joomlanın falan çevirilerini biz kendi başımıza yapabilirmiyiz?

Sonerrrrr
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Mar 19, 2009 2:01 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by Sonerrrrr » Fri Mar 27, 2009 8:15 am

Tabiki... internette bulduğun çeviriler işini kolaylaştırmak içindir. Sıfırdan kendimizce çeviriler yazılabilir ve hatta dağıtılabilir. ;)

Sonerrrrr
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Mar 19, 2009 2:01 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by Sonerrrrr » Tue Mar 31, 2009 1:34 pm

Eklenti sorununuz çözülmüştür umarım. :)

Arfmin
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Tue Jul 10, 2007 8:48 am
Contact:

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by Arfmin » Wed Apr 01, 2009 1:36 pm

Sorun sunucu kaynaklıda olabilir. Host şirketiniz ile görüştünüzmü?
Joomla Destek ve Güvenlik :http://jomydestek.[URL banned].com

sansel
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 34
Joined: Thu Jan 22, 2009 9:49 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by sansel » Fri Oct 09, 2009 12:52 pm

benim de local de çalışırken bir sorun yokken servera geçtiğimde türkçe karakterler yerine ? işaretiyle karşılaşıyorum, değişik bir fikri olan var mı acaba?

metheav
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 55
Joined: Fri Nov 13, 2009 7:42 pm
Contact:

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende değil)

Post by metheav » Sat Apr 10, 2010 10:24 pm

phpmyadminden dil seçeneklerini göz gezdirmen lazım.

ErkanO
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Nov 25, 2011 1:43 pm

Re: Bileşen kaynaklı Türkçe Karakter Sorunu ( bileşende deği

Post by ErkanO » Fri Nov 25, 2011 1:50 pm

Merhaba, Sonerrr harikasın kardeş. Sırf sana teşekkür etmek için foruma üye oldum. NotePAD++ da dediğini yaptım. Önce bu BOM suz ne diye düşündüm ama Notepad++ kodlama seçeneklerinde vardı. Haftalardır bu sorunun çözümü için uğraşıyordum kardeş süpersin. Allah razı olsun. Tuttuğun altın olsun(yemekler ve sevdiklerin hariç ). Arkadaşlar Sonerrr doğru söylüyo deneyin. Birde ini dosyasını Language klasöründe tr-TR ye atın. Çok sağol Sonerrr. Selamlar.
:pop


Locked

Return to “Bileşen, Modül, Bot”