içerik taşıma ?

Joomla! eklentileri hakkındaki sorular, hatalar.
Locked
Hetruckz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Sat Oct 17, 2009 4:28 pm

içerik taşıma ?

Post by Hetruckz » Fri Oct 30, 2009 3:44 am

sadece içerikleri taşımak için bir bileşen varmı ? bir joomlanın içeriklerini diğer joomlaya aktarma gibi ?

hakaany
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sun Nov 01, 2009 5:11 pm

Re: içerik taşıma ?

Post by hakaany » Sun Nov 01, 2009 5:37 pm

Wordpress de böyle bir eklenti var ama joomla yı bilmiyorum. Ancak istersen MySQLden veritabanını yedekler ve onu taşıyabilirsin.

Hetruckz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Sat Oct 17, 2009 4:28 pm

Re: içerik taşıma ?

Post by Hetruckz » Sun Nov 01, 2009 11:22 pm

sorunu çözdüm bu bileşenler oluyor http://extensions.joomla.org/extensions ... ation/4054 aynı sıkıntıyı yaşıyan arkadaşlar burdan sorunlarını çözebilirler .

Gardian
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Jan 12, 2007 7:43 pm
Contact:

Re: içerik taşıma ?

Post by Gardian » Sat Nov 14, 2009 8:31 am

aslında bu eklentiye hiç gerek yok joomlada jos_content tablosunu istediğiniz sitenin phpmyadmininden girin ve insert edin

User avatar
H4bib
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 24
Joined: Fri Nov 06, 2009 3:35 pm
Contact:

Re: içerik taşıma ?

Post by H4bib » Wed Nov 18, 2009 5:27 am

hakaany wrote:Wordpress de böyle bir eklenti var ama joomla yı bilmiyorum. Ancak istersen MySQLden veritabanını yedekler ve onu taşıyabilirsin.
Wordpress'de xml olarak dışa/içe aktarılıyordu sorunu çözdüğün bileşen de aynı işlemi yapıyor. Ama sen Gardian'a kulak versen iyi edersin.

Hetruckz
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 31
Joined: Sat Oct 17, 2009 4:28 pm

Re: içerik taşıma ?

Post by Hetruckz » Mon Nov 30, 2009 2:31 am

Gardian haklıymış en temeli en basiti en kolayı database den halletmek işi tabikide ama şöyle bir durumda var benim şimdi 2 tane joomla sitem var ikisinin içeriklerini birleştirmem imkansız databaseden ancak database kodlama bilmem gerekiyor bu şu an lazım değil ama iki farklı site yapıyorum ikisini birleştircem ilerde. Nazik yardımlarınız için teşekkür ederim.

Clubturk
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 30
Joined: Sat Nov 14, 2009 5:41 pm
Location: Kayseri
Contact:

Re: içerik taşıma ?

Post by Clubturk » Sat Apr 03, 2010 7:11 am

Programlar ileride sıkıntı yaratıyor yada sorgu esnasında veya en kötü server değişikliklerinde yani tüm emeklerinizin boşa gitmemesini istiyorsanız.

Önce yedek alın ve işlem bitip siteyi çalıştırdıktan sonra deneme amaçlı başka bir servera manuel taşıma yapın eğer çalışıyorsa sorgularda hata vermıyorsa o zaman yaptınız demektir.

Mysql üzerinden manuel yapılan işlemler her zaman sağlıklıdır
Türkiyenin Bilgi Kaynağı - http://www.clubturk.net
Yerel Haber Sitesi - http://www.kayserigundem.net

gtr91
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 144
Joined: Sat May 15, 2010 7:16 pm
Contact:

Re: içerik taşıma ?

Post by gtr91 » Fri Aug 20, 2010 11:47 am

Gardian wrote:aslında bu eklentiye hiç gerek yok joomlada jos_content tablosunu istediğiniz sitenin phpmyadmininden girin ve insert edin
teşekkür ederim. oldukça mantıklı bir yönteme benziyor. umarım başarabilirim zira bu konuda pek bi tecrübem yok.


Locked

Return to “Bileşen, Modül, Bot”