Page 1 of 1

Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Thu Feb 11, 2010 7:09 am
by Techno_maynaQ
Icetheme nin temasını kullanıyorum. Makale içeriklerinde hiç bir sorun yok ancak ana menü de ve hiyerarşik menülerde Türkçe karakter çıkmıyor. Şu ana kadar denedikleri:

1) Veri tabanının karşılaştırma değerini UTF8_general_ci yerine UTF8_turkish_ci olarak değiştirdim,

2) Dil klasöründeki .ini dosyalarını UTF8-without BOM olarak teker teker yeniden kaydettim,

3) Tamanın index sayfasına, modulün sayfalarına
"<m e t a http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-9" />" satırını ekledim,

Bu yöntemlerin hiçbirisi çözüm olmadı. Bunu çözmem gerekiyor. Gerekirse bu sorununu çözümü için belirli bir ücret de ödeyebilirim. Soruna çözüm sunabilecek arkadaşlar özel mesaj atarsa site adresini yazabilirim.

Şimdiden teşekkürler.

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Thu Feb 11, 2010 8:55 am
by pisdoktor
Parayla birşey yaptırmana gerek yok. Buradan hallederiz ;)

- Icetheme dışında başka bir tema kullandığında herşey düzgün mü?
- Icetheme temasının tüm dosyalarını UTF8 olarak kaydetmeyi denedin mi?

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Thu Feb 11, 2010 7:51 pm
by Techno_maynaQ
Icetheme dışında bir gavick pro teması denedim sorun yok. zaten default templatede de düzgün görünüyor. icetheme ile ilgili bütün dosyları utf olarak kaydettim ama işe yaramadı.

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Thu Feb 11, 2010 9:52 pm
by pisdoktor
Bu icetheme paralı mı? Paralıysa ve paranla aldıysan yapanlara bir sor ;)

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Thu Feb 11, 2010 11:23 pm
by Techno_maynaQ
paralı ancak para vermedim ben. ama warez de değil. orjinal paket. yani para verip alan birinden aldım dosyaları.

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Fri Feb 12, 2010 12:20 am
by pisdoktor
Dostum o zaman o arkadaşına söyle destek istesin

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Fri Feb 12, 2010 7:08 pm
by Techno_maynaQ
arkadaşla olmadı denedim de sorun çıkardı. bu srounu nasıl halledebiliriz?

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Fri Apr 09, 2010 2:41 pm
by darkrunner
template dosyasının içindeki
html/mod_mainmenu/helper.php
kodu
$var = str_word_count($item->name, 1,'123456789!@#$%^&*()?><');
Bu kodla değiştir düzelir bende baya ugraştım sonunda bi rus sitesinden buldum
$var = explode(" ", $item->name);

kolay gelsin hayırlı olsun tüm millete

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Fri Aug 27, 2010 2:53 pm
by gtr91
bende hiçbir türkçe karakter sorunu yoktu bi arkadaşın tavsiyesi ile configuration.php dosyasını şifreledim. şimdi artık benimde nur topu gibi bir karakter sorunum var.

Re: Menü Başlıklarında Türkça Karakter Sorunu (Icetheme)

Posted: Thu Jan 10, 2013 9:59 pm
by trq
Techno darkı dinle bence sen