Prestao da radi - bela pocetna strana

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
nindza52
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Fri Jun 01, 2007 11:09 pm

Prestao da radi - bela pocetna strana

Post by nindza52 » Sun Mar 02, 2008 8:25 am

Iako je sasvim normalno radio u toku prepodneva, nakon pokusaja da izadjem na sajt posle podne, pocetna strana se otvorila potpuno bela i pisalo je da u index fajlu postoji greska u nekom redu i da je dozvoljena vrednost xxxxx kb a da je sada xxxx kb. Pogledao sam sta pise u tom redu i pronasao da taj red samo precizira velicinu modula ( ako ima 4 modula 25 %, ako ima 3 modula 33%, ako je 2 onda 50 % i ako je samo jedan onda 100 % ). Siguran sam da nista tog dana nisam dirao na sajtu. Pokusao sam da vratim index fajl koji sam imao na kompu od pre nekoliko dana, i ta poruka o navodnoj gresci se izgubila a sajt je i dalje beo.
Mozda je bitno da napomenem da forum sajta radi ( /forum ) sasvim normalno.
Ideja ?

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4432
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: Prestao da radi - bela pocetna strana

Post by Leftfield » Sun Mar 02, 2008 8:34 am

Koja greska? Kad se postavlja pitanje treba sto tacnije navesti problem. Sledece je potrebno da navedes koja je verzija Joomla, "Neka greska", "u nekom redu", "vrednost xxx", "neki modul".

Moze biti, ako nisi nista dirao, da se server apdejtovao, i da ti se modul srusio usred nekompaktibilnosti. A opet ko zna.
Joomla Templates and Plugins /https://youjoomla.com/

nindza52
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Fri Jun 01, 2007 11:09 pm

Re: Prestao da radi - bela pocetna strana

Post by nindza52 » Sun Mar 02, 2008 1:25 pm

Code: Select all

<?php if (mosCountModules('user4') or mosCountModules('user5') or mosCountModules('user6')  or mosCountModules('user7')) : ?>
ovo je taj red.
poruka o gresci je glasila> url/../index.php in 136 line... limit 88888 Kb used 999999999 Kb..

Cifre od 8888 i 9999 nisam zapamtio vec sam ih sada izlupao, ali se definitivno ne odnose ni na jedan podatak u ovom redu u kome je receno da se greska nalazi, koliko ja kontam..

Koristio sam 1.0.12 verziju i radilo je sve kako treba. I mislim da su sve komponente i moduli bili za tu verziju. Nisam instalirao nista duze vremena. jedino su vesti na sajtu update-ovane..

Hoces li da ti dam taj index.php fajl pa da vidis ima li neceg cudnog ?

inace u admin panel mogu da udjem bez problema
probao sam sa iskljucivanjem modula ali nije to u pitanju. probao sam i sa zamenom teme ali ni to nije u pitanju..


dodjoh napokon do toga sta nije u redu...
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 184320 bytes) in /hsphere/local/home/fastprin/url/url/index.php on line 332
dobijaju se i slicne greske u zavisnosti od dela sajta kome zelim da pristupim.
Resenje je u .htaccess i povecanju vrednosti memorije ( tako mi je receno ). ima li negde da se skine taj fajl .htaccess -mogu da uzmem neki default ako ga nadjem na netu, ili moram da pravim sam ?

User avatar
TheHacker
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1316
Joined: Sat Oct 13, 2007 1:12 pm
Location: Beograd
Contact:

Re: Prestao da radi - bela pocetna strana

Post by TheHacker » Mon Mar 03, 2008 8:46 am

evo ti resenje ovde
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=293&t=264984
ako nemas definisan .htaccess i php.ini sam ih napravi i upisi ono sto je u postu napisano....javi ako budes imao jos problema :)
Web Arena - Tutorijali - Photoshop, Joomla, JavaScript... zanimljivosti, inspiracija... http://webarena.rs

User avatar
TheHacker
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1316
Joined: Sat Oct 13, 2007 1:12 pm
Location: Beograd
Contact:

Re: Prestao da radi - bela pocetna strana

Post by TheHacker » Mon Mar 03, 2008 8:53 am

a evo ti i moji fajlovi sa servera pa samo u htaccess-u zameni ''username'' sa svojim username-om hosting naloga.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4432
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: Prestao da radi - bela pocetna strana

Post by Leftfield » Mon Mar 03, 2008 10:07 am

I meni se desila slicna stvar poslije apdejta servera. Dusu sam ispustio podesavajuci, i tek nakon kontaktiranja Tehnicke podrske "Probao sam sve, do mene nije" za cas su sredili stvar.
Joomla Templates and Plugins /https://youjoomla.com/

nindza52
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Fri Jun 01, 2007 11:09 pm

Re: Prestao da radi - bela pocetna strana

Post by nindza52 » Mon Mar 03, 2008 11:04 pm

Ja taj php.ini nemam.. niti imam public_html folder .. Joomlu sam instalirao direktno u ono sto su mi dali, a nisu gotovo nista. imao sam 1 administrator folder, 1 cp folder.. pa sam instalirao direktno u ono sto vidim.
U praksi bi to izgledalo kao da su mi dali da vidim samo taj public_html folder... i da sam ja stepen ispod tog php.ini fajla ( bar mi je tako na drugom sajtu kod drugog provajdera gde vidim taj php.ini fajl i u istom levelu i public_html folder... ovde toga nema)
Mogu li da uzmem ovaj tvoj i gde da ga ubacim ? I kako bi onda iygledala adresa u .htaccess fajlu obzirom da nemam taj folder ? ( mislim da putanja ide nekako ovako : /hsphere/local/home/fastprin/url )
U .htaccess koji sam napravio sam ubacio ovaj red:
php_value memory_limit 32M
i nista vise u tom fajlu nemam. Ucinio sam to po preporuci pre tvog posta. Ima li potrebe da i to menjam sada ?

Sajt je , inace, proradio ( stiglo je i objasnjenje od Eutelneta da neko napada nekoga..) No sajt nekako radi. Osim jednog modula koji sam morao da iskljucim jer je pobrljaveo.. Sada imam jos jedan problem a to je da su mi naslovi italic iako ja to nisam tako zeleo niti pokusao da radim nesto po tom pitanju.

User avatar
TheHacker
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1316
Joined: Sat Oct 13, 2007 1:12 pm
Location: Beograd
Contact:

Re: Prestao da radi - bela pocetna strana

Post by TheHacker » Tue Mar 04, 2008 10:26 am

ako ti sad radi nemoj nista da diras, jer nam se razlikuju hostovi,a tebi verovatno cela kontrola ide kroz htaccess i trebala bi sad da vazi za sve foldere koji se nalaze na tvom domenu...poenta mojih komandi je da htaccess primenjuje php.ini za sve foldere koji mi se nalaze na serveru(ima ih puno),tj da ne moram da ubacujem taj fajl u svaki folder koji mi prijavi taj error(sto sam prvobitno radio dok nisam nasao resenje koje mi je dala teh. podrska)...ako ti sad sve radi onda ok....a ako budes imao jos problema oko toga kontaktiraj teh. podrsku sigurno ce ti reci koje je pravo resenje. ;)
Web Arena - Tutorijali - Photoshop, Joomla, JavaScript... zanimljivosti, inspiracija... http://webarena.rs


Locked

Return to “Bezbednost”