Page 1 of 1

Mogu li da izbacim "Login" sa sajta ?

Posted: Thu Jul 02, 2009 11:17 am
by lalebobo
Možda pitanje izgleda čudno, no nadam se da će biti korisno za mene i druge.
Sajt koji radim-joomla v.1.5.9 (još nije u funkciji) biće iz 3 celine:
1.Informativni deo-klasika (opština, mesto, znamenitosti, manifestacije)
2. Moj Blog
3. Galerija

U prvom delu (1.) sajta posetilac dođe na sajt i informiše se o onome šta ga interesuje bez potrebe da se uloguje ( ne želim nikakva dodavanja ni promene od posetilaca tog dela sajta)
U drugom delu (2.) samo ja pišem na blogu a posetilac ima pravo komentara bez ograničenja sem
u situacijama (koje nisu prikladne komunikaciji)-nema logovanja
U trećem delu (3.) foto galerija najverovatnije Gallery 2 ili 3, takođe sam postavljam albume bez dodavanja od strane posetilaca.

Mogu li da modul login "onemogućim" a da ja i dalje imam pristup kao superadministrator sajtu i šta dobijam (?) po pitanju bezbednosti sajta ?

Unapred hvala na odgovorima i pomoći.

Re: Mogu li da izbacim "Login" sa sajta ?

Posted: Thu Jul 02, 2009 11:38 am
by VM Srbija
Mozes da onemogucis logovanje. To je frontend modul koji naravno ne mora postojati na sajtu. Sto se admin pristupa tice, to je vec backend "url/administrator". Tako da nece biti problema. Jedino sto ces morati za komentare videti neku komponentu koja ima mogucnost za postavljanje komentara posetilaca (Javni pristup, guest nalog). Sto se zastite tice, obicni/registrovani korisnici, osim ako im nisi dao posebne dozvole u sekcijama, ne mogu menjati, dodavati ili brisati sadrzaj sa sajta. Tako da neke specijalne zastite sajta i nemas gasenjem login modula...