"Virusi" na sajtu...?!

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
User avatar
Tane
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 232
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:01 pm
Location: Belgrade
Contact:

"Virusi" na sajtu...?!

Post by Tane » Thu Feb 04, 2010 2:43 pm

Poštovani,

Na nekoliko sajtova (među njima i neki koji su tek u izradi, znači ubačeni i odvojeni u posebne foldere na sajtu) mi se pojavio virus tj. Kasperski javlja virus na sajtu i iskače poruka da sajt nije siguran i slično!?

Jedna od Joomli je 1.5.9 do su sve ostale 1.5.15

Jedno vreme sam mislio da je to ove stare verzije neki bug, ali očigledno da je nešto drugo.
Takođe možda je važno napomenuti da nije isti hosting, čak 2 različita hostinga su u pitanju!?

Od trenutka kada sve fajlove prekopiram ponovo, sve radi i narednih 7-10 dana je odlično, pa sve jovo-na-novo... !? :eek:


Svaka informacija bi pomogla!
Unapred zahvalan!
::: Vibe Yourself :::

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by belkan » Thu Feb 04, 2010 9:03 pm

Preskeniraj svoj komp svim i svačim, sigurno je zaražen ako na savim sajtovima na različitim serverima dobiješ virus,..
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

User avatar
Tane
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 232
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:01 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by Tane » Thu Feb 04, 2010 9:59 pm

belkan wrote:Preskeniraj svoj komp svim i svačim, sigurno je zaražen ako na savim sajtovima na različitim serverima dobiješ virus,..
Koristim Mac ???

A sa druge strane, samo na tri sajta imam taj problem, dok ih imam pod Joomlom dosta više !? I uvek je ta greška, da li je moguće da su neki botovi ili nemam pojma šta... !?

Radi se o tome da meni se na Mac-u ništa ne primeuje, već su mi korisnici sajta to javili!? OMG.
Evo uskoro šaljem PrtScr
::: Vibe Yourself :::

User avatar
VM Srbija
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 721
Joined: Fri Mar 27, 2009 6:18 pm

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by VM Srbija » Fri Feb 05, 2010 12:41 am

Ako su svi sajtovi na istom serveru i isti virus u pitanju, moguce je da oni(provajderi) imaju problema sa virusima na serveru, ako nije do tebe.
It is all in my mind!!!

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by belkan » Fri Feb 05, 2010 8:45 am

VM Srbija wrote:Ako su svi sajtovi na istom serveru i isti virus u pitanju, moguce je da oni(provajderi) imaju problema sa virusima na serveru, ako nije do tebe.
Tane wrote:Takođe možda je važno napomenuti da nije isti hosting, čak 2 različita hostinga su u pitanju!
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

Acko017
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 404
Joined: Mon Jan 18, 2010 7:30 am
Location: Bujanovac
Contact:

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by Acko017 » Tue Feb 09, 2010 11:20 am

Evo i mene je snasao ovaj problem, imam isti problem pomenut u ovoj temi, svakih 6-7 dana moram da stavljam stare fajlove,

Saljem PrtScr u prilogu:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Tane
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 232
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:01 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by Tane » Thu Feb 11, 2010 4:17 pm

Ćao drugari,

Izivinite na kašnjenju. Evo ga link i problem. U Prilogu su i PrtScrovi sa MAC računara i PC-a! Help!


U pitanju je:
rkjunior.com

Da li postoji neko ko zna vise o ovome i ko moze da mi pomogne.

http://adhoc.rs/problem/upozorenje-pc-kasper.jpg
http://adhoc.rs/problem/upozorenje-mac.jpg



Respect i hvala!
::: Vibe Yourself :::

User avatar
Tane
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 232
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:01 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by Tane » Sat Feb 13, 2010 12:51 am

Niko nije imao iskustva sa ovakvim problemom?!
::: Vibe Yourself :::

User avatar
belkan
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1160
Joined: Tue Feb 24, 2009 6:44 pm
Location: Beograd

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by belkan » Sat Feb 13, 2010 8:54 am

Tane wrote:Niko nije imao iskustva sa ovakvim problemom?!
Imali su mnogi, ali je na ovakva pitanja odgovoreno mnogo puta i više niko nema volje da daje iste,.. Pretraži malo ovaj deo foruma i naći ćeš odgovore,..
.:: Zoran Belić ::.
.:: 卓然贝利奇 ::.

User avatar
Tane
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 232
Joined: Fri Sep 30, 2005 2:01 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: "Virusi" na sajtu...?!

Post by Tane » Sun Feb 21, 2010 4:20 pm

Želeo bih svima da se zahvalim na inicijativi i pomoći.
Rešenje problema sa pronašao na forumu.

Link: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=419&t=476571

Samo se instalira tj na root prebaci curvir.php i pozove browserom. To je to. Voila!
Hvala još jednom!
::: Vibe Yourself :::


Locked

Return to “Bezbednost”