Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Moderators: TheHacker, cicans

bane78gl
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sun Mar 13, 2011 4:20 am

Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby bane78gl » Tue Mar 29, 2011 3:58 am

Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta . Ustvari sad mi ceo server ne radi . www.pcfreeportal.com i www.farmasrbijaforum.com . Poceo sam da dobijam silne mailove kako imam spijunski softver na sajtu i da mi je verovatno hakovan sajt i da to izbrisem ali nisam uspeo , onda je server blokirao oba sajta . Moze li neko da mi pomogne da mi kaze sta i kako da radim ima li u opste pomoci tu ? Na WWW.PCFREEPORTAL.COM imam bas dosta upload , ima li spasa tome ili sve mora iz pocetka da se radi :-(( HVALA UNAPRED SVIMA

User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby BSD » Sat Apr 02, 2011 9:07 am

Koliko vidim sada ti sajt radi. A za ovakve probleme kontaktiras svog provajdera. Ukoliko ti oni blokiraju pristup server zbog virusa nema puno toga sto ti mi mozemo savetovati do da sledecom prilikom pravis backup i da vodis racun sta radis na tom sajtu. :)
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/

tito011
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Fri Jan 21, 2011 4:29 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby tito011 » Sat Apr 02, 2011 8:07 pm

Hvala :-(

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Sat Feb 11, 2012 8:01 am

Pozdrav svima, nastavicu ovu temu da ne bih otvarala novu.
Hakovan mi je sajt koji hostujem kod Oriona (albanski hakeri). Ovo je vec drugi sajt koji je kod njih, vidim da se dosta ljudi zali na njih, te naplacuju backup, te im upadaju hakeri...

Moj problem je sledeci: Koristim Joomla 1.5, imam svez backup baze uradjen u cPanelu, ali nemam backup samog sajta... pocetnik- mislila sam da je ovo dovoljno.
Obrisala sve Joomla fajlove kroz ftp,uradila sam potpuno novu instalaciju Joomle u staru bazu, i uradila Restore baze, i tu sam izgleda napravila strasnu gresku - sad imam potpuno ostecen sajt : moduli, clanci, dodaci ...sve ih vidim na spisku u administraciji, ali nista ne funkcionise... moracu sve ispocetka...
Ono sto hocu da zamolim je da mi neko objasni kako treba uraditi backup, da bi se povratio celokupan sajt, sa sve slikama, tekstovima, modulima, dodacima... odnosno, ako se desi da ceo sajt nestane, kako ga kompletnog vratiti nazad, kakav backup uraditi?

User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby BSD » Sat Feb 11, 2012 10:07 am

Izgleda da se u Orionu nista ne menja jos od Sezama. Elem, moj ti je savet da se ne mlatis cPanelom vec da rucno radis backup. Ono sto ti je potrebno da backupujes jeste kompletan public_html ili www direktorijum - njega prevuci na svoj racunar upotrebom nekog FTP klijenta. A zatim koristeci phpMyAdmin skini bazu podataka - Export opcija u phpMyAdminu ce ti dati da skines SQL fajl svoje baze. To bi trebalo da ti bude dovoljno.

Da li mozes saznati kako ti je hakovan sajt - zloupotrebom FTP naloga ili time sto ti je sama Joomla! hakovana? Koja je verzija Joomla! bila instalirana?
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Sat Feb 11, 2012 12:20 pm

Verzija Joomle je bila 1.5.25, ne znam kako su usli, ali sam videla da su izmenili index.php fajl... Back up i radim preko Export funkcije iz PHPmyAdmin-a, ali nisam znala da moram i kompletan sadrzaj public_html foldera sacuvati...sad nema pomoci, osim da platim Orionu za backup (ako ga uopste imaju) ili da radim sajt ispocetka?

User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby BSD » Sat Feb 11, 2012 1:14 pm

Vidi sa njima da li postoji skorasnji backup tog servera - nekada davno, dok je postojao Sezam, radili su se backupovi svih servera makar jednom nedeljno. Verujem da i sada imaju tako nesto. Pazi koje komponende koristis - moguce je da su te tako hakovali. I da, proveri FTP log - ako su usli preko FTP-a to ce tamo biti zabelezeno.
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Sat Feb 11, 2012 2:24 pm

Kad hocu da uradim Restore baze posle upada, da li idem ovim redosledom :

Verzija 1.
Brisem bazu, brisem Joomla fajlove sa servera, pa otvaram novu bazu, i radim novu instalaciju Joomle, a onda ubacim kroz ftp back up Joomla fajlove koje sam sacuvala kod mene na racunaru (prepisem preko sveze instalacije) ?

Verzija 2.
Brisem Joomla fajlove sa servera, instaliram svezu Joomlu, "dropnem" staru bazu , odradim Restore backup-a baze, pa ubacim back up Joomla fajlove sa svog racunara?

MalKo sam se zbunila :)
Hvala na savetima.

User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby BSD » Sat Feb 11, 2012 4:47 pm

Malo si se vise zbunila posto ne vidim neku posebnu razliku izmedju verzije 1. i 2.:) Ako imas fajlove starog sajta i bazu onda jednostavno vrati fajlove u public_html, preko phpMyAdmina uradi import baze podataka i to bi trebalo da je to.
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Sat Feb 11, 2012 5:17 pm

U prvom slucaju brisem bazu pre reinstalacije Joomle, a u drugoj prvo reinstaliram, pa onda brisem tabele iz baze :))
Priznala da sam zbunjena, i odmah me neozbiljno shvatas :)))
U prvom slucaju bih morala ponovo praviti bazu, a u drugom ubacujem novu Joomlu u staru bazu...

Pozdrav, hvala.

User avatar
dare023
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 362
Joined: Mon Feb 25, 2008 4:07 pm
Location: Bečkerek
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby dare023 » Sat Feb 11, 2012 5:40 pm

Zapetlja ga, sestro slatka....
:D

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Sat Feb 11, 2012 6:01 pm

Ma, meni je vazno da sam skopcala sta treba uraditi, sta me briga sto sam zapetljala :)

User avatar
drazic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 168
Joined: Sat Dec 26, 2009 2:08 am
Location: Zrenjanin
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby drazic » Sun Feb 12, 2012 9:42 pm

Redosled je sledeci:
1. Obrise sve - i bazu i ftp.
2. Prvo kreiras novu bazu i od backup-a impotujes staru bazu
3. Prebacis fajlova preko ftp-a.
4. Podesis parametre u configuration.php
5. Gotovo :D

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Wed Jun 20, 2012 7:19 am

E, blago meni, evo me opet... :)
Uradila sam davno backup preko Export funkcije u PHPMyadmin, i skinula preko FTP-a sve fajlove sa servera. Hakovali su mi sajt, pa sam morala da uradim restore, jer provajderov backup nije pomogao. Radila sam ovim redosledom :
*obrisala staru bazu
*obrisala sve fajlove sa servera
*napravila novu bazu sa novim korisnikom
*importovala backup baze
*uploadovala fajlove iz backup foldera nazad na server
*unela izmene u configuration.php (pass i ostalo)

i...ne funkcionise... ovo je vec drugi put da pokusavam... prvi put sam radila instalaciju sveze Joomle posle kreiranja nove baze, a pre uploadovanja backup fajlova, i opet nista nisam uradila: video se osnovni dizajn stranice, ali moduli komponente, korisnici i sve sto sam naknadno instalirala nisu funkcionisali, mada se u tabelama u bazi vide ti podaci. Zato sam u drugom pokusaju preskocila instalaciju Joomle, tek da proverim... Moze pomoc drugara? Sajt je star 3 godine, i bice steta ako sve propadne. Hvala.



Ispustila sam da napisem da sam, po kreiranju nove baze, odmah posle toga importovala backup stare.
Last edited by shajaznam on Wed Jun 20, 2012 8:05 am, edited 1 time in total.

User avatar
drazic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 168
Joined: Sat Dec 26, 2009 2:08 am
Location: Zrenjanin
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby drazic » Wed Jun 20, 2012 7:36 am

Kad si napravila novu bazu jesi li uradila import stare baze?
I kad si napravila novu bazu i korisnika, jesi li povezala bazu i korisnika (ako si radila preko cpanela)?

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Wed Jun 20, 2012 8:03 am

Jesam , oboje.

User avatar
drazic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 168
Joined: Sat Dec 26, 2009 2:08 am
Location: Zrenjanin
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby drazic » Wed Jun 20, 2012 8:12 am

U configuration.php pogledaj log i tmp path,
pogledaj i da li si unela i prefix kod baze i korisnika,
Ako ovo ne pomaze, onda mislim da ti baza ne valja...kad si exportovala jesi li prvo kliknula na bazu pa tek onda isla na export? da nisi exportovala zajedno sa information_schema?

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Wed Jun 20, 2012 8:23 am

Sve to sam odradila, exportovala sam samo moju bazu tako sto sam samo nju oznacila...pfff...ocigledno negde gresim, sad dobijam gresku 505, a prvi put, kad sam odradila instalaciju sveze Joomle, pa upload starih fajlova, mogla sam da udjem u administratorski deo, ali tamo nije bilo nicega osim template-a, svi moduli i dodaci su nedostajali, i naravno, svi korisnici i postovi fale (posto je u pitanju forum star 3 godine). Nema ni foruma, a u bazi vidim tabele koje mu odgovaraju. Nemam vise ideju sta da uradim. Hvala na ucescu u resavanju ovog problema.

User avatar
drazic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 168
Joined: Sat Dec 26, 2009 2:08 am
Location: Zrenjanin
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby drazic » Wed Jun 20, 2012 8:46 am

Instalacija sveze Joomle pa upload fajlova ne funkcionise...moras raditi kompletan backup starih fajlova (zajedno sa starom joomlom) i baze. Probaj jos jednom...mozda uspe :)
Ako kopiras preko Commandera obrati paznju da ti ona 3 checka nisu ukljucena...

User avatar
shajaznam
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jan 30, 2011 10:08 am

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby shajaznam » Wed Jun 20, 2012 9:15 am

drazic wrote:kompletan backup starih fajlova (zajedno sa starom joomlom)


Mozes li mi pojasniti ovaj deo, molim te?
Sta si mislio kad kazes "zajedno sa starom Joomlom"?
Instalaciju bas iste verzije kao i pre, ili uopste ne treba da radim instalaciju Joomle... :'(

User avatar
drazic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 168
Joined: Sat Dec 26, 2009 2:08 am
Location: Zrenjanin
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby drazic » Wed Jun 20, 2012 9:26 am

Ne radis nikakvu instalaciju joomle.
Ako si prebacila fajlove preko ftp-a i to sve one fajlove koji su se nalazili u public_html folderu, to je to. Samo to prekopiras nazad (nakon sto prvo kreiras novu bazu i importujes staru), povezes parametre u configuration.php i gotovo.

milos87popovic
I've been banned!
Posts: 44
Joined: Thu Aug 19, 2010 9:36 am
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby milos87popovic » Wed Apr 03, 2013 9:50 pm

Pozdrav svima, već par puta mi Albanci obaraju sajt: www.tennis-pro-shop.rs
Ja ga vraćam iz backup-a, menjam šifre, stavim preko htaccess fajla da je pristup dozvoljen samo sa jedne IP adrese, za admin deo. Uvek mi probiju i izmene sva moguća podešavanja. Provajder da ne reklamiram koji mi daje informaciju da je problem neka tema u admin delu. Nisam instalirao nikakve posebne teme, imam klasične koje se dobijaju uz instalaciju Joomla!-e. Da li neko ima neku ideju kako se sve to dogadja?

User avatar
drazic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 168
Joined: Sat Dec 26, 2009 2:08 am
Location: Zrenjanin
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby drazic » Wed Apr 03, 2013 10:20 pm

Moze da bude neka ekstenzija koju si instalirao, verovtano ima neku rupu koju hakeri koriste.
Drugo moze da bude problem do provajdera, da im hakuju servere, ali naravno to ti provajder nece priznati vec ce reci da je problem do tebe i joomle (kao sto je bio slucaj sa Orionom).
Resenje - promeni hosting i iskljuci tj obrisi sve third-party ekstenzije za koje nisi 100% siguran da su potpuno OK.

User avatar
Ves Masina
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 72
Joined: Wed Feb 10, 2010 9:11 am
Contact:

Re: Hakovan mi je sajt a nemam backup sajta POMOC

Postby Ves Masina » Sat Apr 06, 2013 12:09 am

Khepri template je problem, vidi da ogranicis pristup template fajlovima.

Sa druge strane moj savet ti je da predjes na 2.5 verziju.


Return to “Bezbednost”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests