Page 1 of 1

Maliciozni url na svim mojim sajtovima

Posted: Mon Mar 19, 2012 7:21 pm
by Zera Princ
Dakle, od pre pola sata, a možda i ranije na svim mojim sajtovima avast me upozorava da je blokirao maliciozni url: http://contestwinnersandprizes.com/d/tzonerz.com

Pokušao sam da izguglam, ali niko ne nudi rešenje, a dosta njih ima isti problem.Evo, šta avast kaže o tome: Threat stats for last 30 days

Blocked infected sites: 43 279 344
Infected domains: 310 268

Ima li neko iskustva sa ovim čudom? U prilog šaljem sliku.

Re: Maliciozni url na svim mojim sajtovima

Posted: Tue Mar 20, 2012 7:34 am
by cicans
Ako je na svim sajtovima to znaci da su ti svi sajtovi na istom serveru, da je ista Joomla u pitanju, da je... dodaj po svom nahodjenju sta jos moze biti isto?
Na ovom delu foruma koji se zove Bezbednost, mnogo puta je pisano na slicne teme, ali je princip resavanja je takodje manje vise isti.

Re: Maliciozni url na svim mojim sajtovima

Posted: Tue Mar 20, 2012 10:33 am
by Zera Princ
Pa, izgleda da je problem bio do hosta, jer sam bas za isti url na nekoliko stranih foruma, nevezano za Joomlu, pronasao da su se jadikovali i onda je jedan dobio pismo od hosta da je bio problem i da je problem rešen. Kod mene je izgleda problem nestao nakon 2 sata. I sinoć i jutros nigde nema malicija.

Re: Maliciozni url na svim mojim sajtovima

Posted: Thu Mar 22, 2012 2:37 pm
by Acko017
I meni je prekjuce ovo izbacivalo, mislio sam da su zepter reklame krive za to ali je problem takodje nestao za 40tak minuta, ovo ustvari nema veze sa fajlovima sajta, vec se ovo vidi cim se ucita URL sajta a sve informacije salje... server ;)

Da su neki fajlovi bili zarazeni nastao bi haos...

Zanimljivo je to sto su svi server na eunetu prikazivali ovo bez obzira da li je "obican korisnik" ili neko ko je zakupio ceo server kod njih, hmm...

Re: Maliciozni url na svim mojim sajtovima

Posted: Thu Mar 22, 2012 7:12 pm
by Zera Princ
E, potpuno sam isto i ja pomislio. Odmah sam pomislio na Zepter reklame. Zatim sam počeo da češljam forume, ali svuda sam nailazio na jadikovke, niko sa rešenjem. Zatim sam proverio sajtove na nekoliko sajtova za proveru i potpuno su bili čisti. Pa, o5 po forumima, dok nisam naišao na tog lika koji je izložio šta se desilo kod njega.
Ja nisam sa hostom kod našiih, ja sam kod Amera. S obzirom da su zaista uslužni taman sam se spremao da im pošaljem upit, pa naišao na topic i odustao.

Re: Maliciozni url na svim mojim sajtovima

Posted: Sat Mar 31, 2012 11:04 am
by ljufisha
Na svoja 3 Joomla sajta imam slican problem. Na vrhu stranice pre DOCTYPE se pojavio JS kod, koji pravi iframe element na strani i ucitava sadrzaj sa malicioznog web sajta. Taj sajt sadrzi malware koji koristi propust u JVM i preko iste instalira "antivirus shield" na racunar korisnika.

Joomla verzije sajtova su razlicite: 1.5, 1.7 i 2.5. Dva sajta su na istom hostingu, ali treci nije. Bilo je razgovora i sa podrskom, i u hostingu sigurno nije problem. Sajtovi su skenirani antivirusnom zastitom iz cpanel-a i nista nije pronadjeno. Koristio sam i online scaner-e, ali takodje nista. Postoji mogucnost da je zarazen racunar jednog od administratora, tako da su sajtovi trenutno neaktivni i niko im nema pristup. Kako da se resim ove napasti na bezbolan nacin ? :) :pop

Re: Maliciozni url na svim mojim sajtovima

Posted: Sat Jun 09, 2012 2:48 pm
by shalarmantan
Isto i kod nas.
Image

Na trecem mestu je youth.rs i umesto naslova i izvoda iz sadrzaja stoje kao sto vidite neke gluposti.
Moze link ka resenje ili neki predlog? :pop