Page 1 of 1

hyper link colors won't work

Posted: Thu Oct 12, 2006 6:23 pm
by kayasinger
I have various hyperlinks on my website to take user to  other website pages.  I want to make them all blue so the user will know they are a hyperlink.  Problem is that they look blue to me on my admin. page and then when I open my website they are all different. Some are black, some blue, some are underlned blue, some black underlined. Very messy. Also it looks differnt on Firefox and different on Explorer. I have tried everything I can think of. I have taken them all out and  put them back in again.  It is still  inconsitent and there does not seem to be any pattern. THanks for helping. My webiste is http://www.kayasinger.com  You can look on home page half way down to see what I mean.  THanks for any help. Kaya

Re: hyper link colors won't work

Posted: Thu Oct 12, 2006 6:44 pm
by Neternia
looks like you have an inconsistincey in the css. you have the links on the content all setup properly in the html (they are all georgia,size3,color #003366), but you dont have anything specified in the css for active links for blue, and you have an entry for #active menu set to black. try adding the proper css to your stylesheet to remedy this, and that should fix it.


a.mainlevel:link, a.mainlevel:visited {
  display          : block;
  -moz-opacity    : 0.85;
  filter          : Alpha(opacity=85, finishopacity=85, style=1);
  padding          : 2px 0px 2px 0px;
  margin          : 1px;
  background      : #669966;
  border          : 1px solid #330066;
  text-indent      : 10px;
}

a.mainlevel:hover {
  text-decoration  : none;
  text-indent      : 10px;
  background      : #cccccc;
  border          : 1px solid #330066;
}

#active_menu {
  font-weight      : bold;
  color            : #000000;
  background      : #9966cc;
  border          : 1px solid #330066;

Re: hyper link colors won't work

Posted: Thu Oct 12, 2006 6:48 pm
by Neternia
also



.pagenav a:link, .pagenav a:visited, .buttonheading a:link, .buttonheading a:visited {
  color            : #999999;
  font-family      : Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
  font-size        : 10px;
  font-weight      : normal;
  background      : #F0F0F0;
  border          : 1px solid #E0E0E0;
  padding          : 2px 4px 2px 4px;
  white-space      : nowrap;
  float            : left;
  line-height      : 10px;
  text-decoration  : none;
}

.pagenav a:hover, .buttonheading a:hover {
  color            : #336699;
  font-family      : Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
  font-size        : 10px;
  font-weight      : normal;
  background      : #F0F0F0;
  border          : 1px solid #E0E0E0;
  padding          : 2px 4px 2px 4px;
  white-space      : nowrap;
  float            : left;
  line-height      : 10px;
  text-decoration  : none;

Re: hyper link colors won't work

Posted: Thu Oct 12, 2006 9:21 pm
by kayasinger
Thank-you for your response. Being a non-techie I am not sure I understand all the info that you have printed here . If you can write back and explain what you mean about inconsistency in css and specifically what I can do to fix the problem,  that would be great as I don't understand what that means. kaya

Re: hyper link colors won't work

Posted: Thu Oct 12, 2006 9:39 pm
by Neternia
well the basic idea is to replace anything relating to links in the css from black to blue. that means any of the black colors listed (000000,999999) well have to be switched to your preferred blue color, which from your css seems to be 003366.

are you totally unfamiliar with css?

Re: hyper link colors won't work

Posted: Thu Oct 12, 2006 9:44 pm
by kayasinger
Well- maybe. Tell me what css is.... I do  make changes on my own site so it owuld be imortant to know what this is.  Thanks

Re: hyper link colors won't work

Posted: Thu Oct 12, 2006 9:58 pm
by Neternia
css = cascading style sheets


if you look at the source of your homepage, you will see the following line in your head tags


that's the link to your css file.


now any link style you have set in there (a,ul,li) that has black set as a color needs to be set for blue. so swap #000000 to #003366. also there's a link section in your css that's defaulting to #000000


try taking the attached stylesheet and uploading to your server, overwriting the current one located at (make sure to unzip and upload the css, not the zip file)

http://www.kayasinger.com/coach/templat ... ger_v1/css

i think i made the appropriate changes to solve the problem for you.

Re: hyper link colors won't work

Posted: Tue Jun 14, 2011 7:25 pm
by alew
I am having the same issue but do not quite understand the directions to fix. Our web person uploaded all the info on both http://www.watershedactivities.com/res-guide/credits and
http://www.watershedactivities.com/res-guide/gen-res. I am adding to it and would like to figure out what is up before adding more links.
The latter has inconstant hyperlinks. Perhaps there is a coding fix? Any help would be greatly appreciated.