instalacija na nepostojecem domenu

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
aleksandaraleksandar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:57 pm

instalacija na nepostojecem domenu

Post by aleksandaraleksandar » Sat Dec 08, 2007 5:02 pm

postojeca prezentacija se nalazi na nekom serveru
recimo

domen.com, dns:x

otvoren je nov nalog, kod novog webhosting provajdera.
trenutni pristup je oblika

http://novprovajder/~domen.com

kada instaliram joomlu (u root-u, domen.com), admin stranica se nalazi na adresi

http://novprovajder/~domen.com/index.html

medjutim nakon logovanja, stranica pokusava da se ucita na adresi domen.com/index.html, a ne http://novprovajder/~domen.com/index.html kako bih zeleo.

drugim recima, kako da instaliram joomlu i prebacim sve tekstove u nekoj vrsti offline mode-a, a posle samo da izvrsim prenos dns rekorda?

hvala puno :)

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4432
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: instalacija na nepostojecem domenu

Post by Leftfield » Sat Dec 08, 2007 5:07 pm

Dobrodosao na Forum :)

Pogledaj u configuration.php kako si podesio livesite. ;)
Real Estate Budva https://realestatebudva.com

aleksandaraleksandar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:57 pm

Re: instalacija na nepostojecem domenu

Post by aleksandaraleksandar » Sat Dec 08, 2007 5:08 pm

nisam nisat dirao :)
instalacija je prosla kroz cpanel/fantastico

ok, hvala ti, javim sta je bilo :)

aleksandaraleksandar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:57 pm

Re: instalacija na nepostojecem domenu

Post by aleksandaraleksandar » Sat Dec 08, 2007 5:09 pm

kad sam već tu...

stari cms ima neku opciju export baze... i od ponudjenih formata (csv, sql, txt) pise i joomla. da li pomocu toga mogu da prebacim celu bazu?
ili c/p?

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4432
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: instalacija na nepostojecem domenu

Post by Leftfield » Sat Dec 08, 2007 5:12 pm

Kako god zelis. Recimo CSV. Uvezi je isto.
Ja obicno otvorim notepad2, kopiram sav kod, pregledam i takav kakav je importujem. Obican txt.
Real Estate Budva https://realestatebudva.com

aleksandaraleksandar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:57 pm

Re: instalacija na nepostojecem domenu

Post by aleksandaraleksandar » Sat Dec 08, 2007 5:15 pm

i nemaš problema sa dijakritičkim znacima i italic, bold, underline oblikovanjima?

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4432
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: instalacija na nepostojecem domenu

Post by Leftfield » Sat Dec 08, 2007 5:17 pm

Rekao sam ti. Tako uvijek radim. I zasto bi bilo problema? Nije to Word dokument.
Real Estate Budva https://realestatebudva.com

aleksandaraleksandar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sat Dec 08, 2007 4:57 pm

Re: instalacija na nepostojecem domenu

Post by aleksandaraleksandar » Sat Dec 08, 2007 5:18 pm

zato što nisam nikada pregledao zapis teksta u bazi. ako su html tagovi onda super.

hvala, javim kako je proslo :)


Locked

Return to “Instalacija i početnička pitanja”