Promena

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
4malazmaja
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Sun Dec 09, 2007 9:38 pm

Promena

Post by 4malazmaja » Sun Dec 09, 2007 10:11 pm

Prvo da sve pozdravim.

Kod mene stvari stoje ovako, resio sam da sa mkportala prebacim sajt na dzumlu (nadam se da sam dobro preveo) za tu svrhu sam instalirao jsas da bi ofline malo bolje prostudirao sve. E sada ja to prebacivanje nikada nisam radio i voleo bih da znam da li neko ima iskustva na tom polju. Josh nesto dobia sam informaciju da joomla ima problem sa bridgom sajt forum, da li je to istina i da li je resivo?

User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: Promena

Post by BSD » Sun Dec 09, 2007 10:29 pm

Pozdrav i dobrodosao. Nisi dobro "preveo". Ako cemo prevesti Joomla! na srpski najbliza rec tome je "dzumle" iliti svi zajedno.;) A sad mi pojasni to oko prebacivanja? Sta bi da prebacis u sta? I ne, Joomla! nema neki poseban problem oko vezivanja sa forumima tipa Fireboard ili SMF. Zavisi, naravno, sta bi ti da postignes vezvanjem. Jako cesto vidim da korisnici rade vezu foruma i sajta potpuno bez potrebe jer njihovi korisnici sa foruma apsolutno nemaju potrebu da budu i koristici na portalu... ne dodaju vesti, ne menjaju sadrzaj. Vecini je jedini cilj da se korisnici mogu ulogovati na forum sa portala... za tako nesto nije potreban bridge nego malo znjanja HTML-a i PHP-a.:D Dakle, da sumiram, ako zelis da prebacis mkportal u Joomla! mislim da konvertor za tako nesto ne postoji... moraces rucno to da odradis.;)
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/

4malazmaja
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Sun Dec 09, 2007 9:38 pm

Re: Promena

Post by 4malazmaja » Mon Dec 10, 2007 12:02 am

Znachi u principu pravim novi sajt. Hvala na informaciji, imam josh jedno pitanje, ne mogu da se snadjem u mk portalu se to zovu blokovi i mozesh da ih bacash gde i kako hocesh, u joomli mi taj deo nije jasan i recimo ispod dela main meni dolazi deo gde je izmedju ostalog ulaz u administraciju, kod mene taj deo gde je administracija stoji podvuchen pod main meni i vidi se samo zadnje polje, e sad da li je to neki bug ili to stoji tako samo zato sto ja josh uvek ne umem da pomerim blok? Izvini molim te ako sam konfuzan ali nemam skim live da podelim (ne)iskustva a ovo pisanje mi nije jacha strana.

User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

Re: Promena

Post by BSD » Mon Dec 10, 2007 10:08 am

Mislim da bi trebalo da proucis moje uputstvo za pravljenje sablona za Joomla! gde sam objasnio kako se rasporedjuju stvari na sajtu: http://www.joomlaserbia.com/index.php?o ... &Itemid=32 Pa onda javi kako ide... ako opet nesto nije jasno vici pa cemo ti objasniti.;)
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/

4malazmaja
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Sun Dec 09, 2007 9:38 pm

Re: Promena

Post by 4malazmaja » Mon Dec 10, 2007 5:51 pm

Nije loshe pomogao mi je tvoj template, hvala. Organizovao sam glavnu stranu i napravio (na starom dobrom papiru) shemu kako i sta dalje. Novo pitanje, do sada sam (da ne pricham gde) imao opciju da dodam novu stranicu, i onda za nju postavim link gde zelim, na joomli se to radi, kako? Izvinite ako su vam smesna moja pitanja ali mi treba malo.
p.s.chuo sam da se moze dodati i zvu tipa kada prelazish preko nechega ili klik recimo kada otvorish neshto. Trach ili istina? Mislim da bi sa ovim pitanjima zavrsio sa glupostima i obraticu se za savet tek kada budem trebao da podignem sajt ii zamenim postojeci portal


Locked

Return to “Instalacija i početnička pitanja”