Izmene u sablonu nemaju efekta

Moderators: TheHacker, cicans

Locked
User avatar
haklberi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 118
Joined: Fri Dec 03, 2010 6:02 pm

Izmene u sablonu nemaju efekta

Post by haklberi » Mon May 06, 2013 7:50 pm

Radim u Localhostu pod WAMPSERVER 2.0, Joomla 2.5.11 (krenuo sam sa 2.5.10 pa sam pre neki dan Update na 2.5.11 javio je Succesfull - mozda je to uzrok problem?)
Imam problem sa Edit css/styles.css . Ma sta ja tu promenio (boju fonta u Top meniju) to nema efekta na sajtu. A vec sam radio to promenio sam boju fonta iz zelene u crvenu kada je meni selektovan. Sada hocu to da vratim na zeleno. Nemoguca misija.
Probao sam prvo sa Administratorskog sucelja, na template pa na Edit css/styles.css . Na tom mestu sam imao komentar jer sam vec menjao boju. Izmenim , Save & Close (izmena je ostala upamcena , kako i treba) . Izadjem iz administratorskog sucelja, ponovo se prijavim -kliknem View Site - nema efekta.
Probam to isto sa Notepadom++, nadjem template , nadjem file style.css, izmena je vec prihvacena, pa samo ukucam 1 karakter i obrisem ga cisto da sam kao nesto menjao - zapamtim ga. Ponovo probam - nema efekta.

Pogledam na sjtu sa Firebugom, ide stari kod - odakle ga vadi - nemam pojma. Uzmem u Firebagu promenim tu boju u zeleno - to prihvata normalno boja se promeni - ali to je samo privremena izmena.
Sad sam vec poludeo - probam radikalnu meru , odem u MyComputer , nadjem fajl style.css i obrisem ga - ode u Recycle Bin. Izadjem iz sajta, oborim WAMPSERVER, sve ponovo pokrenem , sajt radi po starom i bez style.css. Odakle ga vadi nemam pojma.
Kao da postoji negde neka kopija templejta odakle sajt crpi svoj CSS.

I prvi put kada sam pre 10 dana uspeo da mu promenim boju imao sam isti problem - i tu je bio problem sto template nija imao onu zelenu kukici na Assigned , kada sam je dodao , proradilo je normalno, ali svaki put mora da se posle promene koda u style.css izadje iz Administratorskog pristupa, i ponovo da se loguje i pusti View Site.

Sada ni to ne pomaze.
Ima li neko Ideju?
Ako if, onda then, inače... else .
http://www.sis-kac.tk/

User avatar
haklberi
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 118
Joined: Fri Dec 03, 2010 6:02 pm

Re: Izmene u sablonu nemaju efekta

Post by haklberi » Tue May 07, 2013 5:57 pm

Radim u Localhost-u WAMP, Joomla 2.5.11 .

Da li bi neko hteo da mi objasni zasto kada promenim nesto u templaitu (npr, boju fonta) treba da ekam oko 30 sati (oko dan i po) da bih video efekte toga sto sam promenio u template-u. Ima li nekog logicnog objasnjenja za to?
Ako if, onda then, inače... else .
http://www.sis-kac.tk/

User avatar
Ninja023
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Tue Sep 20, 2011 10:15 am
Location: Zrenjanin
Contact:

Re: Izmene u sablonu nemaju efekta

Post by Ninja023 » Fri Nov 08, 2013 9:31 am

Probaj da obrišeš cache memoriju iz Joomle i iz browsera.

gardenshopbgd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 25
Joined: Thu Nov 29, 2012 1:02 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: Izmene u sablonu nemaju efekta

Post by gardenshopbgd » Wed Jun 18, 2014 8:04 pm

Jesi siguran da menjaš pravi fajl u Firebug-u?

yo23
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 27
Joined: Sun Jun 29, 2014 5:35 pm
Contact:

Re: Izmene u sablonu nemaju efekta

Post by yo23 » Mon Jun 30, 2014 3:07 pm

CTRL+SHIFT+Del u browseru, checkiraj opciju Cache i obriši.

Zatim odeš na lokal server, uđeš u htdocs/cache pa i tu izbrišeš sve osim index fajla.

A za ubuduće, isključi cache na sajtu dok još uvek konstantno menjaš stvari, kako bi mogao odmah da vidiš promene bez da se zamaraš oko brisanja i refresh-ovanja.

Pozdrav i javi da li je uspelo!


Locked

Return to “Instalacija i početnička pitanja”