Kako do internet prodavnice?

Moderators: TheHacker, cicans

Locked
Jdar
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Wed Jun 17, 2009 2:10 pm

Kako do internet prodavnice?

Post by Jdar » Thu Apr 24, 2014 8:41 am

Pre par godina sam se kratko bavio Joomlom(sto mozete videti po mojim ranijim postovima). Medjutim vreme je ucinilo svoje pa sam dosta doga zaboravio. Ono sto zelim je sledece:
Zelim da pokrenem internet prodavnicu. Odlucio sam se za Joomlu 2.5 i Virtuemart 2.6. ,odluka o temi jos nije pala. Razmisljam da li ce neka free posluziti ili da ipak pazarim neku. Svi saveti i preporuke na pomenute stavke dobrodosli.
Instalirao sam Joomlu i Virtuemart bez problema. Skinuo free temu za probu i tu naisao na problem jer je sve nakaradno-ne izgleda kao na originalnoj slici. Sto ima smisla jer nemam iste kategorije i sl. na novoj instalaciji. Predpostavljam da je prvo potrebno da obnovim znanje Joomle( molim preporuku za tutorijal), i da procesljam dokumentaciju-tutorijale za Virtuemart.

Dakle, imam cilj, a vas molim da mi pomognete da do njega dodjem. :)

gardenshopbgd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 25
Joined: Thu Nov 29, 2012 1:02 pm
Location: Belgrade
Contact:

Re: Kako do internet prodavnice?

Post by gardenshopbgd » Wed Jun 18, 2014 7:55 pm

Moje mišljenje je da ako hoćeš da zarađuješ od te prodavnice onda mora da izgleda profesionalno i lepo. Teško da ćeš to uspeti sa free verzijama.
Jdar wrote:Instalirao sam Joomlu i Virtuemart bez problema. Skinuo free temu za probu i tu naisao na problem jer je sve nakaradno-ne izgleda kao na originalnoj slici. Sto ima smisla jer nemam iste kategorije i sl. na novoj instalaciji. Predpostavljam da je prvo potrebno da obnovim znanje Joomle( molim preporuku za tutorijal), i da procesljam dokumentaciju-tutorijale za Virtuemart.
Nije ti isto jer nisi instalirao Quick start za tu temu. Još jedna prednost plaćenih tema.

Pozdrav

yo23
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 27
Joined: Sun Jun 29, 2014 5:35 pm
Contact:

Re: Kako do internet prodavnice?

Post by yo23 » Mon Jun 30, 2014 3:02 pm

Imaš dve opcije, da instaliraš sve od nule i da pokušavaš da preslikaš ono što si video u originalu, ili kao što gardenshopbgd kaže, da nađeš neki malo bolji template (uglavnom premium) koji ide sa quick startom. To znači da odmah dobijaš mogućnost da nakon instalacije imaš baš sve isto kao što je na demo verziji. Onda umesto da radiš od nule, zapravo radiš na izmeni postojećeg sadržaja i strukture, što je daleko lakše.


Locked

Return to “Instalacija i početnička pitanja”