Page 1 of 1

POMOC !!!!!

Posted: Sat Oct 04, 2014 4:41 pm
by Coda007
problem joomla.png
problem joomla.png
Ne znam da li sam ovo dobro odradio, da li sam ubacio sliku iz attacha. Uglavnom , tek pocinjem da ucim Joomlu. Poceo sam pravljenje menija na stranici ( zaglavlje gde se postavljaju itemi , meni , home, contact us , about us... ) E sad , uzeo sam ovu temu sa istog sajta http://demo.icetheme.com/?template=it_future , i skinuo sve module i template kako treba. Sad ja imam ceo taj template i zaglavlje to , al tu gde treba da mi stoji mainmenu ne stoje mi i itemi ( home , contact us...) nego stoje ispod tog dela gde treba da mi stoji mainmenu. I izlazi mi poruka Notice: Undefined variable: vertical_direction in C:\xampp\htdocs\joomla\modules\mod_icemegamenu\libs\menucore.php on line 136 u tom delu gde treba da stoji mainmenu.

da li neko zna zasto se ovo desilo?

Re: POMOC !!!!!

Posted: Sat Oct 04, 2014 6:20 pm
by mmikan
@Coda007 Nemam iskustva sa tim templejtom, ali znam da ne sme da se dozvoli prikazivanje bilo kakve PHP poruke, pa bila ona tako naivna kao sto je "Notice", jer to kvari HTML output.
Podesi u Global Configuration | Server, Error Reporting na Simple ili na None, pa onda probaj...

Re: POMOC !!!!!

Posted: Sat Oct 04, 2014 10:22 pm
by Coda007
Hvala puno ! Stavio sam error reporting na none i problem je resen, nema vise poruke a i mainmenu se vratio na pravo mesto.

Re: POMOC !!!!!

Posted: Sun Oct 05, 2014 8:02 am
by mmikan
Nema na cemu :-) Samo, budi spreman na mnoooogooooo ucenja ako zelis da ovladas Joomlom kako treba... Srecno...

Re: POMOC !!!!!

Posted: Sun Oct 05, 2014 10:03 am
by Coda007
Spreman :) Nadam se da ce iti jos ljudi poput vas koji ce hteti da pomognu.

Re: POMOC !!!!!

Posted: Sun Oct 05, 2014 10:27 am
by Coda007
joomla problem.png
Opet problem .. Sad kad sam ubacio artikle kao na slici Home , O nama , Lokacija , Kontakt sve lepo stoji ali, mi je obrnuto preview i next. Kad stisnem next meni bi trebalo da ide od Home na desno ka poslednjem artiklu Kontakt a kad stisnem Previw da vraca. Kod mene je to obrnuto, kako to mogu da ispravim???