Page 1 of 1

sa ili bez www i SEO

Posted: Wed Apr 01, 2015 12:10 pm
by acabgd
Pozdrav svima,

imam par pitanja oko sajta u joomli 3.4 i SEO. Unapred molim administratore da ukoliko se tema ne nalazi na pravom mestu, da je premeste u udgovarajuci deo foruma jer ja nisam znao gde da je postavim.

Instalirao sam sajt i interesuje me, obzirom da je u pitanju multilanguage varijanta, kako da razgranicim da li teba da koristim sa ili bez WWW verzijom. Kako se proverava koja je varijanta bolja i kako se podesava to?

Interesuje me takodje kako da sredim sto se tice meta tagova itd. stvari koje se ticu SEO jer mi se desava da kada ukucam domen.com dobijam jedan meta tag opis a kada ukucam www.domen.com dobijam drugi meta tag opis.

Kako joomla kreira dve verzije stranica sama po sebi ?

Ako sam pitanja postavio malo zbrkano ili nejasno, skrenite mi paznju.

Unapred hvala

Re: sa ili bez www i SEO

Posted: Thu Apr 02, 2015 6:59 am
by cicans
Sa ili bez www? Pitanje na koje teško da ćeš dobiti netačan odgovor. Ključna reč je "ili". Odluči se šta se tebi više dopada. Pristalice "bez www" smatraju da je kraci naziv lepši, dok pristalice "sa www" smatraju da ljudi češće kucaju naziv domena sa www.
Bitno da se ti odlučiš za jedan način - nikako oba.
Da li ćeš to raditi "peške", sam preko htaccessa ili ćeš instalirati neku SEF komponentu koja će to odraditi - i to zavisi od tebe. Preporučujem ti da odabereš neku od komponenti, koja će ti automatski po šablonu upisivati i meta tagove i opise.
http://extensions.joomla.org/category/s ... gement/sef
http://extensions.joomla.org/category/s ... a-metadata

Re: sa ili bez www i SEO

Posted: Thu Apr 02, 2015 8:00 am
by acabgd
@cicans
hvala na odgovoru :-)

A sto se tice kreiranja duplih stranica unutar joomle koje google indexira? kako to da resim?
I

Re: sa ili bez www i SEO

Posted: Thu Apr 02, 2015 8:12 am
by cicans