Strange menu behaviour in Joomla.

General questions relating to Joomla! 1.5 There are other boards for more specific help on Joomla! features and extensions.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you should use this tool to help you post.
Locked
davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Thu May 05, 2011 8:42 pm

Go to www.sassco.co.uk.

If you click on to any of the menus (Home | Login to the website | 6-a-side League | 11-a-side team | Malta Tour 2008 | Portugal Tour 2009 | Spain Tour 2010 | Italy Tour 2011 | Message board)
They give incorrect settings:

http://www.sassco.co.uk/index.php/using ... Itemid=243

Does anyone know why this is?

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27141
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by imanickam » Fri May 06, 2011 8:45 am

You have enabled the Search Engine Friendly URLs option in the Global Configuration. You could set it to No.

If you want to keep it as Yes, you could make use of the $live_site variable in the file configuration.php as documented in http://docs.joomla.org/Why_does_your_si ... URLs%29%3F and see what happens.
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Fri May 06, 2011 9:24 am

Hi. It is set to NO already. I have added some SEO generators. Could that be the cause - although I added them ages ago.

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Fri May 06, 2011 9:34 am

Seems to be okay now. I switched off the SEO Generators and it's okay. I'll go back and switch on again to see if that was causing the problems and will update this thread accordingly.

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Fri May 06, 2011 11:10 am

Strange now that it appears in the bottom text menu bar only and seems to have resolved itself on the top bar? Any suggestions, or is it a refresh issue?

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Fri May 06, 2011 3:35 pm

It's started happening again! Help!

User avatar
OOmNezar
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1870
Joined: Mon Sep 07, 2009 3:18 am

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by OOmNezar » Fri May 06, 2011 3:41 pm

coffee & smoke just fine
OOm Nezar

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Fri May 06, 2011 5:55 pm

All SEF and SEO are Off. It's really driving me nuts and only started to happen when I noticed. Can anyone help? Sometimes it goes back to normal!! Exasperating!!

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Fri May 06, 2011 8:17 pm

If I edit the menu (even minor changes), it seems to return to it's normal link state. However, it seems to revert to the wrong link after a few minutes.

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Sat May 07, 2011 4:11 pm

I removed the SEF and SEO Generators and it seems to have solved it.

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Sun May 08, 2011 3:36 pm

No. Problem is back again. Can anyone help?

davindersangha
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 275
Joined: Mon Mar 02, 2009 8:02 pm

Re: Strange menu behaviour in Joomla.

Post by davindersangha » Mon May 09, 2011 11:20 am

Anyone?


Locked

Return to “General Questions/New to Joomla! 1.5”