Fatal error: Class 'JApplication' not found

Need help installing Joomla! 1.5? For all Joomla! 1.5 installation issues please use this forum.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
User avatar
mbekke
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Tue Oct 17, 2006 5:37 am
Location: The Netherlands
Contact:

Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby mbekke » Thu Apr 02, 2009 6:18 am

Someone was playing around in Filezilla..... Sadly he didn’t used the log option of filezilla.

I'm trying to find out which file is missing or where the error occurs.

Now the website comes up with the message:

Fatal error: Class 'JApplication' not found in /home/online2w/public_html/libraries/joomla/factory.php on line 46

Does anyone have a solution for this problem?

I use Joomla 1.5

Regards,
Mark
The universe is not hostile, nor yet is it friendly. It is simply indifferent.

http://www.online2work.eu

justin007
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 262
Joined: Mon Sep 08, 2008 4:13 am

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby justin007 » Thu Apr 02, 2009 6:38 am

Please check with the script file application.php (your-project/libraries/application/application.php) and confirm the class name is "JApplication".

User avatar
mbekke
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Tue Oct 17, 2006 5:37 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby mbekke » Thu Apr 02, 2009 6:53 am

You are my Joomla hero!

The map application did not exist anymore!

Thanks
The universe is not hostile, nor yet is it friendly. It is simply indifferent.

http://www.online2work.eu

big_bull
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Apr 11, 2009 7:55 pm

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby big_bull » Sat Apr 11, 2009 7:59 pm

Hello,

We don't have /application/application.php in /libraries/ in my project folder.

What should be the next step ?

Regards,

User avatar
mbekke
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Tue Oct 17, 2006 5:37 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby mbekke » Sun Apr 12, 2009 8:17 am

I have made a copy from another installation. Let me know if you have one. Otherwise I can send it to you by mail...
The universe is not hostile, nor yet is it friendly. It is simply indifferent.

http://www.online2work.eu

big_bull
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Apr 11, 2009 7:55 pm

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby big_bull » Sun Apr 12, 2009 10:28 pm

Thanks,

I have copied from another installation.

yelima
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Dec 30, 2010 5:01 am

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby yelima » Thu Dec 30, 2010 5:09 am

Someone Can help me please, I have the same problem:

Fatal error: Class 'JApplication' not found in /home/online2w/public_html/libraries/joomla/factory.php on line 46
Urgent please

User avatar
adamsteele
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Fri May 30, 2008 12:54 pm

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby adamsteele » Fri Jun 29, 2012 2:26 pm

Hey Justin,

You are my hero. :D Just copied and pasted the libraries folder from a Joomla 1.5.26 zip.
Works like a charm.

PS: A Deep bow to mbekke for asking the critical question. Thank you mate!

Regards,
Adam

lolol
I've been banned!
Posts: 16
Joined: Wed Apr 10, 2013 10:47 am

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby lolol » Sat Apr 13, 2013 12:08 pm

justin007 wrote:Please check with the script file application.php (your-project/libraries/application/application.php) and confirm the class name is "JApplication".

I am facing same error ! but your solution doesn't help me :(

manueldesilva
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Sun Dec 07, 2014 6:28 pm

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby manueldesilva » Sat Dec 13, 2014 10:43 pm

Hi

Our website comes up with the message (homepage):

Fatal error: Class 'JApplication' not found in /home/abitabox/public_html/plugins/system/logout/logout.php on line 42

Does anyone have a solution too for this problem?

thanks
Manuel

User avatar
dpacadmin
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6028
Joined: Sat Aug 16, 2008 1:46 pm
Location: the Bat Cave
Contact:

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby dpacadmin » Sun Dec 14, 2014 6:58 am

Have you tried uploading a known good copy of your libraries folder?

kerimovazer
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Sat Sep 14, 2013 8:39 pm

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby kerimovazer » Tue Jun 23, 2015 5:36 am

Hi. I have a same problem. Fatal error: Class 'JURI' not found in /home/ahmad159/public_html/libraries/joomla/application/application.php on line 192

I have deleted Libraries folder and re-uploaded it but it doesn't help me.

User avatar
dpacadmin
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6028
Joined: Sat Aug 16, 2008 1:46 pm
Location: the Bat Cave
Contact:

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby dpacadmin » Tue Jun 23, 2015 5:38 pm

Check your php errors log, check with your Host, to see if it gives anymore details on the error.

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 23844
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby Per Yngve Berg » Tue Jun 23, 2015 9:49 pm

kerimovazer@

The class JURI does not exists in J1.5. You may have installed an extension for a newer Joomla version.

kerimovazer
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Sat Sep 14, 2013 8:39 pm

Re: Fatal error: Class 'JApplication' not found

Postby kerimovazer » Wed Jun 24, 2015 5:20 am

kerimovazer wrote:Hi. I have a same problem. Fatal error: Class 'JURI' not found in /home/ahmad159/public_html/libraries/joomla/application/application.php on line 192

I have deleted Libraries folder and re-uploaded it but it doesn't help me.




The problem fixed now. I have replaced libararies folder from orijinal backup folder.

Thank you very much


Return to “Installation 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests