Error loading feed data - BUG?

Joomla version 1.5 is end-of-life and are no longer supported. Please use Joomla 3.x instead.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
edko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Jan 30, 2008 10:28 pm
Contact:

Error loading feed data - BUG?

Post by edko » Thu Mar 27, 2008 3:55 pm

(I posted this in another part of the forum in answer to another persons similar issue and though several of us have this problem we have received no help there. Hopefully this will not be considered cross-posting... we need resolution to the issue.)

I used cPanel to upload and install the Joomla_1.5.0_to_1.5.2-Stable-Patch_Package.tar.gz patch and followed the instructions.

After upgrading my test site (on my PC) all went fine but when I applied the patch to my live site I received the error loading feed data pink error banner across the top of my frontpage. Prior to the upgrade I had no problem with the feed display module.

I found a stop-gap temporary fix that at least has removed the pink "error loading feed data" banner from my pages. In the back end I went to Extensions --> Module Manager and Disabled the Feed Display. This does not repair the problem... just puts a band-aid on it.

I hope someone knows the cause and the cure.

edko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Jan 30, 2008 10:28 pm
Contact:

Re: Error loading feed data - SOLVED

Post by edko » Fri Mar 28, 2008 6:17 pm

I solved my problem. ;)

It appears to be a Joomla! Cache thing.

With Extensions --> Module Manager --> Newsflash enabled and System - Cache disabled the error persists and when System - Cache is enabled the pink Error loading feed data banner message is gone.

anthonyrsc
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 23
Joined: Fri May 23, 2008 11:13 am
Location: Stockport, England
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by anthonyrsc » Tue Aug 19, 2008 3:12 pm

Hi Guys,
When I go to Extensions>Module Manager, both under the 'Site' and 'Administrator' tab, i don't have a News Flash or News Feed module.

Should there be one in there?

Thanks
:pop

User avatar
lovedams
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 21
Joined: Wed Aug 27, 2008 2:48 am
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by lovedams » Thu Aug 28, 2008 5:12 am

yu me to but i solved it .
change :

Title: news
Alias: anything but not news.

maybe its a bug?
visit indonesia 2008 - bali .
" This place is heaven ! " - Tourist
fave.bncc.net proud member .
" olny 6 persons from all student in binus university "

adhoy
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Fri Nov 14, 2008 3:52 am

Re: Error loading feed data - SOLVED

Post by adhoy » Sun Nov 16, 2008 1:34 pm

edko wrote:I solved my problem. ;)

It appears to be a Joomla! Cache thing.

With Extensions --> Module Manager --> Newsflash enabled and System - Cache disabled the error persists and when System - Cache is enabled the pink Error loading feed data banner message is gone.

I couldn't find out System - Cache. Could you tell me where it is

adhoy
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Fri Nov 14, 2008 3:52 am

Re: Error loading feed data - SOLVED

Post by adhoy » Sun Nov 16, 2008 1:52 pm

edko wrote:I solved my problem. ;)

It appears to be a Joomla! Cache thing.

With Extensions --> Module Manager --> Newsflash enabled and System - Cache disabled the error persists and when System - Cache is enabled the pink Error loading feed data banner message is gone.
It still appears
both Extensions --> Module Manager --> Newsflash enabled and
b]System - Cache[/b] enabled

or

Extensions --> Module Manager --> Newsflash disabled and
b]System - Cache[/b] enabled

could you give me advices

edko
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Jan 30, 2008 10:28 pm
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by edko » Sun Nov 16, 2008 3:36 pm

adhoy wrote: It still appears
both Extensions --> Module Manager --> Newsflash enabled and
b]System - Cache[/b] enabled

or

Extensions --> Module Manager --> Newsflash disabled and
b]System - Cache[/b] enabled

could you give me advices
I wish I could help more, adhoy. The steps I listed worked for me. Any problems must be due to Joomla and the particular extentions used ?

Joomla is very strange to me... solutions may work for some people but not for all. :(

Very sorry not to be able to help you more.

User avatar
grindlay
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Fri Dec 08, 2006 4:16 pm
Location: Edinburgh, Scotland
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by grindlay » Fri Nov 21, 2008 1:20 pm

This is a bug in the feed module (I think).
Is you don't use it, just uninstall the feed module and the message will go away.
Disabling the module doesn't seem to work every time :

Administrator > Extensions > Install/Uninstall > Modules > mod_feed > Uninstall

Hopefully someone will find the problem in mod_feed and fix it.
G

adhoy
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Fri Nov 14, 2008 3:52 am

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by adhoy » Fri Nov 21, 2008 2:13 pm

ok it works...
is it not serious thing if I uninstall this module?

User avatar
grindlay
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Fri Dec 08, 2006 4:16 pm
Location: Edinburgh, Scotland
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by grindlay » Fri Nov 21, 2008 9:45 pm

mod_feed is only required if you want to pull RSS feeds into your site.

babbsela
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 52
Joined: Thu Sep 20, 2007 1:02 am

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by babbsela » Sun Jan 04, 2009 10:53 pm

I deleted mod_feed - the ERROR LOADING FEED DATA did not go away. I then enabled caching, and it's still there. I also deleted the syndication mod. That didn't help, either.

Joomla 1.5.8
No extensions installed

151854140
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Jan 08, 2009 9:05 am

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by 151854140 » Thu Jan 08, 2009 9:11 am

it's not a bug, you just need to disable the 'Joomla! Security Newsfeed' module
Extensions=>Module Manager=>'Administrator' tab and
disable 'Joomla! Security Newsfeed' module.
Becsuse this module load feed data with link http://feeds.joomla.org/JoomlaSecurityNews,
this link is broken, so it pop up a error loading feed data error.

Good Luck.

babbsela
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 52
Joined: Thu Sep 20, 2007 1:02 am

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by babbsela » Thu Jan 08, 2009 8:35 pm

Thank you for the answer to this. It's been bugging me, and I know it would freak out the client.

Varsys
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 27
Joined: Thu Sep 18, 2008 3:31 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by Varsys » Sat Jan 10, 2009 8:52 pm

151854140 wrote:it's not a bug, you just need to disable the 'Joomla! Security Newsfeed' module
Extensions=>Module Manager=>'Administrator' tab and
disable 'Joomla! Security Newsfeed' module.
Becsuse this module load feed data with link http://feeds.joomla.org/JoomlaSecurityNews,
this link is broken, so it pop up a error loading feed data error.

Good Luck.
That worked. Thanks!

raymond_9902
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Fri Feb 20, 2009 5:43 pm

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by raymond_9902 » Sun Feb 22, 2009 3:02 pm

151854140 wrote:it's not a bug, you just need to disable the 'Joomla! Security Newsfeed' module
Extensions=>Module Manager=>'Administrator' tab and
disable 'Joomla! Security Newsfeed' module.
Becsuse this module load feed data with link http://feeds.joomla.org/JoomlaSecurityNews,
this link is broken, so it pop up a error loading feed data error.

Good Luck.
Thx a lot.
It works!
Finally I solve it with your help :P

hikkifan14
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Wed Feb 18, 2009 3:11 am

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by hikkifan14 » Sun Feb 22, 2009 7:46 pm

I disable Security News Feed and solved my problem! Thanks!
Watashi No Yume Mitai Neee~

User avatar
dizzi
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3136
Joined: Fri Dec 21, 2007 9:36 pm
Location: Yorkshire, UK

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by dizzi » Thu Mar 05, 2009 8:43 pm

Some caution needs to be exercised here. On a local test site where one is working offline primarily, then disabling the back-end feed module is fine. However, on a production site which would be online practically full time then the error should not appear thus negating the need to suppress the error. The feed was enabled by default to serve a vital purpose - to provide security alerts. So it important that you do not compromise your site's security by disabling the module unnecessarily.
Freedom of expression ... some may try to suppress it but they can never take it away ...
There is no problem a good miracle can't fix.

User avatar
spider888
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Wed Apr 22, 2009 8:27 am

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by spider888 » Fri Apr 24, 2009 10:12 am

151854140 wrote:it's not a bug, you just need to disable the 'Joomla! Security Newsfeed' module
Extensions=>Module Manager=>'Administrator' tab and
disable 'Joomla! Security Newsfeed' module.
Becsuse this module load feed data with link http://feeds.joomla.org/JoomlaSecurityNews,
this link is broken, so it pop up a error loading feed data error.

Good Luck.
Same happened to me today.

Thanks for posting the solution.
Loyalty is obedience without questions.

pasamio
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1318
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:27 am
Location: San Jose, CA, USA
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by pasamio » Fri Apr 24, 2009 1:58 pm

It will happen if you can't get to the feed for what ever reason. This can be internal firewalls that prevent access or other items such as GoDaddy which prevent external HTTP requests
Sam Moffatt
Updater, Installer and Authentication Systems
JoomlaCode Backend Systems
Pie.

User avatar
GODADDY
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 382
Joined: Fri Sep 07, 2007 7:28 pm
Location: Arizona
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by GODADDY » Tue Apr 28, 2009 9:52 pm

pasamio,

I'm not clear on "items such as GoDaddy which prevent external HTTP requests". Could you please provide more clarification?
Official GoDaddy.com Support Representative
www.godaddy.com/community/community.aspx?tab=support www.GoDaddy.com/Community - Support Info

pasamio
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1318
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:27 am
Location: San Jose, CA, USA
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by pasamio » Wed Apr 29, 2009 12:56 am

If I remember correctly, to get out of GoDaddy's server infrastructure you need to configure a proxy to handle external HTTP requests, direct requests don't work. This is why there is a specific GoDaddy GMail auth plugin that has proxy server settings:
http://joomlacode.org/gf/project/gdgmail

Joomla! needs a global proxy setting functionality which we don't have as of yet (unfortunate) which would resolve the issue in these cases. It is certainly an interesting security perspective from GoDaddy and something whilst perhaps annoying I can see the value in. The same goes for the SMTP which I believe you have stuff for as well.
Sam Moffatt
Updater, Installer and Authentication Systems
JoomlaCode Backend Systems
Pie.

User avatar
GODADDY
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 382
Joined: Fri Sep 07, 2007 7:28 pm
Location: Arizona
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by GODADDY » Thu Apr 30, 2009 12:44 am

Thanks for the feedback! We have indeed dropped the proxy requirement for making outbound requests on port 80 and 443. If there are specific issues and examples not functioning as expected, we can take a look. Just drop me a pm or email with the details. Thanks again!
Official GoDaddy.com Support Representative
www.godaddy.com/community/community.aspx?tab=support www.GoDaddy.com/Community - Support Info

RobKing
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Thu Apr 30, 2009 9:28 pm

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by RobKing » Thu Apr 30, 2009 9:36 pm

<wrong thread>

User avatar
infowest
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 34
Joined: Fri Apr 25, 2008 1:44 pm
Location: Morangup - Western Australia

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by infowest » Thu May 07, 2009 9:16 am

151854140 wrote:it's not a bug, you just need to disable the 'Joomla! Security Newsfeed' module
Extensions=>Module Manager=>'Administrator' tab and
disable 'Joomla! Security Newsfeed' module.
Becsuse this module load feed data with link http://feeds.joomla.org/JoomlaSecurityNews,
this link is broken, so it pop up a error loading feed data error.

Good Luck.
Thanks for the help here. My only problem is that in administrator it will not let me click on any of the menu items with this error sitting there (my development PC is offline), the links are not active, however I can click on any of the manager icons on the front administrator page...any ideas?

Thanks

HildaOROZCO
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu May 07, 2009 3:22 pm
Location: Rennes, FRANCE
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by HildaOROZCO » Thu May 07, 2009 3:49 pm

THANKS guys! :D
But if I want that functionality working? ???
I will upgrade my installation to 1.5.10... See you soon.

jakeneuman
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Sat May 09, 2009 12:44 am

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by jakeneuman » Sat May 09, 2009 5:35 am

i could not find Joomla! Security Newsfeed in Extensions=>Module Manager=>'Administrator. is this possible?

HildaOROZCO
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu May 07, 2009 3:22 pm
Location: Rennes, FRANCE
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by HildaOROZCO » Mon May 11, 2009 11:56 am

jakeneuman : YES you CAN
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

HildaOROZCO
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu May 07, 2009 3:22 pm
Location: Rennes, FRANCE
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by HildaOROZCO » Mon May 11, 2009 11:59 am

HEY GUYS!
I've upgraded my Joomla from 1.5.9 to 1.5.10 and still not working News Feeds, I want this functionality working... Somebody could help me? Pretty please?

THANKS!!!

HildaOROZCO
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Thu May 07, 2009 3:22 pm
Location: Rennes, FRANCE
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by HildaOROZCO » Mon May 11, 2009 12:09 pm

:-[ LOOK! It's not working. :'(

I need to know what else to do, I meant if this functionality works or not for Joomla 1.5.10
THANKS!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
dpacadmin
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 6029
Joined: Sat Aug 16, 2008 1:46 pm
Location: the Bat Cave
Contact:

Re: Error loading feed data - BUG?

Post by dpacadmin » Mon May 11, 2009 8:46 pm

I noticed in the picture you posted of your Admin backend you have the Joomla! Security Newsfeed enabled, have you tried disabling it to see if that gets rid of the loading feed data error message.


Locked

Return to “Migrating and Upgrading to Joomla! 1.5”