Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting article from front end

Need help with the Administration of your Joomla! 1.5 site? This is the spot for you.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
maestroc
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 379
Joined: Sun Dec 04, 2005 7:27 pm
Contact:

Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting article from front end

Post by maestroc » Wed Jan 16, 2008 4:39 pm

When I attempt to submit an article from the front end I receive an error popup stating:

Calendar.setup:  Nothing to setup (no fields found).  Please check your code.

This popup happens twice, then is followed by another error popup:

IE cannot open the internet site  http://blahblah
Operation aborted.


Any idea what causes this error and what I can do to fix it?

I am using Joomla 1.5rc4, community builder, and CB contacts.

Thanks in advance!
-MaestroC

maestroc
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 379
Joined: Sun Dec 04, 2005 7:27 pm
Contact:

SOLVED: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting article

Post by maestroc » Fri Jan 18, 2008 9:52 pm

I wondered if an extension conflict was causing the problem.  When I uninstalled the CB Contacts component everything went back to working as it should.

mattgroom
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Mon Mar 17, 2008 7:34 am

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by mattgroom » Tue Mar 18, 2008 8:45 am

i had the same error when i created /viewed an article.
calendar.setup
Nothing to setp(no fields found). Please check your code.

I had only installed the joomla fck editor so i removed it and the error went away when i created a new article/viewed an article.

agarza
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 51
Joined: Thu Sep 27, 2007 4:40 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by agarza » Wed Jun 25, 2008 4:07 pm

I'm getting the same error and I'm not sure how to make it go away.

User avatar
compass
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1347
Joined: Fri Aug 26, 2005 1:31 am
Contact:

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by compass » Tue Jul 22, 2008 6:33 pm

I think this is a bigger issue with editors. I am getting it with WYSIWYGPro....
Follow me on Twitter @compassdesign
www.compassdesigns.net - Get get free templates and news for Joomla
simplweb.com/joomla-hosting - Fully Managed Joomla Hosting - Unlimited Support

joomles
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Aug 08, 2008 1:41 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by joomles » Fri Aug 08, 2008 2:13 pm

I'm having the same problem. Uninstalled the only component I had installed since this started happening and I still get the calendar.setup error. The error seems to only occur when trying to edit front page articles. Has anyone found a solution besides uninstalling all components? I'm using JCE 1.5 editor, but the error didn't occur immediately on install of that editor.

gregovitch
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Wed Sep 06, 2006 1:40 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by gregovitch » Sun Sep 28, 2008 10:55 pm

User author can't add new article :(

"Calendar.setup: Nothing to setup (no fields found). Please check your code"
Site:Editor-NoEditor
User:NoEditor
J1.5.7-fresh install

Any ideas what is wrong? Greetingz

itdsjoomla
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Thu Oct 23, 2008 8:18 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by itdsjoomla » Thu Oct 23, 2008 8:53 pm

I fixed this error by deleting the JavaScript and php code of "Calendar.setup" in:

root/includes/js/jscalendar-1.0/calendar-setup_stripped.js
root/libraries/joomla/html/html.php - in line 285-292
root/libraries/joomla/template/tmpl/calendar.html - in line 30-38
root/media/system/js/calendar-setup.js

but the main problem is the JavaScript, if u use some sort of JavaScript in you're template there will be a possibility that this error might happen.
In my case i created the template and used some fancy script, by deleting the "Calendar.setup" scripts i get another error in IE7:
------------------------------------------
IE cannot open the Internet site http://.....
Operation aborted
------------------------------------------
I don't know why this happens but i think its because of JavaScript associations between my JavaScript and Joomla JavaScript. If i delete my JavaScript the error goes away.

i hope they will fix this problem.

I use:
Joomla: 1.5.7
PHP Version: 5.2.3
Error is in: IE7 only
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

itdsjoomla
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Thu Oct 23, 2008 8:18 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by itdsjoomla » Fri Oct 24, 2008 10:28 pm

Ok i fixed the remaining problem with the "Operation aborted" error i found out that if u use a JavaScript in you're template "index.php" file you can get that error in Internet Explorer 7
Microsoft suggested a solution you can read it here:
http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/927917

the best solution for me was to put the JavaScript block into the scope of the BODY:
-----------------GOOD-------------------------
<html>
<body>
<div>
</div>
<script type="text/Javascript">
document.body.innerHTML+="sample text";
</script>
</body>
</html>
-----------------------------------------------

and not in:
--------------BAD-----------------------------
<html>
<body>
<div>
<script type="text/Javascript">
document.body.innerHTML+="sample text";
</script>
</div>
</body>
</html>
----------------------------------------------
I hope this will help anyone ho will get this problem.

liv2tell
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 53
Joined: Tue Oct 14, 2008 1:30 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by liv2tell » Wed Nov 12, 2008 10:34 pm

I get the same error when I click the "edit article" button from the frontend. It happens in all browsers.

liv2tell
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 53
Joined: Tue Oct 14, 2008 1:30 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by liv2tell » Mon Nov 17, 2008 3:00 pm

itdsjoomla wrote:I fixed this error by deleting the JavaScript and php code of "Calendar.setup" in:

root/includes/js/jscalendar-1.0/calendar-setup_stripped.js
root/libraries/joomla/html/html.php - in line 285-292
root/libraries/joomla/template/tmpl/calendar.html - in line 30-38
root/media/system/js/calendar-setup.js

but the main problem is the JavaScript, if u use some sort of JavaScript in you're template there will be a possibility that this error might happen.
In my case i created the template and used some fancy script, by deleting the "Calendar.setup" scripts i get another error in IE7:
------------------------------------------
IE cannot open the Internet site http://.....
Operation aborted
------------------------------------------
I don't know why this happens but i think its because of JavaScript associations between my JavaScript and Joomla JavaScript. If i delete my JavaScript the error goes away.

i hope they will fix this problem.

I use:
Joomla: 1.5.7
PHP Version: 5.2.3
Error is in: IE7 only
I did all of this and it got rid of the error.

But- now when I click the "edit article" button from the front end, the page refreshes and goes to the homepage instead of opening the article from the back end.

It does this in all browsers.

Can anyone help me with this?

ironlion37
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Sun Nov 30, 2008 9:22 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by ironlion37 » Sun Jan 04, 2009 4:01 am

I'm running 1.5.8 and am having this problem as well. This needs to be addressed. Adding content is supposed to be one of the core features of Joomla! Guess I will try the workaround provided here...

[Edit]

I just tried the workaround and am having the same problem (error is gone, but still can't submit an article). This is unbelievable! Hopefully I can find a solution somewhere else...

cb3
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Apr 30, 2008 4:30 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by cb3 » Wed Jan 07, 2009 2:32 pm

I am having this trouble exactly, it started when I moved to a new template. And it occurs both in IE and FF. j 1.5.8

I assume there are a lot of people experiencing it and just using the backend for now ....

Can we get some Joomla team feedback? First we had the issue with the "Stop Publishing" date being the same as the start publishing date, and we had to hack that, but this needs to be addressed in an update:

Thanks

cb3
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Apr 30, 2008 4:30 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by cb3 » Fri Jan 23, 2009 10:03 pm

A fix anyone? I've updated to 1.5.9 and it still does not allow me to upload a story from the website New Story feature.

thanks

User avatar
FabZ
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 30
Joined: Thu Jan 08, 2009 11:45 am

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by FabZ » Mon Jan 26, 2009 1:54 pm

@cb3 Now, can you modify articles with J1.5.9...at least?

Anyway I have same error message

Calendar.setup: Nothing to setup (no fields found). Please check your code.

...but just similar issue:
I get only in IE6 and article loads (on create/modify) after popup error then I have no editor interface with html text (on modify) (It could be, really, the "no editor" configuration loaded)
I can save article too :o

J! 1.58 (I had also in 1.57)
JCE editor 1.5
JCE Utilities disabled
Mediaobject disabled

Bye :)

cb3
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Apr 30, 2008 4:30 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by cb3 » Mon Jan 26, 2009 2:12 pm

Yes, in the front end, I can modify articles.

I just cannot create a new one either in IE or FF.

j 1.5.9
core editor

sks3286
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 13
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:59 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by sks3286 » Fri Jan 30, 2009 7:07 pm

check the field ids u r giving.... the elements should be valid and initialised before your call to the calendar.setup function.... viz... check input field and trigger element setup.... should work irrespective of whether you use javascript in css or not....

bkarthik
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Tue Apr 01, 2008 10:43 am

Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by bkarthik » Thu Feb 05, 2009 10:05 am

Im also having the same problem.. it doesnot occur in localhost. In local it works vvery fine ,no error. but in site cant submit articles it shows in alert box twice.

Code: Select all

Calendar.setup:  
Nothing to setup (no fields found).  Please check your code

sks3286
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 13
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:59 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by sks3286 » Thu Feb 05, 2009 11:20 am

look at my reply above... should help u....

cb3
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Wed Apr 30, 2008 4:30 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by cb3 » Thu Feb 05, 2009 12:58 pm

Thanks sks, but I don't understand how to "check the field Ids."

Input field and trigger element? What am I to check and where do I look? I tested this, and it is a template issue, when I went to another template for the test the submit new story function worked fine from the front end.

Thanks again,

buatro
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Feb 17, 2009 3:55 am

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by buatro » Tue Feb 17, 2009 8:04 am

you forgot to include this code in your index.php /template

Code: Select all

<jdoc:include type="component" />

amulet8
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 183
Joined: Sat Nov 01, 2008 11:22 am
Location: Keep it Pure

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by amulet8 » Sat Mar 07, 2009 12:10 am

I had the same issue. It comes down to making sure you have a component available to display your article in your index.php, as buatro (above) points out. I had inadvertently written articles to be displayed in module positions ("jdoc:include type-"modules"), which gave me this errror message. It's a learning curve......

User avatar
bobbravo2
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 39
Joined: Sun Jul 22, 2007 10:45 pm
Location: Orlando, FL
Contact:

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by bobbravo2 » Thu Mar 19, 2009 9:24 pm

Hey all,
This error just popped up on my a fresh install on a client's site. I was having this error from the BACKEND! I figured out what it was with my install: TinyMCE.
I had installed JCE, and then disabled TinyMCE's plugin - but then I couldn't edit any content. This was after I set JCE as my user's editor in the backend too. So I went into the plugin manager and re-enabled TinyMCE - NO MORE ERROR.

I think this is caused by the fact that TinyMCE has a calendar function, and part of the J! core must address that. I know I've seen a CSS file with calendar refs in it before...

stilgarts
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Apr 09, 2009 5:27 am

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by stilgarts » Thu Apr 09, 2009 5:33 am

Hey everyone,

Does anyone have found any solutions about this error ?

Code: Select all

Calendar.setup:  Nothing to setup (no fields found).  Please check your code.
The strange thing is :
This is working fine (without any error message) with Firefox
And this is not working fine (we do have the error) with Ie7, safari, Chrome...

That's really strange, ans i can't understant right now where does it comes from :eek:

Thx in advance

didau
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Sun Jan 20, 2008 5:16 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by didau » Fri Apr 10, 2009 1:25 pm

stilgarts wrote:Hey everyone,

Does anyone have found any solutions about this error ?

Code: Select all

Calendar.setup:  Nothing to setup (no fields found).  Please check your code.
The strange thing is :
This is working fine (without any error message) with Firefox
And this is not working fine (we do have the error) with Ie7, safari, Chrome...

That's really strange, ans i can't understant right now where does it comes from :eek:

Thx in advance
i'm using joomla 1.5.10 with WYIWYG pro 3, got the problem when first time visit the site, I have to refresh the page on IE 7 to not get blank error page.
It's seem to work fine with IE 8.0 compatible mode
Please help anyone??

teamjacal
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Sun Mar 29, 2009 3:42 am

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by teamjacal » Mon Apr 20, 2009 3:30 pm

buatro wrote:you forgot to include this code in your index.php /template

Code: Select all

<jdoc:include type="component" />

Where do you place in in the index.php I'm now can submit news, but I now show the "News" twice on the page. It shows the entire artilce list, bottom of page (1, 2, 3, next-->), and then repeats the entire page.

did I put it in the wrong spot?

ironlion37
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Sun Nov 30, 2008 9:22 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by ironlion37 » Thu Jun 18, 2009 10:27 pm

buatro wrote:you forgot to include this code in your index.php /template

Code: Select all

<jdoc:include type="component" />
I have this line in my template and still have the problem.

Slkroken
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 34
Joined: Fri Feb 08, 2008 4:29 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by Slkroken » Mon Aug 17, 2009 3:24 pm

I have got the same problem, but this happend after I got a new PC running Vista, on my old PC running XP i do not have this problem - I have seen it on other PC when I tryed to edit or create ny articles using a PC in an office or by a friend - hope that this issue can be solved asap.

Slkroken
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 34
Joined: Fri Feb 08, 2008 4:29 pm

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by Slkroken » Tue Sep 01, 2009 7:38 pm

Works fine with Opera browser

maxfag8
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Fri Jan 09, 2009 10:32 am

Re: Calendar.setup: Nothing to setup ERROR when submitting art

Post by maxfag8 » Tue Sep 08, 2009 3:28 pm

I think that the problem could be the version of mootool. I tried to install the last version in /media/system/js instead of version 1.11 and works fine. But this cause problems to the administrator so I made a workaround in order to load version 1.2.4 only in front-end when a user is logged.


Locked

Return to “Administration 1.5”