Page 1 of 1

Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Wed Apr 16, 2008 10:28 am
by pe7er
Here you can discuss the topic Re-installing Joomla 1.5 Core Components
http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=429&t=284666

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Thu Jun 12, 2008 9:12 am
by Bacchus72
Thanks for this resource. I tried what you suggested, and re-installed the files through the FTP (back-end?), and re-inserted the mySQL code you posted ... it works a bit, but when I click the link on the site for links, it says the component is still not there. I'm thinking that the front-end (joomla admin?) hasn't been done. This is my problem. How do I re-install through the front end if there is no stand alone component? Should I zip the files, and then upload?

Clearer instructions on the steps would help. :)

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Thu Jun 12, 2008 11:34 am
by pe7er
I hope that the instructions at http://docs.joomla.org/Reinstalling_del ... extensions are better :-)

From your description I understand that you have copied the /administrator/components/com_componentname/ directory + files.

Could you check if the /components/com_componentname/ directory + files for the front-end are also on the server?

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Thu Jun 12, 2008 12:27 pm
by Bacchus72
what I did was upload the directory for weblinks via FTP (i don't know if this is front end or back end ... I am assuming it is back-end). I also deleted the mysql for weblinks in my phpAdmin and then inserted the code you posted. This didn't work completely. I am now able to use the links manager, but when I try to access it through the menu on my site, I get a 404 - component not found again.

Basically, the problem was that I was getting a 404 component not found error when I went to weblinks in the joomla admin (I have the same issue when I go to article manager>parameters). So I uninstaled it, and then follower your instructions, re-uploaded the files via FTP, and inserted the mySQL code in phpMyAdmin.

My main area of uncertainty is how do you install on the front-end? I'm guessing it is through joomla admin, install/uninstall. Of course, this won't work unless it is a zipped file with the proper install files. Maybe I am missing something.

So, could you explain in greater detail how to install on the front-end?

Thanks for the link, but it hasn't clarified too much for me.

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Sun Sep 07, 2008 1:52 am
by wkleinman
Can someone tell me which Core Component handles the Login link and the Create an Account link from the Login Form Module? and what code I would need to do in PHPmySQLadmin to re-enable?

Thanks

Warren

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Wed Nov 19, 2008 4:52 am
by Tried_user
Okay I have been trying to reinstall newsfeeds on my site. I have gone through all of the steps twice. When I look at the help manual (help.joomla.org) it shows that News Feeds expands to display three options: All Categories, Category, and Individual Feed.

When I look at my site on the Administrator panel: News Feeds does not expand at all. There is just a minus sign. No plus sign. There is no ability to create Categories, Category, or Individual Feed.

What do I need to do to get the three options back?

Thanks,

David

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Wed Nov 19, 2008 4:18 pm
by Tried_user
Here is the URL in the help manual that I referenced in my posting above. http://help.joomla.org/index2.php?optio ... News_Feeds

On my Admin panel there is no ability to expand News Feeds and find the three sub categories.

David

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Tue Jan 27, 2009 3:13 pm
by silent_thunder
I un-installed the banner component as well ..So i followed the instructions in this thread now I have the banner back but have this problem

the enable radio button is blocked ,I cant see it now, the positions drop down appears twice in all the modules..I have attached a screen shot someone please help

i added the Query too!!

I am using Joomla 1.5.9

Image

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Mon Jun 01, 2009 12:45 pm
by nono_kaki
It's usefull topics...
Thanks...

Now I've got to subscribed to this... :D :D

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Sun Jul 26, 2009 8:30 am
by norman kaui
Would anyone happen to have information about com_search ? Thanks. :)

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Wed Aug 19, 2009 10:51 pm
by neetsmalik
in my case Mass Mail seems to have disappeared when I moved up to 1.5. I see it in the files via FTP, but doesn't show up in the menu in the admin site.
??
Thoughts?

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Thu Nov 05, 2009 2:45 pm
by r0b126
what if you accidentally nuked your whole database? and your host tells you they have no backups.

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Mon Nov 23, 2009 5:59 pm
by jwebdev
Thanks for the information

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Fri Jan 29, 2010 9:46 pm
by Marcel2434
ok i folow you post and it's work perfectly but i dont see my table weblink in my data base it's normal. If not can you give me teh sql code to rebuild that table


thanks

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Fri Jan 29, 2010 11:03 pm
by pe7er
Marcel2434 wrote:ok i folow you post and it's work perfectly but i dont see my table weblink in my data base it's normal. If not can you give me teh sql code to rebuild that table
I've edited the Wiki with SQL to create the jos_weblinks table, see:
http://docs.joomla.org/Reinstalling_del ... #Web_Links

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Thu Feb 25, 2010 5:32 am
by merfi_g
Hello, this topic is quite related to my problem.

yesterday, I have accidentally deleted my whole component folder and now my website is not working anymore and also I can't access to the administrator's panel.

it says 404 - An error has occurred. Component Not Found

Is there any suggestion?

Thank you in advance.

merfi

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Thu Feb 25, 2010 10:25 am
by pe7er
Do you have a back-up?

Otherwise, I would upload the original component directory again.
That way, Joomla will work again.
Note: you will have to find some other solution for any 3rd party components..

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Wed Apr 14, 2010 7:46 pm
by NOGoddess
OK, I deleted the weblinks component after another extension screwed something up and I'd neglected to back up weblinks first - and then managed to forget that weblinks is a core component. Won't make those mistakes again ;)

Found and followed the instructions for reinstalling com_weblinks, used phpMyAdmin to run the appropriate sql statements, previous weblinks table and data was still there so didn't need to recreate the table.

Links show up fine now... twice. My data is not duplicated, and I would doubt it's a data problem anyway as the duplication happens both if I set things to view categories or list of links. I suspect there may be something screwy in the sql statement, but I'm really not very familiar with all that, mostly just capable of following instructions!

Here's a link to the page with the duplication:

http://noomoonlandofnod.com/index.php/artists/5

Also, I'm using SimpleLists and after this whole process, I'm getting this error on the page displaying a SimpleLists category:

Fatal error: Class 'WeblinksController' not found in /home/noomoon1/public_html/plugins/content/weblinks.php on line 33

Any clues would be greatly appreciated!!

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Wed Apr 14, 2010 8:20 pm
by NOGoddess
Aaargh... just went to work on another section of the site and am having the same fatal class error with article display...

http://noomoonlandofnod.com/index.php/press

Contact page and photo and video pages work fine, tho...

Re: Discussion: Re-installing Joomla 1.5 Core Components

Posted: Wed Feb 29, 2012 10:29 pm
by wubbo
Hello, I am using a Synology DS212J Nas,

it runs phpmyadmin / mymsql / joomla 1.5.

Does anyone know how I can run the script to reïnstall the Com_banner.

regards in Advance.

Wubbo