Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Need help with the Administration of your Joomla! 1.5 site? This is the spot for you.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
RenegadeCB
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri May 09, 2008 3:25 pm
Contact:

Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Post by RenegadeCB » Wed Jul 29, 2015 8:05 pm

I have a website that show the Main Menu that works fine, but when I go into
Administrator / Menu Item Manager: [mainmenu] the items are not listed there anymore, and there are no filters etc..for the listing. I have also uploaded a fresh copy of com_menus and mod_mainmenu etc..too. am i missing something..


Please Help

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27331
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Post by imanickam » Thu Jul 30, 2015 2:13 am

The issue could very well be the mismatch between the versions of Joomla! and PHP being used.

What is the version of Joomla! (e.g., 1.5.26) being used?

What is the version of PHP (e.g., 5.3.8) being used?

Note:
Be informed that Joomla! 1.5 is no longer being supported. The current version of Joomla! is 3.4.3.
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged

RenegadeCB
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri May 09, 2008 3:25 pm
Contact:

Re: Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Post by RenegadeCB » Thu Jul 30, 2015 3:00 am

Thanks for the help.. I will check the PHP version..and yes i know it is out of date but need menu items to copy... and have a mirror site with joomla 3.4.

thnx chris

RenegadeCB
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Fri May 09, 2008 3:25 pm
Contact:

Re: Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Post by RenegadeCB » Thu Jul 30, 2015 3:07 am

I switched PHP to 5.2 and solved the issue...

emlGTI
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:47 pm

Re: Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Post by emlGTI » Mon Nov 23, 2015 9:56 am

php 5.5
joomla 1.5

Hi all,

I think I have a similar problem, the "Show Sub-menu Items" does not work. I do not know if I have to install php 5.2. I hope it is not necessary.
I attach two screenshots.
Thank you very much

Esther
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
imanickam
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 27331
Joined: Wed Aug 13, 2008 2:57 am
Location: Chennai, India

Re: Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Post by imanickam » Mon Nov 23, 2015 11:35 am

Review of the site http://www.itoctopus.com/menu-item-mana ... -in-joomla would be of help.

Make sure to take a copy of the files before editing them.

Be informed that Joomla! 1.5 is no longer supported. The latest version of Joomla! is 3.4.5 and soon to be 3.5
Ilagnayeru (MIG) Manickam | இளஞாயிறு மாணிக்கம்
Joomla! - Global Moderators Team | Translations Coordination Team | Tamil (தமிழ்) Translation Team

Eegan - Support the poor and underprivileged

emlGTI
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:47 pm

Re: Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Post by emlGTI » Mon Nov 23, 2015 1:04 pm

Thank you very much but it did not work.
I Know there is a latest version, but my customers do not want to change their version

emlGTI
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:47 pm

Re: Menu Item Manager: [mainmenu] Menu items not listed.

Post by emlGTI » Mon Nov 23, 2015 1:11 pm

I am sorry, It worked!!!!!!!!!!!!!!!!!

I had not seen this:

Note added on 1:50 PM 17/03/2014 EST: Newer versions of PHP will no longer accept this solution, and will throw the following error: “Fatal error: Call-time pass-by-reference has been removed”. If you get this error, then you will need to fix the calling function rather than the function call (we know – it’s confusing). In short, you will need to open the file menu.php, which is located under the /libraries/joomla/html/html folder, and change this line:

function treerecurse( $id, $indent, $list, &$children, $maxlevel=9999, $level=0, $type=1 )

to:

function treerecurse( $id, $indent, $list, $children, $maxlevel=9999, $level=0, $type=1 )


Locked

Return to “Administration 1.5”