Non-static method should not be called statically

Need help with the Administration of your Joomla! 1.5 site? This is the spot for you.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
Locked
stefanaalten
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 129
Joined: Mon Jul 12, 2010 10:06 pm
Location: North Berwick
Contact:

Non-static method should not be called statically

Post by stefanaalten » Thu Dec 10, 2015 12:27 pm

Hi,

I'm getting lots (1,000's) of errors along these lines:

Strict Standards: Non-static method JLoader::import() should not be called statically in /var/sites/a/aaltenvoogd.com/public_html/libraries/joomla/import.php on line 29

for many different methods and in all sorts of php files.

This happened to my main site after uploading two test sites at lower-level folders:

Main site (http://www.aaltenvoogd.com) is on Joomla 1.5.
Test (http://www.aaltenvoogd.com/testenvironment) is on Joomla 3.4.5
Test 2 (http://www.aaltenvoogd.com/testenvironment2) is on Joomla 2.5.25

I have been so careful at each step of the way, testing everything locally first and then finally testing on my web host in sub-folders, hoping that in this way I would be able to leave the main site unaffected (I do have backups of everything, just in case!)

Now I find that both of the test sites work mostly fine but the main site gives me these errors. However, on Test 2 I do get the occasional error, although it does not seem to impact the Test 2 overall:

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/sites/a/aaltenvoogd.com/public_html/testenvironment2/plugins/content/perchaiframe/perchaiframe.php on line 38

Can anyone please help?! Many thanks in advance!

harperlala
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 680
Joined: Mon Aug 24, 2015 5:55 pm

Re: Non-static method should not be called statically

Post by harperlala » Sun Dec 13, 2015 6:26 am

I saw "Test 2" is ok, don't see any bug. You also set error_reporting to NONE from joomla configuration.
If your site is still Joomla 1.5, you need to check Php version.


Locked

Return to “Administration 1.5”