New user registration takes long. why ?

Discussion regarding Joomla! 1.5 Performance issues.
Locked
nuk3r
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Nov 10, 2007 10:05 am

New user registration takes long. why ?

Post by nuk3r » Sat Nov 10, 2007 10:20 am

Hey
The problem for me is that when i hit the register button to make a new user it takes almost 1 minute to display the success message even if the user activation is done within 3 seconds. Anyone has the same problem ?
thanx simi

nuk3r
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Nov 10, 2007 10:05 am

Re: New user registration takes long. why ?

Post by nuk3r » Tue Nov 13, 2007 3:00 pm

:'( the problem is present when i even try to add an user from user menu .. it taked alot of time to respond but in reality the user creation it's immediate. Taking that long to give u the confirmation is very frustating. Anyone has an answer for this pls ?

gio4000
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Nov 29, 2008 11:30 am

Re: New user registration takes long. why ?

Post by gio4000 » Sat Nov 29, 2008 11:41 am

Hi Nuk3r,

Have you got the answer ? I also have the same problem ... :(
As I tried to add user, it takes so loooooooooong time ....
We are just the 2 peoples from the whole world .... :)
I have checked the session & cache path, php.ini session setting etc ... nothing wrong ....
Joomla global configuration setting (session & cache) ... nothing wrong .....
Adding section, category & contents are normal .... Just has problem as I added a new user ...
Have you changed the 'administration' directory to other name ? Can it be the source of problem ?
I see your post is about 1 year ago ... without any respon from the world ....

Best Regards,
- Jack -

korri78
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 38
Joined: Thu Aug 16, 2007 9:48 am

Re: New user registration takes long. why ?

Post by korri78 » Sun Apr 07, 2013 2:15 pm

I had a same issue as taking a long time to register.
But when I set "Notification Mail to Administrators" parameter to no,
Problem was solved.

Just try my solution.

User Manager > Options > Notification Mail to Administrators > no


Locked

Return to “Performance - Joomla! 1.5”