SSL Enabled - Now my site won't work!

Discussion regarding Joomla! 1.5 Performance issues.

Moderator: General Support Moderators

Forum rules
Forum Rules
Absolute Beginner's Guide to Joomla! <-- please read before posting, this means YOU.
Security and Performance FAQs
Forum Post Assistant - If you are serious about wanting help, you will use this tool to help you post.
netro1
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Mon Nov 09, 2009 9:46 am

SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby netro1 » Mon Nov 09, 2009 9:49 am

I hope this is in the correct place....

Basically, I just enabled SSL for the entire site in global config, now my site won't load, and I can't get back into the admin panel to turn it of.

Any ideas how to resolve this?

I am using Joomla! 1.5

Thanks!

netro1
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 44
Joined: Mon Nov 09, 2009 9:46 am

Re: SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby netro1 » Mon Nov 09, 2009 10:18 am

It's ok I have resolved this issue myself!

For anyone facing this issue in the future:

Go to your domain.com/cpanel - log in and go to SSL/TLS Manager

Generate a private key
Generate SSL certificate signing request
Generate SSL certificate

(Not sure if you need to do all three but it's what I did to fix it)

You will get a new path to your domain - mine had something like "box secure" in it.

Go to that path and add /administrator to get to your Joomla! admin login panel.

Then turn off SSL - change SSL in global config back to "None" (this setting is in global config>server)

Then your site should work!

Hope this helps someone!

TBolt
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 73
Joined: Sun Jan 20, 2008 10:55 pm
Location: So Cal

Re: SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby TBolt » Mon Jun 14, 2010 2:57 pm

thank you for the additional info, netro1.

User avatar
astroboysoup
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 233
Joined: Tue May 27, 2008 3:20 am
Location: Australia
Contact:

Re: SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby astroboysoup » Fri Jul 02, 2010 9:10 am

you could also get in to your Cpanel of your site,

use file browser and navigate to the root level of your site structure and find the file configuration.php

in there set

var $force_ssl = '0';

0 meaning forcing it is set to off.

That will let you get back in to the site rather than generating a SSL certificate that is self signing on your domain.

Peter
PB Web Development - http://pbwebdev.com
Joomla Beat Podcast - http://joomlabe.at

izm_ka
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Tue Dec 16, 2008 7:16 am

Re: SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby izm_ka » Fri Oct 08, 2010 3:16 am

I think it depends on hosting provider. I just contacted my provider company and they configured the static IP + SSL fo my site for a small price. Now everything works. It is sad that Joomla has very limited documentation. It deserves better.

User avatar
Nick Savov
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1076
Joined: Tue Apr 13, 2010 7:40 pm

Re: SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby Nick Savov » Fri Nov 05, 2010 11:31 am

izm_ka wrote: It is sad that Joomla has very limited documentation. It deserves better.


Have you written some documentation for it? If not, I like their documentation better. You can contribute, you know?
Online Joomla Training at: http://www.ostraining.com/online/

"God is most glorified in us, when we are most satisfied in Him" - http://www.desiringgod.org/

mustang_lex
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 37
Joined: Tue Jan 16, 2007 2:15 am
Location: Halifax NS
Contact:

Re: SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby mustang_lex » Wed Oct 05, 2011 1:56 pm

Make sure your LIVE SITE in configuration.php
is set to https://www.yourdomain.com not http://www.yourdomain.com

Including the s has fixed my issue as not being able to login administrator.
Alex
Eclipse Media Group Inc.
www.eclipsemediagroup.ca

User avatar
Nick Savov
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1076
Joined: Tue Apr 13, 2010 7:40 pm

Re: SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby Nick Savov » Wed Oct 05, 2011 2:51 pm

Here's a great plugin to give you more options as well:
http://extensions.joomla.org/extensions ... tion/11326

Kind regards,
Nick
Online Joomla Training at: http://www.ostraining.com/online/

"God is most glorified in us, when we are most satisfied in Him" - http://www.desiringgod.org/

User avatar
ncwebpros
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Tue Nov 18, 2008 4:27 pm
Location: Indian Trail, NC
Contact:

Re: SSL Enabled - Now my site won't work!

Postby ncwebpros » Fri Aug 01, 2014 5:41 pm

I just opened up my config.php file and changed the live site url to https and I was able to login to admin.


Return to “Performance - Joomla! 1.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests