Feilmelding

Spørsmål om administrasjon og installering
Locked
sagava
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:53 pm

Feilmelding

Post by sagava » Fri Sep 24, 2010 10:12 am

Jeg får denne feimeldingen etter at jeg har instalert. Jeg har endret config (db, usernavn, psw).

jtablesession::Store Failed
DB function failed with error number 1146
Table 'mamasara_org.jos_session' doesn't exist SQL=INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` ) VALUES ( '9dbf741cb6e8cf83ccd207d47e0f781d','1285323018','','0','1','0' )

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5440
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Feilmelding

Post by sone12 » Fri Sep 24, 2010 10:28 am

Kristian P. Granrud - Global Moderator

sagava
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:53 pm

Re: Feilmelding

Post by sagava » Fri Sep 24, 2010 10:55 am

Jeg klarer ikke finne noe feil, jeg har denne 'jos_' riktig. Men skal host være 'localhost', jeg bruker one.com?

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4800
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Feilmelding

Post by rued » Fri Sep 24, 2010 10:57 am

Dette er informasjon du har fått fra, eller vil få om du kontakter One. Vil også tro du kan finne det i din konto, eller i deres FAQ.
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, brukerstøtte og vedlikeholdsavtale m.m.

Norwegian Translation Team - https://crowdin.com/project/joomla-cms/nb

sagava
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:53 pm

Re: Feilmelding

Post by sagava » Fri Sep 24, 2010 11:05 am

Ok, alt det er riktig satt opp (database).

sagava
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:53 pm

Re: Feilmelding

Post by sagava » Fri Sep 24, 2010 12:45 pm

Jeg har installert joomla før og kan ikke huske eg fikk dette problemet den gangen. Jeg har prøvd å legge inn denne sql insert table, men jeg får det bare ikke til å fngere.

Lar det seg gjøre å importere hele databasen fra en annen hjemmeside?

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5440
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Feilmelding

Post by sone12 » Fri Sep 24, 2010 12:50 pm

sagava wrote:Jeg har installert joomla før og kan ikke huske eg fikk dette problemet den gangen.
Var det også hos One?
Kristian P. Granrud - Global Moderator

sagava
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:53 pm

Re: Feilmelding

Post by sagava » Fri Sep 24, 2010 12:56 pm

Ja, det var det.

Jeg trodde One var bra, men så ser jeg denne:

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=439&t=550523
Last edited by sagava on Fri Sep 24, 2010 12:58 pm, edited 1 time in total.

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5440
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Feilmelding

Post by sone12 » Fri Sep 24, 2010 12:58 pm

Hva med å prøve å innstallere på nytt? Slette database og filer og begynne forfra. Du har jo tross alt ikke noe å miste på den siden allikavel.
Kristian P. Granrud - Global Moderator

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4800
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Feilmelding

Post by rued » Fri Sep 24, 2010 1:20 pm

sagava wrote:Jeg får denne feimeldingen etter at jeg har instalert. Jeg har endret config (db, usernavn, psw).
Kunne du si nøyaktig hva du har gjort, hvordan du har installert Joomla! - trinn for trinn?

Undrer siden du sier at du har endret config ...
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, brukerstøtte og vedlikeholdsavtale m.m.

Norwegian Translation Team - https://crowdin.com/project/joomla-cms/nb

sagava
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:53 pm

Re: Feilmelding

Post by sagava » Fri Sep 24, 2010 1:37 pm

Nu har jeg sletta alt og skal instalere på nytt. Da pakker jeg ut alle filene først, endrer configuration.php-dist til configuration.php og setter host,databse, user og passord til de kodene jeg har fått fra one.com. Men skal jeg endre cmod til 777 (jeg prøvde begge deler på forrige installasjon), det samme gjorde jeg administrator mappen også.

Så overfører jeg via fz .

sagava
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:53 pm

Re: Feilmelding

Post by sagava » Fri Sep 24, 2010 1:42 pm

Men, jeg endra ikke htaccess til .htaccess

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5440
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Feilmelding

Post by sone12 » Fri Sep 24, 2010 1:45 pm

Kan du prøve å følge denne veiledningen til punkt og prikke. http://www.proisp.no/installering_joomla_webhotell/
Kristian P. Granrud - Global Moderator

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4800
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Feilmelding

Post by rued » Fri Sep 24, 2010 1:48 pm

Tror nesten du bør se på

http://hjelp.joomlainorge.no/installasjonguider
og/eller
http://hjelp.joomlainorge.no/norsk-startguide-pdf
og/eller
http://www.joomla.org/download.html (se tekst med lenke til pdf)

(Ikke punkt og prikke Kristian, PRO ISP og One har ikke identiske systemer. ;))
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, brukerstøtte og vedlikeholdsavtale m.m.

Norwegian Translation Team - https://crowdin.com/project/joomla-cms/nb

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5440
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Feilmelding

Post by sone12 » Fri Sep 24, 2010 4:48 pm

rued wrote:(Ikke punkt og prikke Kristian, PRO ISP og One har ikke identiske systemer. ;))
Sant nok. Ikke etter punkt og prikke, det er kun dem som er hos PRO ISP som kan det. Men en fin norsk guide er det uansett :pop
Kristian P. Granrud - Global Moderator

sagava
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Aug 07, 2009 2:53 pm

Re: Feilmelding

Post by sagava » Fri Sep 24, 2010 11:17 pm

Nå må jeg be dere om unnskyldning!

Feilen var at jeg hadde lastet ned feil versjon (ikke full pack), nå fungerer alt.

Takk for hjelpen!


Locked

Return to “Administrasjon/installasjon”