Bruke hovedtemplate på underdomener

Her er både spørsmål og gode idéer/forslag

Moderators: sone12, Per Yngve Berg

Locked
oyvind007
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Dec 25, 2011 8:40 pm

Bruke hovedtemplate på underdomener

Post by oyvind007 » Sun Dec 25, 2011 8:44 pm

Hei!

Noen som vet av en enkel måte og bruke hoved templaten på underdomener?

eks http://www.domain.com/test

Hvordan får gjort det i Joomla 1.5? hvilken filer må flyttes til "test" mappen?

Jeg skal legge inn noen custom script sjø :-)

Håper på hjelp!

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5446
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Bruke hovedtemplate på underdomener

Post by sone12 » Wed Dec 28, 2011 1:22 pm

Hei Øyvind og velkommen til forumet!

I utgangspunktet skal det bare være å kopiere mappen til templatet og legge det inn i /test/templates
Eventuelt har du kanskje .zip filen som du installerte i den første siden din, så kan du jo bare installere templatet via installeren i Joomla! på lik linje som du installerte i den første siden din?
Kristian P. Granrud - Global Moderator

oyvind007
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Dec 25, 2011 8:40 pm

Re: Bruke hovedtemplate på underdomener

Post by oyvind007 » Wed Dec 28, 2011 6:50 pm

sone12 wrote:Hei Øyvind og velkommen til forumet!

I utgangspunktet skal det bare være å kopiere mappen til templatet og legge det inn i /test/templates
Eventuelt har du kanskje .zip filen som du installerte i den første siden din, så kan du jo bare installere templatet via installeren i Joomla! på lik linje som du installerte i den første siden din?
Hei!

Visst jeg skal innstalere zip'en fra admin siden til joomla. Hvordan skal jeg få det til mappen test?
Det er noe jeg ikke skjønner her merker jeg :)

-Øyvind

User avatar
zenior
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 325
Joined: Tue Mar 06, 2007 7:20 pm
Location: Sandefjord - Norway

Re: Bruke hovedtemplate på underdomener

Post by zenior » Wed Dec 28, 2011 9:46 pm

Du må jo da selvfølgelig ha en Joomla installasjon i mappen /test...

oyvind007
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Dec 25, 2011 8:40 pm

Re: Bruke hovedtemplate på underdomener

Post by oyvind007 » Wed Dec 28, 2011 10:37 pm

zenior wrote:Du må jo da selvfølgelig ha en Joomla installasjon i mappen /test...
Kan jeg da bare "klone" over den orginale?

Synes ikke dere dette er en tungvint måte og gjøre det på? eller det bare meg?!

User avatar
sone12
Joomla! Champion
Joomla! Champion
Posts: 5446
Joined: Wed Oct 11, 2006 1:12 pm
Location: Kristiansand, Norway
Contact:

Re: Bruke hovedtemplate på underdomener

Post by sone12 » Thu Dec 29, 2011 1:31 pm

oyvind007 wrote:
zenior wrote:Du må jo da selvfølgelig ha en Joomla installasjon i mappen /test...
Kan jeg da bare "klone" over den orginale?

Synes ikke dere dette er en tungvint måte og gjøre det på? eller det bare meg?!
Jeg tror det bare er deg ;)
Skal du benytte templatet på et sub domene er det jo klart at du må ha en JOOMLA installasjon der. Men den installasjonen trenger ikke nødvendigvis være en klonet versjon av siten din, den kan jo være en ren installasjon også.

Jeg er litt usikker på om du hvet hva et templatet er? Men sånn i utgangspunktet så må du huske på at et templatet egentlig bare er designet på siten din og har ingen ting med innholdet å gjøre om du ser bortfra plassering av komponent og module posisjoner.
Kristian P. Granrud - Global Moderator

oyvind007
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sun Dec 25, 2011 8:40 pm

Re: Bruke hovedtemplate på underdomener

Post by oyvind007 » Thu Dec 29, 2011 11:59 pm

Så dette betyr at jeg på han en ny Mysql database for hver underdomene innstalasjon??

User avatar
rued
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4782
Joined: Fri Sep 16, 2005 10:23 pm
Location: Finland / Norway
Contact:

Re: Bruke hovedtemplate på underdomener

Post by rued » Fri Dec 30, 2011 9:49 am

Spørs jo hva som menes med egentilpassede skripter, men det er jo alltids mulig å bare lage et nytt menypunkt for en testside - som du så tilknytter denne nye designmalen til for å teste den.

Malen vil da kun vises på denne siden. Menypunktet behøver forøvrig ikke være offentlig, men virker like bra om det er skjult. Og har du aktivert SEF vil adressen kunne være http://www.domain.com/test uten at du behøver noen ekstra installasjon eller database ... ;)

Se bl.a. http://help15.joomlainorge.no/index.php ... 35&lang=no

Forøvrig kan man ved å velge annet prefiks på ekstra installasjon, om man velger den løsningen, ha flere siders database i en og samme database. Dette er beskrevet i dokumentasjon for installasjon.
Rune Rasmussen - http://www.syntaxerror.no
Norske nettløsninger og integrasjoner, CONSIGNOR EDI, Mamut ordreimport og produkteksport, kortbetaling og faktura m.m.

Norsk Joomla! - Norwegian Translation Team - http://www.norskjoomla.no


Locked

Return to “Template, CSS og design”