Page 1 of 1

Joomla! 1.5.20 side hacket, behøver hjelp.

Posted: Sat Jan 29, 2011 2:31 pm
by torry68
Hei! Eg har nyleg blitt utsatt for hacking på min side, der det stod, "Hacked by [fjernet]". Eg ringde min webhotell-leverandør, og ho sa at eg måtte ta dette opp i et JOOMLA-forum, for å prøve å få hjelp til dette. Spørsmålet er, korleis eg kan få hjelp til dette...Eg er rimeleg fersk i 1.5-versjonen. Eg brukar 1.5.20-versjonen, og lyt vel innrømma at eg ikkje har vore så flink med dette som har med oppdatering og slikt å gjera med. Så, er der nokon som kan hjelpe meg med dette, hadde det vore fint.

Re: Joomla! 1.5.20 side hacket, behøver hjelp.

Posted: Sat Jan 29, 2011 2:49 pm
by rued
Spørsmålet er vel mer hvilken hjelp du er ute etter, enn hvordan du får den?

Dette finnes mye dokumentasjon på hvordan man sikrer sin installasjon, og også får den opp igjen etter hacking om man ikke har fulgt førstnevnte. Det finnes også tusenvis av forumposter, blogger og en hel del dokumentasjon på dette.

Så hva er det du forventer at vi skal svare deg?

Dokumentasjon ang. sikkerhet på engelsk: http://docs.joomla.org/Security
- på norsk: http://hjelp.joomlainorge.no/introduksj ... joomla-1-5

Dokumentasjon på hva du nå skal gjøre, på engelsk: http://docs.joomla.org/Help!_Your_site% ... ow_what%3F
(også lenket til fra norsk dok.)

PS! Vennligst ikke post i et emne uten relevans til din sak, men opprett et eget passende. Ditt innlegg er nå splittet ut fra tråd som det ble postet i.

Re: Joomla! 1.5.20 side hacket, behøver hjelp.

Posted: Sat Jan 29, 2011 3:34 pm
by torry68
Kan det vera ein idé også å prøve å oppgradere til versjon 1.5.22? For, eg har lest ein del om mange som har problem med 1.6-versjonen...

Re: Joomla! 1.5.20 side hacket, behøver hjelp.

Posted: Sat Jan 29, 2011 3:36 pm
by rued
Hva mener du?

Du må følge instruksen som du har fått lenke til. 1.6 har ingenting med dette å gjøre, det er så og si et annet system som krever en helt annen jobb m.h.t. oppdatering (migrering) - som også er dokumentert (se eget forum og egen dokumentasjon for dette).