You are currently browsing...

Diskutera allmänna frågor rörande Joomla! 1.5!

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

You are currently browsing...

Post by sunnie » Mon Jul 04, 2011 8:38 am

Det har varit lugnt länge men plötslig händer det igen. Joomla 1.5 som jag använder får för sig att Firefox 5 är en Microsoftprodukt av gammalt märke.

Går det inte att få det här att så att säga INTEHÄNDA?
sunnie

http://www.författarlyan.com

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: You are currently browsing...

Post by Mackelito » Mon Jul 04, 2011 10:39 am

nu låter det som att du pratar om någon extension och inte Joomla core... Joomla core gör, om jag inte minns fel, inte någon skillnad på vilken webbläsare du kör...

vad är det som händer på sidan?
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

Re: You are currently browsing...

Post by sunnie » Mon Jul 04, 2011 10:46 am

Det kommer upp bild med texten "You are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 8 of Internet Explorer (IE8) to take advantage of all of template's capabilities.

Jag har tidigare, vid min första installation läst något om detta men minns inte var. Jag använder aldrig IE.
sunnie

http://www.författarlyan.com

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: You are currently browsing...

Post by Mackelito » Mon Jul 04, 2011 10:52 am

Låter som att din template leker webbpolis! ;)

Länk till sidan?
Du kanske kan ta bort det ur koden för mallen?
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

Re: You are currently browsing...

Post by sunnie » Mon Jul 04, 2011 12:02 pm

Nej Mackelito jag tror inte det har med mallen att göra. Boxen har kommit lite då och då sedan första gången jag satte upp joomla.

http://www.författarlyan.com
sunnie

http://www.författarlyan.com

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: You are currently browsing...

Post by Mackelito » Mon Jul 04, 2011 12:08 pm

Det har inte med joomla att göra då det inte finns något i joomla core som kollar vilken version besökaren har.. detta är dock inte ovanligt i templates/plugins...

När jag går till din sajt och får upp den bilden så ser jag direkt att det har med din mall från Gavick att göra...

tex så ser jag att bilden ligger i "http://xn--frfattarlyan-4ib.com/templat ... 8_logo.png"... ;)

Koll inställningarna för mallen och se om du inte kan stänga av den checken... annars så måste du nog vända dig till Gavick och ställa frågan i deras forum!

Hoppas dom har varit så smarta att man kan stänga av det :D
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

Re: You are currently browsing...

Post by sunnie » Mon Jul 04, 2011 12:45 pm

Hoppas går alltid :) Tack för hjälpen, Mackelito.
sunnie

http://www.författarlyan.com

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: You are currently browsing...

Post by Mackelito » Mon Jul 04, 2011 12:57 pm

Hojta till om du vill att jag ska ta en ordentlig titt på det! :D
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: You are currently browsing...

Post by Mackelito » Fri Jul 15, 2011 6:48 am

Hur gick det för dig? Lyckades du lösa problemet?
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

Re: You are currently browsing...

Post by sunnie » Mon Aug 08, 2011 3:23 pm

Jag har inte tittat på det förrän idag. Jag tänker öppna min site för användare och inmnan dess måste jag lösa ett par problem.

jag fann den här raden i mallens HTML-editor: if($Template->settings["ie6info"] && $Template->IE6Detection())

Hela texten ser ut så här:
<?php

/**
*
* @version 1.0.0
* @package GKTemplate
* @copyright Copyright (C) GavickPro. All rights reserved.
* @license Proprietary - GavickPro eClub members only
*
* ************************
*
* Main template file
*
*/

// no direct access
defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted access' );

require_once('layouts/GKTemplate.php');

$Template = new GKTemplate($this);

if($Template->settings["ie6info"] && $Template->IE6Detection())
{
$Template->loadSkeleton("ie6");
}
else
{
$Template->loadBlock("gk_wrapper");
}

?>
sunnie

http://www.författarlyan.com

sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

Re: You are currently browsing...

Post by sunnie » Mon Aug 08, 2011 3:26 pm

Mina kunskaper i HTML är skulle kunna vara av historiskt intresse. Om jag kom ihåg dem.

Att endast radera raden ställer sannolikt till problem. Eller?

Vidare har jag en fråga om migration till 1.6

Och en fråga om 1.7. Var ställer jag dem?
sunnie

http://www.författarlyan.com

User avatar
chrille
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1023
Joined: Sat Aug 20, 2005 4:41 pm
Location: Stockhom, Sweden

Re: You are currently browsing...

Post by chrille » Tue Aug 09, 2011 8:47 pm

Hej sunnie!

Frågor angående 1.6/1.7 ställer du i det gemensamma forumet för dessa versioner. Specifikt din fråga angående migration ställer du här: http://forum.joomla.org/viewforum.php?f=639

:)

/Chrille
Moderator Swedish forum

sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

Re: You are currently browsing...

Post by sunnie » Wed Aug 10, 2011 7:56 am

Problemet med ieinfo är kanske löst. Jag raderade ordet men lät resten stå. Än så länge har jag inte sett till varningstwexten sedan dess. Ett annat återkommande problem är att jag får upp en varning om serverfel. Det har försvunnit också. Men osäkert varför.
sunnie

http://www.författarlyan.com

sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

Re: You are currently browsing...

Post by sunnie » Wed Aug 10, 2011 7:57 am

Tack, Chrille.
sunnie

http://www.författarlyan.com

User avatar
zpikesweden
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 343
Joined: Mon Jan 22, 2007 1:23 pm
Location: Umeå
Contact:

Re: You are currently browsing...

Post by zpikesweden » Fri Sep 09, 2011 12:40 am

Under Tillägg -> Mallar -> "Din template" så kan du gå in under Features och välja att köra IE6 Bar = off

sunnie
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 319
Joined: Tue May 25, 2010 9:40 am

Re: You are currently browsing...

Post by sunnie » Fri Sep 09, 2011 8:03 am

Jag har bytt till Joomla 1.7 och TWNII. I den uppsättningen har problemet inte poppat upp än. Ska kolla mallen under dagen. Tack för hjälpen.
sunnie

http://www.författarlyan.com


Locked

Return to “Allmänna frågor”