Page 1 of 1

PHP 5.6 och Joomla 1.5?

Posted: Mon Feb 09, 2015 10:25 pm
by magnusd
Hej
Administrerar en webbutik gjord I 1.5
Tyvärr inte helt enkel att uppgradera.

Nu säjer One.com att de kommer att uppgradera till PHP 5.6. Kör 5.3 idag.

Kommer det att fungera?

Hälsningar
Magnus

Re: PHP 5.6 och Joomla 1.5?

Posted: Mon Feb 09, 2015 10:56 pm
by maxa
Hej Magnus!

Nej Joomla 1.5 fungerar inte på php 5.6. Men du bör uppdatera din Joomla snarast ändå. Surfade häromdan in på en webbyrå som kör Joomla 1.5 och fick röd varningsskärm från webbläsaren att det fanns skadlig kod på sajten. Det är inte en kul signal till besökarna. Joomla 1.5 går inte hålla säkert idag. Visst, det är lite jobb att uppdatera, men trösten är att det är väldigt enkelt att uppdatera dagens versioner. Ungefär som i WordPress.

Så fatta mod och skrid till verket! Lycka till!

Re: PHP 5.6 och Joomla 1.5?

Posted: Mon Feb 09, 2015 11:11 pm
by magnusd
Vilken är den senaste versionen 1.5 fungerar med? Körs som sagt på 5.3 idag, utan problem.

Magnus

Re: PHP 5.6 och Joomla 1.5?

Posted: Tue Feb 10, 2015 9:50 am
by magnusd
Om man ska migrera vilket är att rekomendera? till 2.5 först eller direct till 3.0? Misstänker att det finns en del komponenter som inte har stöd för 3.0

Finns det något alternative tillo Jupgrade. Har använt detta tidigare och har flera ganger råkat ut för att den stökar till en del I database och sabbar framförallt alla kategorier.

Hälsningar
Magnus

Re: PHP 5.6 och Joomla 1.5?

Posted: Wed Feb 11, 2015 7:34 pm
by EE Photo
Skulle tro att högre än PHP 5.3 så kommer du få problem, på Joomlas hemsida rekommenderar dom PHP 5.2: http://www.joomla.org/technical-requirements.html

Jag använde JUpgrade när jag migrerade och det gick bra även under den tiden när komponenten hade en del problem. Vad jag har förstått ska dom ha fixat dom problemen nu. Skrev en guide om det här: http://1drv.ms/1rCgRoy

Du ska kunna gå direkt till Joomla 3 nu. Men se till så att alla dina tillägg fungerar med Joomla 3.

Re: PHP 5.6 och Joomla 1.5?

Posted: Wed Feb 11, 2015 7:56 pm
by magnusd
Ja, jag testade. 5.3 funkar. 5.4 gör det inte. har för gammalt av allt. Webbshopen kör Virtumart 1. Massa manuellt ändrat I filerna, mallar och VM-teman som inte funkar, så får I princip göra om allt ändå. Så väljer att bygga nytt med Joomla 3 och Virtuemart 3. Går det att importera alla produkter från den gamla butiken så är det bra, annars bara att lägga in på nytt.

Kommer troligen flytta siten till Binero också och då är det inte lika akut eftersom de fortfarande erbjuder både PHP 5.2 och 5.3.

Re: PHP 5.6 och Joomla 1.5?

Posted: Wed Feb 11, 2015 8:07 pm
by EE Photo
Tror nog det bästa alternativet faktiskt är att bygga om. Då börjar du helt rent också och kan vara säker på att du inte har blivit infekterad med något. Skulle säga att risken är rätt hög att du är infekterad nu om du kör Joomla 1.5 och Virtuemart 1.