felkod "DB function reports no errors"

Diskutera frågor rörande själva användandet av Joomla! 1.5 och administratörsdelen.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
Ängegärd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 310
Joined: Thu Jul 19, 2007 10:59 pm
Location: Ludvika, Sweden
Contact:

felkod "DB function reports no errors"

Post by Ängegärd » Tue Aug 28, 2007 7:02 am

HEjSann & hallå!!!
När jag lägger till en "Artikel" och skall spara den så får jag följande felmeddelande; "Ett fel har uppstått, DB function reports no errors" Är det någon som vet hur jag rättar till detta.

TACKsam för hjälp!!!
Last edited by Ängegärd on Mon Oct 22, 2007 10:59 pm, edited 1 time in total.
// Ängegärd
---------------
J!2.5.28 | Hotell: Surftown | Server: Apache/2.2.20 | MySQL: 5.5 | PHP: 5.6.30 | Webbklient: Firefox 53 med "IE Tab 2" 6.2

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: felkod "DB function reports no errors"

Post by Mackelito » Tue Sep 04, 2007 6:37 am

Låter som att servern har något debug läge påslaget! ??
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

Ängegärd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 310
Joined: Thu Jul 19, 2007 10:59 pm
Location: Ludvika, Sweden
Contact:

SV: felkod "DB function reports no errors"

Post by Ängegärd » Tue Sep 04, 2007 9:58 am

Jag har sparat artiklar tidagre innan detta problem kom. Jag har inte installerat någon i Joomla. Inte heller i SMF. (de delar på samma databas. Har inga brygor installerade mellan programen än.

Jag funderar på om jag kan rensa ur joomla installationen från databasen utan att "störa" SMF. Jag funderar på om det fanns något program som kunde läsa databasen och rensa bort Joomla och installera om. Men detta är sista utvägen.
// Ängegärd
---------------
J!2.5.28 | Hotell: Surftown | Server: Apache/2.2.20 | MySQL: 5.5 | PHP: 5.6.30 | Webbklient: Firefox 53 med "IE Tab 2" 6.2

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: felkod "DB function reports no errors"

Post by Mackelito » Tue Sep 04, 2007 10:16 am

Kolla med ditt webbhotell så att det inte är dom som pillat på serverm :p
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

Ängegärd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 310
Joined: Thu Jul 19, 2007 10:59 pm
Location: Ludvika, Sweden
Contact:

SV: felkod "DB function reports no errors"

Post by Ängegärd » Wed Sep 05, 2007 8:50 am

Fick detta som svar från webbhotellet
"Tyvärr kan Surftown inte lämnar några garantier att ett specifikt script fungerar på våra webhotell. Det är upp till kunden själv att testa, och eventuellt lösa de problem de stöter på i scriptet. En av våra kunder har dock varit vänlig nog att skriva ihop en guide, om hur man installerar Joomla på sitt Surftown webhotell. Dock så kan vi inte garantera att den fungerar, eller ge support på den. Klicka nedan för att komma till guiden:
http://forum.surftown.com/viewtopic.php?p=7696"
// Ängegärd
---------------
J!2.5.28 | Hotell: Surftown | Server: Apache/2.2.20 | MySQL: 5.5 | PHP: 5.6.30 | Webbklient: Firefox 53 med "IE Tab 2" 6.2

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: felkod "DB function reports no errors"

Post by svenl » Wed Sep 05, 2007 9:14 am

Ett problem med Surftown är att de är ett lågprishotell och inte alls lyhörda för kundernas behov.
Jag har 3 ollika konton hos dom skaffade vid olika tillfällen. Ett stort problem är att de har olika konfigurationer beroende på vilken server de ligger på. Det gör att det som fungerar på konto 1 inte alltid fungerar på konto 2 eller 3 (eller tvärs om) - vilket är mycket frustrerande.
De håller på med en del uppgraderingar nu som kanske kommer göra att de fungerar bättre. Om jag inte märker någon skillnad så kommer flytten från dom att fortsätta för min del.

Mitt senaste konto skaffades därför på ett Joomla-vänligt hotell där man kan styra mera inställingar själv plus att det finns support som svarar snabbt. Hade ett ärende igår inför uppdateringen till 1.5RC där också MySQL-databasen skulle uppdateras. De två frågor som ställdes var besvarde på 1-2 minuter och support har man 24x7 med garanterad svarstid på 1 timme (endast på engelska).
Att ägaren är aktiv här i forumet och att de numera har servrar i både USA och England gör inte saken sämre.

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

Ängegärd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 310
Joined: Thu Jul 19, 2007 10:59 pm
Location: Ludvika, Sweden
Contact:

SV: felkod "DB function reports no errors"

Post by Ängegärd » Wed Sep 05, 2007 10:04 am

Nyfiken blev jag på vilket hotell du skaffade ditt senaste konto på???
// Ängegärd
---------------
J!2.5.28 | Hotell: Surftown | Server: Apache/2.2.20 | MySQL: 5.5 | PHP: 5.6.30 | Webbklient: Firefox 53 med "IE Tab 2" 6.2

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: SV: felkod "DB function reports no errors"

Post by svenl » Wed Sep 05, 2007 10:58 am

Ängegärd wrote: Nyfiken blev jag på vilket hotell du skaffade ditt senaste konto på???
Det har nämnts i andra trådar som handlar om detta ämne.
Du kan kolla min kommentar i denna tråd t.ex.
http://forum.joomla.org/index.php/topic ... #msg977120
eller klicka HÄR för att komma direkt till det webhotellet.

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

Ängegärd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 310
Joined: Thu Jul 19, 2007 10:59 pm
Location: Ludvika, Sweden
Contact:

SV: felkod "DB function reports no errors"

Post by Ängegärd » Wed Sep 05, 2007 11:19 am

Jo. Jag hittade det senare. Jag hade för mig att jag läst det någonstans.

TACK!!!
// Ängegärd
---------------
J!2.5.28 | Hotell: Surftown | Server: Apache/2.2.20 | MySQL: 5.5 | PHP: 5.6.30 | Webbklient: Firefox 53 med "IE Tab 2" 6.2


Locked

Return to “Användning och administration”