Topmeny med submenyer

Diskutera frågor rörande själva användandet av Joomla! 1.5 och administratörsdelen.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
babben
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Tue Oct 09, 2007 7:14 am

Topmeny med submenyer

Post by babben » Tue Oct 09, 2007 7:22 am

Hej! Färsk på Joomla och hittar inte svar på min fråga. Ibland vet man inte vad man skall leta efter  ;)  Jag vill ha en topmeny där varje menyobjekt öppnar en ny sida med egen (sub)meny. Ex. har jag topmenyobjektet "Bröd". När jag klickar där öppnas en ny sida med sidomeny med objekten "Knäckebröd", "Limpa" osv som i sin tur länkar till artiklar. Någon som har svaret eller en länk till en guide? Thanx in forehand!

Använder v. 1.5RC3 och temat Beez.
Last edited by babben on Tue Oct 09, 2007 7:25 am, edited 1 time in total.

jariw2
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 41
Joined: Mon Oct 08, 2007 8:32 am

Re: Topmeny med submenyer

Post by jariw2 » Wed Oct 10, 2007 7:24 pm

Som det låter verkar det som du vill ha en submeny som visas när antingen "Bröd" visas eller när någon av submenyalternativen för bröd. Det är enkelt: Skapa menyn som en modul, välj var du vill att menymodulen skall visas. Sedan ställer du in menymodulen att visas enbart för menyalternativen som jag nämnde här ovanför. (Använd Ctrl-tangenten för att markera fler alternativ i modulens menylista.)

henrico
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Wed Feb 08, 2006 1:06 pm

Re: Topmeny med submenyer

Post by henrico » Wed Nov 07, 2007 2:38 pm

Jag har lite av samma problem, svaret hjälper mig dock inte.

Jag behöver en struktur enligt följande:

  STARTSIDA (1)

  PROJEKT (1)
      Pågående Projekt (2)
          Projekt a (3)
          Projekt b (3)
      Avslutade Projekt (2)
          Projekt c (3)

  OM OSS (1)

Nivå 1: Horisontal meny i sidtopp.
Nivå 2: Vertikal vänsterställd undermeny.
Nivå 3: Artiklar listade till höger.

Har suttit i flera timmar och laborerat med menyer, sektioner, kategorier etc. men får inte till det...
Vilken typ bör respektive menyval vara och hur kan jag hämta fram dem i koden?

User avatar
galnekocken
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 97
Joined: Mon Oct 29, 2007 6:53 pm

Re: Topmeny med submenyer

Post by galnekocken » Wed Nov 07, 2007 8:14 pm

Vet inte om jag kan bidra med nått, men JA_Purity (template) har en sådan topmenu.
www.koktrossen.se "När det är mängden mat som räknas"

henrico
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Wed Feb 08, 2006 1:06 pm

Re: Topmeny med submenyer

Post by henrico » Wed Nov 07, 2007 8:57 pm

Tack för tipset,
den var ju rätt intressant faktiskt. Faktum är att min meny kom ut som jag förväntat mig i denna template.
I min template som jag försöker bygga, får jag inte något mnyval alls...

Men jag hade tänkt mig ännu enklare än så, utan drop-down effekt. Undersidorna skall helt enkelt visas i en ny menydel längre ned på sidan. Se exempel på http://www.emmasskafferi.se/, klicka på t.ex. produkter.

User avatar
galnekocken
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 97
Joined: Mon Oct 29, 2007 6:53 pm

Re: Topmeny med submenyer

Post by galnekocken » Wed Nov 07, 2007 9:10 pm

Du kanske skulle mecka html-kod, såg ut vara i asp. Det roliga var att nät jag klicka på produkter så såg jag bara brödet och inte menyerna till vänster. :P
www.koktrossen.se "När det är mängden mat som räknas"

henrico
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Wed Feb 08, 2006 1:06 pm

Re: Topmeny med submenyer

Post by henrico » Wed Nov 07, 2007 9:19 pm

Det låter ju intressant att du inte såg produkterna till vänster... Funkar perfekt för mig, både med Firefox och IE.
Får jag fråga vad du använder för webbläsare?

Varför skulle jag behöva "mecka html-kod"?
Menar du att det inte går att åstadkomma detta grundläggande navigeringskoncept i Joomla, eller vad?

Denna sida kanske funkar bättre, så du förstår vad jag menar med menyn:
http://www.byggmoduler.se/Produkter/Sta ... eller.aspx

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: Topmeny med submenyer

Post by svenl » Thu Nov 08, 2007 6:10 am

Hej,

De olika kommersiella template-tillverkarna har oftast 3-5 olika menysystem inbyggda att välja på.

Det finns också ett antal fristående extensions att välja på här
http://extensions.joomla.org/index.php? ... &Itemid=35
Här bör du hitta något som passar.

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

User avatar
galnekocken
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 97
Joined: Mon Oct 29, 2007 6:53 pm

Re: Topmeny med submenyer

Post by galnekocken » Sat Nov 10, 2007 1:06 pm

henrico wrote: Det låter ju intressant att du inte såg produkterna till vänster... Funkar perfekt för mig, både med Firefox och IE.
Får jag fråga vad du använder för webbläsare?

Varför skulle jag behöva "mecka html-kod"?
Menar du att det inte går att åstadkomma detta grundläggande navigeringskoncept i Joomla, eller vad?

Denna sida kanske funkar bättre, så du förstår vad jag menar med menyn:
http://www.byggmoduler.se/Produkter/Sta ... eller.aspx
Firefox, det var mest en reflektion att menyn smälte ihop med sidan, fokuserade på bilden.
www.koktrossen.se "När det är mängden mat som räknas"

User avatar
galnekocken
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 97
Joined: Mon Oct 29, 2007 6:53 pm

Re: Topmeny med submenyer

Post by galnekocken » Sat Nov 10, 2007 1:12 pm

svenl wrote: Hej,

De olika kommersiella template-tillverkarna har oftast 3-5 olika menysystem inbyggda att välja på.

Det finns också ett antal fristående extensions att välja på här
http://extensions.joomla.org/index.php? ... &Itemid=35
Här bör du hitta något som passar.

mvh
8)
Är de framåt-kompatibla, eller måste jag vänta på 1.5xxx
www.koktrossen.se "När det är mängden mat som räknas"


Locked

Return to “Användning och administration”